مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، در اختتامیهٔ هجدهمین جشنواره تئاتر استان با بیان اینکه در این دوره از جشنواره ۷ گروه تئاتر صحنه‌ای و ۴ گروه تئاتر خیابانی حضور یافتند، گفت: «هنرمندان برجسته استادان برهانی مرند، اسدی و نوروزی کار داوری این جشنواره را بر عهده داشتند و سطح داوری جشنواره هم‌تراز با سطوح بین‌المللی بود».

فرخنده، با اشاره به سند تحول اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و افزایش ظرفیت اساتید حوزه هنر به خصوص هنرهای نمایشی در استان، افزود: «در جریان برگزاری دوره‌های آموزشی منجر به تولید اثر در سطح شهرستان‌ها شاهد همکاری قریب به ۲۲ گروه هنری بودیم که با خلق ۱۲ اثر جشنواره تئاتر را شروع کردیم».

وی، با بیان اینکه سال گذشته گروه‌های هنری برخی شهرها و شهرستان‌های استان برای اولین بار پا به عرصه نمایش برای رقابت نهادند، تصریح کرد: «این اتفاق با حضور هیئت داوران باعث شد خراسان جنوبی با ۴ اثر در جشنواره منطقه‌ای مشارکت جدی و فعالی داشته باشند در صورتی که استان از سال ۹۲ نماینده‌ای به جشنواره فجر نفرستاده بود».

فرخنده، با اشاره به صدور مجوز تولید ۲۴ نمایش صحنه‌ای و ۹ تا ۱۰ نمایش خیابانی در بخش تعزینه طی یک سال گذشته در استان، ادامه داد: «اعتبارات استان‌ها بر مبنای سرانه جمعیتی تخصیص می‌یابد و خراسان جنوبی یک درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود و به لحاظ قانونی نیم درصد اعتبارات بین دستگاه‌های فرهنگی استان توزیع می‌شود که این اعتبار سال گذشته ۴ میلیارد تومان بوده است».

وی، با بیان اینکه برگزاری جشنواره‌ها به همت هنرمندان و هنردوستان سطح استان قدرت چانه‌زنی برای اخذ اعتبارات را افزایش می‌دهند، گفت: «طی جلسات متعدد درون استانی قرار بر این شد که ۵۰ درصد این سرفصل اعتبارات را به اداره‌کل فرهنگ و ارشاد تخصیص بدهند؛ از سال گذشته تاکنون یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در بخش هنرهای نمایشی (به غیر از حوزه زیرساخت) هزینه شده است».

فرخنده، با بیان اینکه از این مبلغ ۲۹۰ میلیون تومان برای جشنواره تئاتر سال گذشته، ۷۵۰ میلیون تومان برای جشنواره سال جاری، ۳۰۰ میلیون تومان برای حوزه نمایش‌هایی که فراخوان تولید داده شده و ۱۰۰ میلیون تومان برای حمایت از جوانی جمعیت تخصیص یافته است، افزود: «در سال جاری ۱۳۵۰ مترمربع به فضای زیرساختی فرهنگ و هنر استان اضافه شده است».

وی، با اشاره به دور دوم سفر شهید جمهور به استان و پیگیری اعتبار مصوب ۲۴۵ میلیارد تومانی برای زیرساخت‌ها، تصریح کرد: «از این مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان تنها برای زیرساخت‌های فرهنگی و ارشاد استان گذاشته شده بود؛ سالن علامه فرزان که سال ۹۶ دچار آتش‌سوزی شده بود هم‌اکنون نیازمند ۵۵ میلیارد تومان اعتبار است».

فرخنده، با اشاره به تأمین اعتبار نمای مجتمع فرهنگی هنری سرایان، نهبندان و بشرویه، بروزرسانی سالن نمایش طبس و خرید تجهیزات سرمایشی و گرمایشب پلاتو قائن، ادامه داد: «اعتبارات استانی و ملی هزینه شده در حوزه زیرساخت‌ها و تجهیزات این اداره‌کل مبلغی حدود ۱۸ میلیارد تومان بوده است».

وی، با اشاره به وجه تمایز هنرهای نمایشی در برقراری ارتباط با مخاطب، گفت: «ما باید در خراسان جنوبی به سمتی حرکت کنیم که انجمن‌های هنری بتوانند اسپانسرهایی خارج از فضای اداری جهت تقویت فرهنگ و هنر جذب کنند که نقش‌آفرینی و مشارکت فعال هنرمندان و رقابت‌های سازنده در تحقق این امر بسیار تأثیرگذار است؛ نباید هنر را ابزار قرار دهیم، چراکه هنر، عرصه‌ای پویا برای دیده شدن هنرمند است تا بتواند در این مسیر استمرار داشته باشد».

نوشته و خبر نگار : مهدیه حسن پور دبیر سرویس فرهنگی و هنری و ا.حسن پور