مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۲۳ هزار متر مربع زیربنای کتابخانه داریم و ۲ برابر سرانه کشوری زیرساخت کتابخوانی در استان وجود

 

محمدرضا رضایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا که به مناسبت هفته کتاب انجام شد افزود: میانگین سرانه کشوری به لحاظ زیربنای کتابخوانی ۱.۷۴ و این میزان در استان خراسان جنوبی سه است.
وی گفت: در حال حاضر ۷۱ باب کتابخانه در خراسان جنوبی فعال است و ۵۵ هزار نفر عضو این کتابخانه ها هستند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی سرانه کشوری عضویت در کتابخانه به ازای هر یکصد نفر را سه عضو اعلام کرد و افزود: این شاخص در خراسان جنوبی به ازای هر ۱۰۰ نفر، هفت عضو کتابخانه و ۲ برابر میانگین کشوری است.
وی بیان کرد: ۶۶۰ هزار نسخه کتاب در کتابخانه های استان موجود است و در این حوزه هم از سرانه کشوری جلوتر هستیم.
رضایی گفت: از یک سال قبل تاکنون ۵۰ هزار نسخه کتاب به کتابخانه های استان هدیه شده و این نشان از توجه مردم به کتابخانه های عمومی است.
وی استقبال مردم به کتابخوانی را خوب ارزیابی کرد و افزود: اگر کتابخانه های استان به لحاظ امکانات و شاداب سازی فضا و در دسترس بودن منابع شرایط مطلوبی را داشته باشند، استقبال عمومی بیشتر هم می شود.
وی بیان کرد: از ابتدای سال ۱۳۹۴ به وضعیت موجود کتابخانه های استان توجه شد و کتابخانه استاد سعیدی، الغدیر بیرجند و موارد دیگر که مدت های بود به کیفی سازی آنها توجه نشده بود بهسازی و نوسازی کامل شد و بعد از این اقدامات شاهد ۱۰۰ درصد افزایش عضو در کتابخانه های یادشده هستیم.
رضایی اظهار داشت: تعداد کتابخانه، اعضا، منابع و زیربنای کتابخانه نسبت به جمعیت در هر استان از مهمترین شاخص های کتابخوانی یک منطقه است که شاخص خراسان جنوبی در این بخش نسبت به میانگین کشوری بهتر است.
وی گفت: صدا و سیما، وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه ها، شهرداری ها و دستگاه های دیگر در کنار نهاد کتابخانه های عمومی کشور وظایفی در خصوص توسعه فرهنگ مطالعه دارند که باید به وظایف خود عمل کنند.
رضایی گفت: اگر شهرداری رویکرد فرهنگی داشته باشد علاوه بر تکلیف مقرر قانونی در بحث تخصیص نیم درصد منابع خود به حوزه کتابخوانی، می تواند بیشتر از این میزان به کتابخانه ها کمک کند.
وی افزود: طرح احداث کتابخانه مرکزی بیرجند در دولت دهم مصوب شد اما در جانمایی آن بین مدیران استانی اختلاف نظر وجود داشت که امروز با پیگیری های انجام شده زمین مشخص و اعتبار آن پرداخت شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی گفت: زمین کتابخانه مرکزی بیرجند به مساحت ۱۰ هزار متر مربع در بولوار شهید ناصری قرار دارد و ۱۱ هزار متر مربع زیربنا برای این کتابخانه پیش بینی شده که مالکیت آن ابتدا متعلق به وزارت راه و شهرسازی بود و سال ۱۳۹۶ چهار میلیارد ریال اعتبار آن پرداخت و قرارداد مربوط امضا شد.
وی بیان کرد: امسال پروژه یادشده در اختیار مشاور برای تهیه نقشه و سایر اقدامات قرار گرفته و با توجه به اینکه تکمیل آن به حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد ممکن است تکمیل پروژه چند سال طول بکشد.
وی گفت: ایجاد این کتابخانه نقطه عطفی در کتابخوانی استان است و تلاش می کنیم در حداقل زمان ممکن این پروژه به سرانجام برسد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی اضافه کرد: فضای مجازی موجب شده که عده ای خود را از کتاب بی نیاز تصور کنند اما تفاوت کتاب با فضای مجازی مثل فرق گل طبیعی با گل مصنوعی است و این مثل گردشگری در فضای مجازی و حقیقی است که اصلا با هم قابل قیاس نیست.
وی گفت: اگر کتابخانه های محلی با فضای مناسب ایجاد شود علاقه مندان به کتابخوانی به آن فضا مراجعه می کنند و مردم، خیران و دستگاه های دولتی باید اعتبار فرهنگی خود را به سمت توسعه فرهنگ کتابخوانی هدایت کنند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی افزود: در گذشته نزاع ما با دشمن در فضای فیزیکی و مرزها بود اما امروز با گسترش فضای مجازی جنگ به داخل خانه های ما سرایت کرده و دشمن فرهنگ و زیرساخت فرهنگی ما را مورد هدف قرار داده است که باید مراقب باشیم.
وی اظهار داشت: توسعه کتاب و کتابخوانی یکی از راه های مقابله با آسیب های فضای مجازی است و باید تلاش کنیم تا فرهنگ مطالعه صحیح در کشور توسعه یابد.
رضایی با اشاره به اینکه ۲۴ تا ۳۰ آبان به عنوان هفته کتابخوانی در تقویم نامگذاری شده است گفت: برنامه های متفاوتی برای این هفته پیش بینی شده است.
وی افتتاح سه باب کتابخانه جدید در شهرستان های قاینات، بیرجند و خوسف، دیدار کتابداران استان با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، برگزاری ۱۵ نشست کتابخوان اختصاصی، ۶۰ نشست کتابخوان مدرسه ای، ۱۰ جلسه نقد کتاب، برپایی ایستگاه های نقاشی و قصه گویی و تجلیل از برگزیدگان برتر حوزه کتاب و کتابخوانی را از برنامه های هفته کتابخوانی در این استان ذکر کر

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله