تفاهمنامه ایجاد نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس در جوار چاههای کشاورزی خراسان جنوبی بر پایه شعار سال با موضوع “جهش تولید با مشارکت مردم” به امضا رسید.
این تفاهمنامهدر دفتر استاندار بین استانداری، سازمان جهاد کشاورزی، شرکت توزیع نیروی برق، بانک قرض الحسنه مهر ایران و اتاق اصناف کشاورزی استان خراسان جنوبی امضا و مبادله شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان جنوبی در این نشست گفت: طرح راه اندازی نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس در جوار چاههای کشاورزی برای نخستین بار در کشور اجرا میشود.
مهدی دادگر افزود: به دلیل گرمای هوا و مدیریت مصرف انرژی در ۱۲ استان کشور روزهای پنجشنبه تعطیل اعلام شد و خراسان جنوبی با توجه به ظرفیت بالا در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر میتواند آغازگر نهضت انرژیهای نو در کشور باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم اظهار کرد: خاموشی برق چاههای کشاورزی در راستای مدیریت مصرف انرژی، مدار آبیاری را به هم میزند و تولید محصول را دچار مشکل میکند.
محمدحسین اکبری افزود: با هدف تامین برق پایدار چاههای کشاورزی ایجاد نیروگاه خورشیدی کوچک مقایس در جوار چاهها را در دستور کار خود قرار دادیم و در مرحله اول ایجاد نیروگاه خورشیدی در جوار ۲۰۰ حلقه چاه استان با پرداخت ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال هدف گذاری شده است.
وی گفت: البته از این پس محدودیتی در پرداخت تسهیلات برای ایجاد این نیروگاهها در صورت استقبال کشاورزان نخواهیم داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: با این اقدام علاوه بر تامین برق چاه کشاورزی از کاهش تولید محصول با خاموش نشدن چاهها جلوگیری میشود از طرفی برنامه افزایش تولید در بخش کشاورزی را به نحو احسن دنبال خواهیم کرد.
وی با اشاره به ۲ هزار و ۶۵ حلقه چاه کشاورزی در خراسان جنوبی افزود: در مرحله اول ایجاد نیروگاه خورشیدی کوچک مقایس در ۱۰ درصد چاهها اجرایی میشود و میانگین اجرای نیروگاه خورشیدی در چاههای کشاورزی را ۵۰ کیلووات در نظر گرفتهایم که براساس نیاز کشاورزان و توان ترانس در هر چاه متغیر خواهد بود.
اکبری تصریح کرد: خرده مالکی مانعی برای اجرای این طرح نیست و مشارکت مردم را براساس شعار سال خواهیم داشت، براساس مبلغ سپرده گذاری توسط مردم در بانک قرض الحسنه مهر ایران به مدت پنج سال این بانک ۱۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه چهار درصد پنج ساله پرداخت میکند.
وی گفت: یکی دیگر از مزایای طرح این است که کشاورز قسطی را پرداخت نمیکند و بابت این تسهیلات ضمانتی به بانک ارائه نمیشود به گونهای که قرارداد با وزارت نیرو به عنوان ضمانت و درآمد نیروگاه هم اقساط بانک میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: از نظر پدافند غیرعامل نیز با توجه به پراکندگی نیروگاههای خورشیدی اجرای این طرح بسیار با اهمیت است و همراهی لازم را در تامین زمین برای کشاورزان به صورت تجمیعی خواهیم داشت.
وی گفت: با اجرای این طرح چاههای کشاورزی از برنامه خاموشی شرکت توزیع برق استان خارج خواهد شد و در صورت همراهی به موقع کشاورزان، ایجاد نیروگاه خورشیدی در ۲۰۰ حلقه چاه کشاورزی را طی ۲ ماه اجرایی خواهیم کرد.
مدیر امور شعب بانک قرض الحسنه مهر ایران در خراسان جنوبی هم گفت: بانک قرض الحسنه مهر ایران برای اجرای موفق این طرح ورود پیدا کرده است و برای چاههای کشاورزی دارای معرفی نامه از جهاد کشاورزی و در صورت تامین سهم همراهی، تسهیلات مورد نیاز ایجاد نیروگاه خورشیدی به صورت قرض الحسنه چهار درصد پنج ساله پرداخت میشود.
محمدحسین فرهمند راد افزود: در سه سال ابتدای اجرای طرح مبلغ اقساط کمتر از مبلغ اقساط در ۲ سال پایانی است تا فشار اقتصادی به کشاورزان تحمیل نشود، برنامهریزی به گونهای انجام شده که کشاورزان اقساطی پرداخت نکنند و اقساط از محل فروش برق تولیدی پرداخت شود.
وی با اشاره به اینکه این وامها بدون ضمانت خواهد بود و ایجاد یک نیروگاه کوچک ۵۰ مگاواتی به ۱۲ میلیارد ریال تسهیلات نیاز دارد، بیان کرد: قرارداد شرکت توزیع برق با چاههای کشاورزی به عنوان ضمانت در نظر گرفته خواهد شد.
مدیر امور شعب بانک قرض الحسنه مهر ایران در خراسان جنوبی گفت: در مرحله اول طرح، ایجاد نیروگاه خورشیدی در ۲۰۰ چاه کشاورزی استان هدف گذاری شده که برای اجرای آن ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت خواهیم کرد همچنین برای اجرای این طرح در تمامی چاههای کشاورزی به ۲۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات نیاز است.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.