مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: ۴۷ درصد اعتبارات بازسازی زیرساخت‌های خسارت دیده از سیل کشور به این استان اختصاص یافت.

محمدعلی آخوندی اظهار کرد: در نشست ۹ آبان ماه جاری اعضای هیات دولت، اعتبارات بازسازی خسارت‌های ناشی از سیلاب‌های ۱۴۰۳ کشور مصوب شد.

وی افزود: این اعتبارات در قالب تسهیلات و کمک‌های بلاعوض ویژه بازسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده و نیز بازسازی زیرساخت‌ها و براساس گزارش‌های رسیده، به استان‌ها اختصاص یافت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه کل اعتبارات تملکی مصوب برای بازسازی زیرساخت‌ها ۲۵ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال لحاظ شده، گفت: سهم استان خراسان جنوبی از این اعتبار ۱۲ هزار میلیارد ریال است.

وی عنوان کرد: اختصاص ۴۷ درصد کل این اعتبارات به خراسان جنوبی، نتیجه پیگیری‌های مستمر در مرکز و نشان دهنده هم‌افزایی حوزه‌های مختلف استان است.

آخوندی با بیان اینکه پیگیری‌ها برای ابلاغ این اعتبار و تخصیص آن با جدیت ادامه خواهد داشت، بیان کرد: این اعتبارات بعد از ابلاغ به استان، براساس لیست پروژه‌های اولویت‌دار بین دستگاه‌های اجرایی توزیع خواهد شد.

وی با اشاره به ۳۶۳ واحد مسکونی آسیب دیده در سیل ۱۴۰۳ استان، گفت: از این تعداد ۲۱۳ واحد برای بازسازی و ۱۵۰ واحد هم برای تعمیرات تسهیلات و کمک بلاعوض دریافت می‌کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: هر واحد مسکونی شهری برای بازسازی سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات با کارمزد پنج درصد و ۸۰۰ میلیون ریال هم کمک بلاعوض دریافت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه واحدهای روستایی هم این کمک بلاعوض ۸۰۰ میلیون ریالی را دریافت می‌کنند، ادامه داد: تسهیلات با کارمزد چهار درصد برای واحدهای روستایی نیازمند بازسازی سه میلیارد ریال لحاظ شده است.

آخوندی گفت: براساس مصوبه هیات دولت، مبلغی هم به عنوان کمک معیشتی برای تامین لوازم زندگی به واحدهای خسارت دیده روستایی اختصاص خواهد یافت.

وی بیان کرد: این تسهیلات حداکثر سه سال دوران مشارکت مدنی (تنفس) و ۱۲ سال فروش اقساطی خواهد داشت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: برای هر کدام از ۱۵۰ واحد مسکونی که در اثر سیل ابتدای امسال آسیب دیده و نیازمند تعمیرات هستند نیز مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات کم بهره لحاظ شده است.

وی با بیان اینکه مبلغ اختصاص یافته به استان برای واحدهای مسکونی نیازمند بازسازی و تعمیر ۷۱۰ میلیاردریال و کمک بلاعوض بازسازی و معیشتی روستایی ۲۰۲ میلیارد ریال است،

آخوندی ادامه داد: این اعتبارات به محض ابلاغ توسط سازمان برنامه و بودجه، توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و با هماهنگی فرمانداری‌ها در قالب تسهیلات و کمک بلاعوض در اختیار مالکین قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: ملاک عمل در پرداخت تسهیلات و کمک‌های بلاعوض و معیشتی، پرونده‌های خسارت‌هاست که در زمان وقوع سیل توسط فرمانداری‌ها و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جمع آوری و ارائه شد.

نوشته و خبر نگار :مهدی نقی پور و ا.حسن پور