دستورانی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی هیچ زمین بازی دارای تأییده استاندارد نیستند، گفت: اداره استاندارد تنها مرجع صدور نشان حلال است و در این زمینه در یک سال گذشته ۷ مورد پروانه حلال در استان صادر شده است.
مهدی دستورانی، مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی با اشاره به انجام ۴۶۸ بازرسی از وسایل تفریحی استان در یک سال گذشته اظهار کرد: از ۱۵ شهربازی موجود در استان هفت مورد در بیرجند قرار دارد و در فردوس، قائنات و طبس هم به ترتیب چهار،دو و دو شهربازی فعال است.
وی افزود: در بیرجند ۴۲ تجهیز در هفت شهربازی فردوس ، ۲۹ تجهیز در چهار شهربازی و در قائن و طبس به ترتیب ۱۱ و ۵ تجهیز در شهر بازی نصب شده است که از ۱۳۲ مورد تجهیز نصب شده در استان ۹۶ مورد دارای گواهینامه استاندارد و ۳۶ مورد فاقد گواهینامه استاندارد هستند.
مدیرکل استاندارد با بیانی که در خراسان جنوبی هیچ زمین بازی دارای گواهینامه استاندارد نیست، افزود: ۵۳۴ تجهیز زمین بازی شامل تاب، سرسره و … فاقد گواهینامه استاندارد است و ۲۶ بوستان بیرجند نیاز به رعایت ایمنی نصب کفپوش و … دارد.
دستورانی تاکید کرد: در زمینه آسانسور زمین و شهرهای بازی در خراسان جنوبی با استاندارد و شرایط مطلوب فاصله زیادی داریم.
وی با اشاره به وجود ۲۲۰۰ آسانسور در استان گفت: آسانسورهای برقی و هیدرولیکی مشمول استاندارد اجباری هستند اما متأسفانه برخی ساختمانها بدون دریافت تأییدیه استاندارد و اخذ پایان کار به بهرهبرداری رسیدند که در این راستا ۱۸ آسانسور فاقد ایمنی و استاندارد شناسایی شده است.
به گفته وی در استان ۳۰۳ پروانه معتبر استاندارد داریم که باید مورد بازرسی ادواری قرار گیرند و در یک سال گذشته هزار و ۲۵۰ مورد بازرسی، هزار و ۳۴۱ مورد نمونه برداری انجام شده که ۱۱۴ مورد آن به علت عدم استاندارد منجر به ابطال پروانه شده است.
مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی افزود: استاندارد تنها مرجع صدور نشان حلال است و در این زمینه در یک سال گذشته ۷ مورد پروانه حلال در استان صادر شده است.
دستورانی از اقدامات پیش رو به اجرای طرح امین اشاره کرد و گفت: در این راستا با اعتباری بالغ بر هفت میلیارد و ۳۵۴ میلیون تومان آزمون نمونههای جمع آوری شده در بازار انجام شده و از هزار کالای مشمول استاندارد اجباری، ۳۲۲ نمونه برداری شده که ۴۳ نمونه آن مردود شده است.
به گفته وی در طرح امین ۹ هزار مورد بازرسی در استان انجام شده که از این میزان بازرسی ۹۰۰ مورد دارای عدم انطباق بوده و در مجموع هزار و۵۰۰ مورد کالای غیر استاندارد شناسایی و از دسترس مردم خارج شده است.
مدیرکل استاندارد خراسان جنوبی با بیان اینکه اجرای طرح امین در بازار ادامه دارد از دیگر اقدامات در این راستا به نظارت بر آهنآلات اشاره کرد و یادآور شد: ۱۷۱ نمونه برداری از آهن آلات انجام شده که ۸۵ مورد منطبق با استاندارد و ۸۶ مورد عدم انطباق آن مشخص شد که این موارد هیچ کدام تولید استان نبوده است.
وی با بیان اینکه زعفران به عنوان محصول استان مشمول استاندارد اجباری است، تاکید کرد: در استان ۲۳ واحد دارای پروانه معتبر استاندارد زعفران داریم که ۱۵ مورد آن در قائن چهار مورد در فردوس، سه مورد در سرایان و یک مورد در زیرکوه است و مرکز استان واحد دارای پروانه معتبر استاندارد ندارد و به زعفران بدون داشتن نشانه استاندارد، اجازه عرضه در بازار داده نمیشود.
دستورانی تصدیق ترازوهای سطح استان را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: در استان توسط ۶ هزار ترازو داد و ستد انجام می شود سال گذشته در بازرسیهای به عمل آمده هزار و ۱۰۷ ترازو تصدیق و ۳۷۷ ترازو مردود شده است.
وی گریزی به اعتبارات عمرانی و ملی زد و گفت: اعتبارات عمرانی (ملی) سال ۱۴۰۰ این اداره کل بالغ بر یکصد میلیون تومان بود که با پیگیری انجام شده این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۱۴ میلیارد و ۷۵۳ میلیون تومان رسید.
وی تأکید کرد: مجهزترین آزمایشگاه نفتی شرق کشور در استان در آینده نزدیک به بهره برداری میرسد.
دستورانی اعتبارات هزینه شده برای تجهیز وآزمایشگاهها را بالغ بر ۲۳ میلیارد تومان اعلام کرده گفت: از این میزان اعتبار ۶.۵ میلیارد تومان در حال هزینه است.
وی در پایان گریزی به حادثه معدن طبس زد و یادآور شد: متاسفانه معادن و نان مشمول استاندارد اجباری برای پیگیری و انجام اقدامات لازم نیستند.
نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.