سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: انعقاد هفت تفاهمنامه در بخشهای مختلف و با حضور سرمایهگذاران بخشی از رهاورد نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ برای خراسان جنوبی است.
مهدی جعفری در حاشیه نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران با اشاره به عملکرد استان خراسان جنوبی در نمایشگاه اظهار داشت: تفاهمنامهای بین استاندار خراسان جنوبی و قائم مقام و معاون وزیر صمت با موضوع تکمیل زنجیره ارزش افزوده گوهرسنگهای خراسان جنوبی منعقد شد.
وی افزود: همچنین تا این لحظه دو تفاهمنامه همکاری بین استاندار خراسان جنوبی و سازمان تعاون روستایی کشور با موضوع احداث سردخانه ۲ هزار تنی نگهداری محصولات مزیتدار استان و تفاهمنامه همکاری بین استاندار خراسان جنوبی و مؤسسه پژوهشهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی با موضوع ثبت نظام میراثی جهانی زرشک و عناب نیز منعقد شده است. تفاهمنامههای دیگر نیز در حوزههای سرمایه گذاری، گردشگری و سازمان تعاون روستایی امضاء شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به حضور گروههای اقتصادی از کشورهای افغانستان، ترکیه، امارات، کانادا، چین، قرقیزستان، عراق، اقلیم کردستان در غرفه خراسان جنوبی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ گفت: در این دیدارها درخصوص انرژیهای نو و معادن بحث و تبادل نظر شد.
جعفری به حضور ۸۴ کشور در این نمایشگاه هم اشاره کرد و افزود: در ۲ روز باقیمانده، شاهد حضور پرشور شخصیتهای کشوری و مسئولان عالی رتبه به منظور انعقاد تفاهمنامههای مختلف هستیم. افزایش سهم صادراتی محصولات خراسان جنوبی و پیوند بین زنجیره علم و صنعت در حوزه محصولات استان و شرکتهای دانش بنیان برای نمایشگاه اکسپوی ۲۰۲۵ هدفگذاری شده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه امروز در پاویون خراسان جنوبی میزبان مهمانان خارجی و داخلی زیادی بودیم، گفت: یکی از میهمانان امروز وزیر جهاد کشاورزی بود که در این بازدید وضعیت استان را بیان کردیم.
جعفری با بیان اینکه خراسان جنوبی از لحاظ وسعت سومین استان پهناور کشور است و یک درصد جمعیت کشور را دارد، افزود: تراکم جمعیتی استان هم پایین است و در شرقیترین نقطه کشور قرار دارد. خراسان جنوبی ظرفیتهای خوبی در حوزه کشاورزی و معدنی داشته و بزرگان و علمای خوبی در حوزههای علمی و دینی دارد.
وی با اشاره به رتبههای برتر استان در تولید محصولات استراتژیک گفت: در تولید محصولات استراتژیکی مانند زرشک و عناب رتبه اول کشور و جهان و در محصول زعفران رتبه دوم کشور را داریم. همچنین با ۸۰۰ نوع گیاه دارویی، رتبه سوم کشور را داریم.
جعفری با بیان اینکه این استان رتبه چهارم کشوری را در تولید پنبه و رتبه پنجم را در تولید گل نرگس و پسته و رتبه هشتم در تولید انار را دارد، افزود: ذخایر معدنی فراوانی داریم از جمله ۷۶ درصد زغال سنگ کشور و ۸۵ درصد بنتونیت خاورمیانه در خراسان جنوبی است و این استان در حوزه های طلا، گرانیت، نقره، مس، آلومینیوم و… غنی است.
وی از ۹ اثر ثبت جهانی استان خبر داد و گفت: این ۹ اثر نشان دهنده اصالت استان است و از منظر گردشگری هم توجه خاصی به خراسان جنوبی شده است.
جعفری با بیان اینکه استان ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد، گفت: چهار گذرگاه مرزی داریم که یکی از این مرزها ماهیرود و فعال است. ۳۵ درصد صادرات جمهوری اسلامی به لحاظ ارزش و ۴۰ تا ۵۰ درصد به لحاظ وزنی از مرز ماهیرود سربیشه انجام می شود که بسیار استراتژیک هم است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با تأکید بر ضرورت تکمیل چرخه فرآوری محصولات استان، عنوان کرد: یکی از راهکارهای توسعه خراسان جنوبی توجه به زنجیره ارزش محصولات استان است و توجه ویژه ما هم بر محصولات راهبردی و توسعه ها متمرکز است.
جعفری با اشاره به طرح زنجیرههای ارزش استانها در وزارت کشور، گفت: زمانی که این طرح آغاز شد ما دوره کاری را تشکیل دادیم و در کنار ظرفیتهای مختلفی که داریم روی دو محصول زرشک و گوهرسنگ بیشتر متمرکز شدیم و در کنار همه ظرفیتها، این محصولات در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی هم غرفه دارند.
وی از ۹۹ درصد تولید زرشک ایران و جهان در استان گفت و اظهار داشت: با حدود ۲۵ هزار هکتار سطح زیر کشت زرشک، سالانه ۱۱۶ هزار تن زرشک تر و ۲۵ تا ۳۰ هزار تن هم زرشک خشک و صادراتی داریم.
نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.