مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: گرد و غبار ناشی از کانون بحرانی فرسایش بادی در خراسان جنوبی سالانه ۸۲ میلیارد و ۸۹۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به زیرساخت‌ها خسارت وارد می کند.

 علیرضا نصرآبادی صبح یکشنبه اظهار کرد: پدیده‌های بیابانی حدود چهار میلیون و ۵۲۵ هزار و ۷۸۴ هکتار از کل وسعت استان خراسان جنوبی را تشکیل می‌دهد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده مناطق تحت تأثیر فرسایش بادی، ۴۱ کانون بحرانی فرسایش بادی شهرستانی در استان وجود دارد.

وی گفت: سطح این کانون‌ها برابر دو میلیون و ۱۳۵ هزار و ۹۸۵ هکتار ارزیابی که ۶۰۳ هزار و ۸۳۶ هکتار دارای شدت زیاد، ۸۶۸ هزار و ۴۹۰ هکتار با شدت متوسط و ۶۶۳ هزار و ۶۵۹ هکتار با شدت کم است، که ۱۴ درصد مساحت استان را در بر می‌گیرد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود: بیشترین مساحت کانون مربوط به شهرستان طبس است.

نصرآبادی مدیریت نادرست در مناطق خشک، دخالت بی رویه انسان در زیست بوم و از بین رفتن پوشش گیاهی، تولید گازهای گلخانه‌ای و گرم شدن کره زمین، وجود بیابان‌های بدون پوشش گیاهی، وزش شدید باد در سطح زمین، ناپایداری هوا و کمبود بارش را از جمله عوامل ایجاد گرد و غبار در استان اعلام کرد.

وی افزود: مدیریت روان آب‌های سطحی، بذرکاری، احداث بادشکن زنده و غیر زنده، تهیه طرح‌های مقابله با بیابانزایی، تهیه طرح‌های مدیریت جنگل‌های دستکاشت، مالچ پاشی، احداث تله رسوب گیر از اقداماتی است که اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری برای مقابله با بیابان زایی در استان انجام داده است.

نوشته و خبر نگار :مهدی نقی پور و ا.حسن پور