دکتر صدیقی مسئول سازمان بسیج فرهنگیان کشور  در دوره “مسیر معلمی با محوریت سند تحول بنیادین آموزش و پرورش” برای معلمان جدید الورود زیر ۵ سال خدمت، خراسان جنوبی گفت: این دوره از دغدغه‌های فضای معلمی و بسیج فرهنگیان است، که بایستی در راستای آن از ظرفیت فرهنگیان و سند تحول در نظام تعلیم و تربیت که نیاز جدی امروز جامعه است، استفاده شود.

وی، بر هم‌افقی برای رسیدن به آرمان‌های تحول در نظام تعلیم و تربیت تأکید کرد و گفت: نگاه متفاوت افراد می‌طلبد که ابتدا مقصود را مشخص کنیم و بعد برای رسیدن به آن تلاش کنیم و نیاز هست که پرسش‌های پیرامون این مسئله دقیق تر بیان شود.

مسئول سازمان بسیج فرهنگیان کشور افزود: بسیج فرهنگیان باید خود را برای هسته‌های تحول خواه معلمی، که دغدغه مناطق مختلف کشور است آماده کند و برگزاری این دوره‌ها باید کمک کند تا تمامی معلمان دغدغه مند، بار بر زمین مانده تحول در نظام آموزش و پرورش را بردارند و الزام آن هم این است که با یکدیگر هم‌افق شویم.

دکتر صدیقی ادامه داد: بایستی در کشور به لحاظ اهمیت مسئله آموزش و پرورش و دقت هایی که باید رقم بخورد افقی را سیر کنیم که در این زمینه نیازمند افراد نخبه، اندیشمند، متفکر و صاحبان ایده و طرح هستیم که متأسفانه تعداد آنها در کشور بسیار محدود است و البته امروز نیازمند معرفی اینگونه افراد به جامعه هستیم.

وی با بیان اینکه عمق و دقت در نگاه، مسئله پردازی در طرح سوال ها در جامعه بسیار مهم است، گفت: در موضوع تحول در نظام آموزش و پرورش قرائت های متکثری وجود دارد، که البته افراد را به مقایسه این قرائت‌ها مختلف با دیدگاه‌های حکیمانه و عالمانه رهبر معظم انقلاب دعوت می کنم.

مسئول سازمان بسیج فرهنگیان کشور ادامه داد: رهبر معظم انقلاب، هر ساله حداقل یک مرتبه در موضوع آموزش و پرورش سخنرانی و گفتگوهایی دارند‌.

دکتر صدیقی افزود: دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب در خصوص آموزش و پرورش به دو بخش قبل و بعد از سند تحول تقسیم‌بندی می‌شود، که در دوران قبل بیشتر در خصوص ماهیت سند تحول (چیستی و چرایی) را شامل می‌شود و دوره بعد مربوط به چگونگی سند تحول نظام آموزش و پرورش کشور است و در واقع به گونه‌ای پاسخ به ضرورت‌ها و نیازهایی است که در این خصوص ظهور کرده و ظهور می‌کند.

وی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در ۱۱ شهریور ۱۳۹۹ به جامعه فرهنگیان کشور پیامی مکتوب ارائه دادند که راهبردی ترین پیام و نشان از افق دید متفاوت ایشان با سایر افراد است و به نظر بنده؛ رهبر معظم انقلاب در این پیام موضوع آموزش و پرورش را از نقطه صفر شروع می‌کنند تا به نقطه اجرایی و سند تحول آموزش و پرورش می‌رسند.

وی ادامه داد: سوال کلیدی که رهبر معظم انقلاب در این زمان که افراد و مسئولان ستادی استان‌ها، مدیران کل مناطق حضور داشتند مطرح فرمودند، این است که “چه منطقی پشت آموزش و پرورش، این دستگاه عظیم قرار دارد که نه تنها در ایران بلکه در همه کشورهای دنیا، تشکیلاتی به این عظمت درست می‌کنند و یک لشکر فرهنگی از دانش‌آموزان، معلمان و کارمندان و کادر اداری مختلف به وجود می آورند که منطق آنها انسان سازی است.” سپس ایشان ۶ تا ۷ سوال اساسی بر مبنای این سوال بیان فرمودند که ذهن ما(فرهنگیان و جامعه آموزش و پرورش) بایستی به آن سمت برود و پاسخ دهد.

دکتر صدیقی اظهار داشت: متأسفانه به این سوالات مهم زیاد توجهی صورت نگرفته است و لازم و ضروری است که امروز ما معلمان و فرهنگیان به این سوال خوب متمرکز شویم و به آن پاسخ دهیم چراکه این‌ مهم می‌تواند آینده تعلیمی ما را تغییر دهد.

مسئول سازمان بسیج فرهنگیان کشور خاطرنشان کرد: در طول تاریخ بشریت این چنین دستگاه حجیم و وسیع همچون آموزش و پرورش نداشتیم، البته که علم و تمدن در ایران باستان و تاریخ ایران به وضوح دیده می‌شود اما نه به این گستردگی که امروز در اقصی نقاط کشور و دنیا وجود دارد و نهادی همچون مدرسه تشکیل شده است.

دکتر صدیقی افزود: امروز ۱۱۵ هزار مدرسه در اقصی نقاط کشور وجود دارد که به عنوان یک شبکه مهم و مویرگی عظیم در حال فعالیت هستند و مدیریت این مهم نیازمند تحول و برنامه ریزی دقیق است.

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور