یکی از رویکردهای اصلی رئیس جمهور شهید و دولت سیزدهم توجه به مناطق کم برخوردار بر پایه توزیع عادلانه منابع بوده که در سه سال گذشته منجر به افزایش تختهای بیمارستانی و تامین تجهیزات پزشکی پیشرفته در استان خراسان جنوبی شده است.
نظام بهداشت و درمان کشور در سه سال گذشته روزهای درخشانی را تجربه کرد که ناشی از اهتمام رئیس جمهور شهید به اجرای طرحهایی برای بهبود رفاه و سلامت مردم بود و مصداق بارز امیدآفرینی است.
آیت الله رئیسی دغدغه خدمت به مردم و محرومان را داشت و حوزه بهداشت و درمان یکی از عرصههای مهم خدمتگزاری به شمار میرود تا سنگینی بار درمان از دوش بیمار و همراهانش برداشته شود.
خراسان جنوبی یکی از نقاط هدف محرومیت زدایی برای دولت مردمی بوده؛ جایی که سومین استان پهناور ایران اما بیست و هشتمین از نظر جمعیت است لذا پراکندگی جمعیت، اقدامات توسعه ای و خدمات رسانی را پرهزینه میکند.
تکمیل و افتتاح ۲ بیمارستان پس از یک دهه انتظار
با این وجود، تکمیل زیرساختهای بهداشتی و درمانی خراسان جنوبی از ابتدای تشکیل دولت سیزدهم مورد توجه ویژه قرار گرفت و به مسئولان استانی فقط در یک حوزه، ۷۰ تخت ویژه به ظرفیت بیمارستانی استان اضافه شد.
ساماندهی و تعیین تکلیف طرحهای نیمهتمام یکی از برنامههای اصلی شهید جمهور بود که منجر به تکمیل و افتتاح پروژههایی با عمر بیش از یک دهه شد، از جمله بیمارستانهای جدید شهرستانهای خوسف و بشرویه که پس از سالهای انتظار در دهه فجر سال گذشته با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بهره برداری رسید.
بیست و هشت پروژه سلامت خراسان جنوبی به مساحت ۱۰ هزار و ۶۴ متر مربع و با هزینهکرد پنج هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال (ساختمان و تجهیزات) در نهمین روز دهه فجر ۱۴۰۲ افتتاح شد.
تکمیل بیمارستانهای خوسف و بشرویه که عمر آنها به اوایل دهه ۹۰ بر میگردد به عنوان طرح های نیمه تمام در سفر استانی رئیس جمهور مطرح شد و با سرعت گرفتن روند ساخت این بیمارستانها در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، وارد مرحله بهرهبرداری شد.
تجهیزات پزشکی پیشرفته وارد استان شد
علاوه بر توسعه فضاهای درمانی، تامین تجهیزات مورد نیاز بیمارستانهای و مراکز درمانی استان نیز در اولویت قرار گرفت که سه دستگاه ام. ار. آی برای شهرستانهای قاینات، فردوس و طبس همچنین ۳۱ دستگاه شاخص تشخیصی از مهمترین آنهاست.
اقداماتی که رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی بیرجند در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا بیشتر درباره آنها توضیح داد و گفت: تا قبل از دولت سیزدهم فقط ۲ دستگاه ام ار آی داشتیم و در سه سال گذشته سه دستگاه دیگر به مجموعه تجهیزات تشخیصی استان اضافه شد که اعتبار هر دستگاه ۶۰۰ میلیارد ریال است.
دکتر سید محمد موسوی میرزایی افزود: مجوز دستگاه ام ار آی برای بخش خصوصی هم اخذ و در شهر بیرجند مستقر شده که در حال انجام اقدامات نهایی برای نصب و راه اندازی است، البته قولهایی برای نصب دستگاه ام ار آی در شهرستان نهبندان و بیمارستان رازی بیرجند هم داده شده که امیدواریم عملیاتی شود.
تحویل ۳۱ دستگاه تصویربرداری شاخص
وی به تخصیص ۲ دستگاه سی تی اسکن برای شهرستانهای بشرویه و قاینات اشاره کرد و گفت: همچنین اولین بار ۲ دستگاه سی تی اسکن برای اقدامات تشخیصی قلب و عروق و فوق تخصصی سرطان به بیمارستان فوق تخصصی رازی بیرجند تخصیص یافت که قیمت هر کدام بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: ۳۱ دستگاه تصویربرداری شاخص در دولت سیزدهم به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تحویل شده که به طور عادلانه بین شهرستانها توزیع شده است.
وی با بیان اینکه ظرفیت دیالیز استان در دولت سیزدهم بیش از ۵۰ درصد افزایش یافت، گفت: همچنین با توسعه خدمات درمان ناباروری شاهد خدمات مناسب در استان هستیم و بیش از ۷۰ تخت ویژه بیمارستانی در این مدت تجهیز شد و ارتقا یافت.
موسوی میرزایی با اشاره به اینکه شهید آیت الله رئیسی همواره به دنبال عدالت محوری، نگاه به مستضعفان، جبران عقب ماندگیهای تاریخی، توجه به اقشار کم درآمد و استانهای محروم بود افزود: نگاه به کارنامه سه ساله دولت سیزدهم در خراسان جنوبی که جزو استانهای محروم محسوب میشود نشان از تحقق عدالت دارد.
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیش از هشت هزار و ۵۰۰ نیرو دارد که خدمات بهداشتی، درمانی، آموزشی و پژوهشی ارایه میکنند و ۱۵ بیمارستان را در سطح استان پوشش میدهد.
افزایش تختهای بیمارستانی خراسان جنوبی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تعداد متخصصان، تجهیزات پزشکی، کارکنان و فضای بیمارستانی را در زمینه درمان اثرگذار دانست و اظهار کرد: با وجود اینکه ساخت و تجهیز هر تخت بیمارستانی بیش از ۴۰ میلیارد ریال هزینه برای دولت دارد اما از ابتدای دولت سیزدهم ارتقای پروژه بیمارستان طبس از ۱۵۰ به ۳۰۰ تختخوابی در دستور کار قرار گرفت که پروژه آن فعال است.
وی با اشاره به ساخت و تجهیز بیمارستان بشرویه در کنار بیمارستان قبلی ادامه داد: بیمارستان خوسف هم که قبل از دولت سیزدهم ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت تکمیل، تجهیز و تحویل مردم شده است.
موسوی میرزایی با بیان اینکه شهرستان قاینات بیمارستان ۱۲۰ تختخوابی داشته که پروژه ارتقای آن به ۳۰۰ تخت فعال است عنوان کرد: در شهرستان مرزی زیرکوه عملا بیمارستان نداشتیم و عملیات اجرایی پروژه بیمارستان ۶۴ تختخوابی این شهرستان در دولت سیزدهم آغاز شد که اکنون ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی گفت: شهرستان نهبندان هم به رغم جمعیتی که دارد ۳۲ تخت بیمارستانی داشت که پروژه ارتقای آن به ۹۶ تختخوابی شروع شده و دارای ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه پروژه توسعه بیمارستانهای سربیشه و درمیان نیز فعال است اظهار کرد: در شهرستان سرایان هم طرح توسعه فضای فیزیکی به مساحت هزار و ۸۰۰ متر مربع در حال اجرا بوده و پیگیری اخذ ماده ۲۳ بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی جایگزین بیمارستان امام رضا (ع) بیرجند نیز انجام شده است.
وی گفت: البته ساخت درمانگاههایی با کمک خیران در شهرهای قهستان، شوسف و خضری دشت بیاض شروع شده که در حال انجام است و تحول بزرگی در بعد درمانی محسوب میشود.
موسوی میرزایی توسعه بخشهای تخصصی بیمارستانها را از دیگر اقدامات سه سال اخیر برشمرد و گفت: برگزاری آزمونهای استخدامی موجب تقویت نیروی انسانی بخشهای بهداشتی و درمانی در استان شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح تعرفه گذاری نظام پرستاری در دولت سیزدهم ادامه داد: این اتفاق بعد از ۱۵ سال اقدام بسیار بزرگ بود که اجرایی شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: تعرفههای پزشکی در بخش دولتی به همت دولت سیزدهم افزایش یافت که در ماندگاری پزشکان برای مناطق محروم اثرگذار بوده است.
وی با اشاره به راه اندازی کلنیک درد، زخم و پوست در استان گفت: یکی دیگر از اقدامات شاخص دولت، کاشت حلزون بود که برای کودکان به طور رایگان انجام شد و از ناشنوایی مطلق جلوگیری کرد.
موسوی میرزایی همچنین رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال را از مصوبات راهگشای دولت سیزدهم عنوان کرد که ناشی از نگاه بلند شهید جمهور است.
تسهیل در صدور مجوز داروخانه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از اقدامات شاخص دولت سیزدهم در حوزه غذا و دارو را تسهیل صدور مجور داروخانه عنوان کرد و گفت: این اتفاق بسیار بزرگ با تدبیر شهید جمهور برای رفاه حال بیماران بود که دسترسی بیشتر به منافع دارویی به میزان قابل توجهی افزایش یافت در حالی که قبلا قوانین بسیار سختگیرانه ای وجود داشت در واقع انحصار طلبی بود که دولت سیزدهم آن را شکست.
وی افزود: سامانه تی تک هم راه اندازی شد که با رصد دقیق از قاچاق دارو با یارانه دولتی جلوگیری کرد لذا دست دلالان در چرخه تولید و توزیع دارو کوتاه شده و با شفاف سازی اطلاعات، تخلفات و ابهامات کم شد تا عدالت و امنیت نظام دارویی رقم بخورد.
موسوی میرزایی عنوان کرد: با مجوزهایی که برای تولید داروهای گیاهی در دولت سیزدهم افزایش یافت و افرادی که فرآوردههای دارویی دارند در فرآیند صدور پروانه حمایت شدند.
وی همچنین با اشاره به خدمات دولت سیزدهم در حوزه بهداشت گفت: ۱۵ مرکز خدمات جامع سلامت در سه سال گذشته تکمیل شد و ۱۰ مرکز دیگر در حال احداث است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه هشت پایگاه جامع سلامت هم تکمیل شد و چهار پایگاه در حال احداث است اظهار کرد: ۱۴ خانه بهداشت نیز از ابتدای دولت سیزدهم تکمیل شده و ۱۲ پروژه دیگر در حال اجرا بوده که هفت مورد آن برای شهرستان درمیان است.
وی یادآور شد: پروژه آموزشگاههای بهورزی که چندین سال معطل مانده بود اکنون برای شهرستانهای فردوس و قاینات در حال اجرا است.
موسوی میرزایی اجرای طرح پزشک سلامت خانواده شهری را از اقدامات مهم دولت عنوان کرد و گفت: این طرح منجر به گسترش بهداشت در سطح جامعه شده که در خراسان جنوبی هم به خوبی اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه ۱۶ پروژه اورژانس در دولت سیزدهم تکمیل و بهره برداری شده است ادامه داد: اورژانس هوایی طبس مجدد فعال شد و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس به این شهرستان اختصاص یافت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در حوزه دانشجویی هم مکانیزه شدن سلف سرویس، تکمیل ۸۰ درصدی پروژه استخر و زمین چمن مصنوعی از اقدامات شاخص سه سال گذشته دانشگاه علوم پزشکی است.
وی افزود: درخصوص خوابگاههای دانشجویی توانستیم اقدامات خوبی انجام دهیم و علاوه بر تملک و بازسازی برخی خوابگاهها، مجوز ماده ۲۳ ساخت خوابگاه برای شهرهای فردوس، قاین، طبس و بیرجند گرفته شده تا بتوانیم قسمتی از نیازهای دانشجویی را رفع کنیم.
موسوی میرزایی گفت: اردوهای جهادی متعددی در سه سال گذشته برگزار شده که آخرین آن اردوی الکفیل بود و خدمات خوبی توسط این گروه ارایه شد.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.