سهم طرح های بیابانزدایی استان از اعتبارت ملی امسال، تاکنون صفر بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: اعتبارات پارسال بارقه امیدی برای این حوزه روشن کرد و ۲۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارت ملی برای استان مصوب شد که ۱۲ میلیارد تومان آن تخصیص پیدا کرد.

نصرآبادی افزود: همچنین از ۸۵۰ میلیون تومان اعتبار استانی ۳۰۹ میلیون تومان محقق شد و همه ی این اعتبارات سبب شد پارسال ۳ هزار و ۷۰۵ هکتار نهال کاری و حدود هزار و ۵۰۰ هکتار هلالی آبگیر اجرا شود.

وی گفت: اما امسال نه تنها از آنچه قبلا برای این استان تصویب شده بود با توجه به تورم هرساله اندکی اضافه تر نشد بلکه اعتبارات با پس رفتی چندین پله ای مواجه شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه شاهد افزایش بیابان زایی در استان هستیم گفت: از ابتدای سال تاکنون اعتبارت ملی در بخش بیابان زدایی صفر بوده است.

نصر آبادی گفت: علاوه بر این از محل صندوق توسعه ملی فقط یک میلیارد و ۶۰ میلیون تومان و در بخش دیگری  ۷۵۰ میلیون تومان تخصیص داشته ایم، اما هنوز موافقت نامه ای برای این تخصیص ها به دستمان نرسیده است که بدانیم چه کارهایی برای بیابانزدایی انجام دهیم.

وی درباره اعتبارات استانی نیز گفت: از این محل نیز ۵۳۶ میلیون تومان تخصیص یافته که ۴۱۰ میلیون تومان آن قطعی شده اما در مقابل آنچه باید انجام شود، این رقم بسیار ناچیز است.

نصرآبادی افزود: هر چند هدف از اجرای طرح ها مقابله با بیابان زایی، پدیده های ناخوشایند گرد و غبار، هجوم ماسه های روان و همچنین محافظت از زمین های کشاورزی بوده اما سرعت فرسایش بادی از سرعت تخصیص اعتبارات بسیار بیشتر بوده و قدم های بیابان در خراسان جنوبی بلند تر شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان جنوبی این استان را دومین استان بیابانی کشور و در معرض پدیده ی فرسایش و بیابان زایی برشمرد  وافزود:۲۳ منطقه از استان به مساحت  ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار درگیر فرسایش بادی است

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله