نمایشگاه زیورآلات دست ساز با الهام از نقش فرش سعدی مود در نگارخانه سرو عمارت جهانی اکبریه بیرجند گشایش یافت.
نمایشگاه زیورآلات دست ساز مرضیه زمانی پور با الهام از نقش فرش سعدی مود در نگارخانه سرو عمارت جهانی اکبریه بیرجند گشایش یافت که با استقبال تعداد بسیاری از هم استانیها مواجه شد.
در این نمایشگاه ۲۰ اثر مربوط به زیورآلات نقره مرضیه زمانی پور یکی از هنرمندان صنایع دستی استان به شکل گردنبند، گوشواره، سنجاق سینه زنانه و کت مردانه، به نمایش گذاشته شده است.
از آنجا که این هنرمند دست ساختههای خود را با الهام از نقش فرش مود تولید کرده است، در دو اتاق نگار خانه سرو، دو قالیچه مود با نقش سعدی نیز در معرض دید بازدید کنندگان از این نمایشگاه قرار گرفته که بر کیفیت این نمایشگاه افزوده است.
قدمت نقش سعدی
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با حضور در این نمایشگاه از ارائه کارهای بسیار زیبای مرضیه زمانی پور در قالب نمایشگاه نقش سعدی تشکر کرد و لحظاتی را با وی در خصوص آثارش گفتوگو کرد.
سید احمد برآبادی در حاشیه بازدید از این نمایشگاه در زمینه نقش سعدی و قدمت آن به خبرنگار مهر گفت: نقش سعدی یکی از نقشهای دارای پیشینه کهن در شهر مود است که توسط استاد دستجردی ملقب به سعدی در بیش از ۱۵ سال پیش در شهر مود ایجاد شده است.
وی خاطر نشان کرد: این طرح ابتدا بر روی پارچه و بعد از آن روی قالی ایجاد میشد و این نقش یکی از نقشهای بومی این منطقه است که از قدیم الایام در این دیار بافته می شده است.
ترکیب نقش با فلز
برآبادی در ادامه تصریح کرد: امروزه یکی از مهمترین نقشهای فرش در خراسان جنوبی، نقش سعدی است که طی بیش از یک قرن همچنان در بافت قالی از آن استفاده میشود.
وی با بیان اینکه امروزه بعضی از هنرمندان از این نقش قدیمی الهام گرفته و آن را با صنایع جدید ترکیب میکنند، افزود: آثار مرضیه زمانی پور که در نمایشگاه نقش سعدی، با این هدف تولید شدهاند که ترکیبی از فلز و نقره با الهام از نقش سعدی است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: این آثار در شکلهای مختلفی چون گوشواره، گردنبند، انگشتر، گل سینه زنانه و گل کت مردانه در این نمایشگاه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
برآبادی در ادامه یادآور شد: در این نمایشگاه شاهد این هستیم که بعضی از این کارها همراه با تکنیک و برخی ساده تولید شدهاند و در حوزه جواهر سازی که یکی از صنایع جدید در خراسان جنوبی است، در این خصوص کار میشود.
سنگهای قیمتی و نیمه قدمتی
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در خراسان جنوبی سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی وجود دارد در کار جواهر سازی و ترکیب آن با استفاده از نگینهای که در این منطقه یافت میشود، بسیار درآمد زا، اشتغال آفرین و در توسعه استان هم نقش بسزایی میتواند داشته باشد.
مرضیه زمانی پور هم در این خصوص به مهر گفت: آثار عرضه شده در این نمایشگاه با الهام از نقش فرش سعدی تولید شدهاند که محمد حسین دستجردی ملقب به سعدی حدود ۱۴۰ سال قبل آن را طراحی کرده که این نقش به نام وی ثبت شده است و از این طرح از آن زمان تاکنون در بافت فرش استفاده میشود.
وی خاطر نشان کرد: استاد دستجردی ملقب به سعدی، دایی مادر بزرگم بودهاند و از آن جای که از کودکی نسبت به مود و فرش آن عرق خاصی داشتهام، در این آثار گلهای قالی را از روی فرش در آوردهام و به شکلی آنها را باز آفرینی کردهام و به صورت زیور آلات نقره در آوردهام.
زمانی پور که رشته تحصیلی اش هنر با گرایش گرافیک است و کارشناسی ارشد را در رشته پژوهش هنر گذرانده است، یاد آور میشود که این اولین نمایشگاه انفرداری اوست اما تاکنون در نمایشگاههای گروهی بسیاری در داخل و خارج از کشور شرکت کرده است.
باز آفرینی میراث خانوادگی
وی با بیان اینکه با انجام این کار میراث خانوادگی را بازآفرینی کردهام، افزود: در این نمایشگاه ۲۰ اثر نقره به شکل گردنبند، گوشواره، سنجاق سینه زنانه و کت مردانه در معرص دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.
به گفته وی علاقمندان به بازدید از این نمایشگاه صبح از ساعت ۹ تا ۱۳ و عصر از ساعت ۱۷ تا ۲۰.۳۰ شب از ۲۵ تا ۳۰ فروردین از این نمایشگاه میتوانند بازدید کنند.
نوشته و خبر نگار : مهدیه حسن پور دبیر سرویس فرهنگی و هنری و ا.حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.