مجمع فوق العاده هیات جودوی خراسان جنوبی قرار بود برگزار شود که به دلیل به حد نصاب نرسیدن اعضای مجمع این رای گیری انجام نشد.
این نشست با حضور دبیر فدراسیون جودو، مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی،اصحاب رسانه و تعدادی از نمایندگان ورزشکاران و داوران هیات جودوی استان برگزار شد که به دلیل حضور نیافتن رئیس هیات جودوی خراسان جنوبی و تعداد دیگری از اعضا به حدنصاب نرسید.
دبیر فدراسیون جودو در این نشست گفت: هدف اداره کل ورزش و جوانان و فدراسیون جودو رفع مشکل چندین ماهه جودوی استان در درون خانواده ورزش بود که متاسفانه با برخورد هایی که رئیس هیات جودوی خراسان جنوبی داشته در فضای مجازی و رسانه ها مسائلی مطرح شده که نیاز به شفاف سازی دارد.
امیرحسین سیاحی افزود: از سال قبل پیرو شکایات و انتقادهایی که از رئیس هیات یاد شده به فدراسیون جودو شد چند بار با وی تلفنی صحبت کردم و تقاضای رسیدگی به مشکل استان را داشتم که به ما به شکل مکتوب پاسخ داد و همه را متهم و دروغگو خطاب کرد.
وی اظهار داشت: پس از بررسی فدراسیون از عملکرد یکسال رئیس هیات جودوی استان در سال ۱۳۹۶ به این نتیجه رسیدیم که این هیات در مسابقات قهرمانی نوجوانان کشور پسران یک نفر اعزام کننده داشته، اگر این هیات ۱۴ سال در استان در حال فعالیت است و نوجوانان که پایه ورزش هستند باید تنها یک نفر در خراسان جنوبی باشد.
دبیر فدراسیون جودو بیان کرد: در آمایش سرزمینی که در فدراسیون جودو انجام شده استان های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی از قطب های جودوی ایران هستند.
سیاحی افزود: استان های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی مستعد در ورزش جودو هستند آیا استان مستعد باید در رده نوجوانان در مسابقات کشوری تنها یک نفر اعزام کننده داشته باشد.
وی تصریح کرد: در بخش نوجوانان رده بانوان هیچ اعزام کننده نداشته اند، در مسابقات جوانان کشور در سال ۱۳۹۶ تنها چهار نفر اعزام کننده داشته اند و در حوزه بانوان اعزام کننده نبود و در مسابقات بزرگسالان در بخش زنان سه نفر و در بخش مردان چهار اعزام کننده داشتند.
وی اضافه کرد: این عملکرد فنی سال ۱۳۹۶ هیات جودو با ۱۴ سال قدمت است که قابل پذیرش نیست، برای رفع مشکل جودوی استان چند ماه قبل از مدیرکل ورزش و جوانان استان تقاضای نشستی با حضور خانواده جودو داشتیم که ایشان یک روز کامل وقت گذاشتند که وقتی برنامه های ایشان را دیدیم به آقای علی تهوری رئیس هیات جودوی استان گفته شد که حاضریم مشکلات را رفع کنیم و جودو را از این بن بست در خراسان جنوبی درآوریم.
دبیر فدراسیون جودو بیان کرد: در زمانی که باید بین مدرک مربیگری، داوری و «آزمون دان» ورزشکاران فاصله بیفتد، فاصله آزمون دان یک تا دان ۲، مدت ۲ سال است که یک ورزشکار در این استان ۶ سال از دان یکش می گذرد و نگذاشته اند که در آزمون شرکت کند که به رئیس هیات جودوی استان گفته شد که ما به عنوان فدراسیون جودو کمک می کنیم تا این عقب افتادگی جودوکاران خراسان جنوبی رفع شود.
سیاحی اظهار داشت: به رئیس هیات جودوی استان گفتیم ورزشکارانی که در سطح استان عقب افتادگی دارند را شناسایی کنید تا ما با مساعدت احکام شان را صادر کنیم و ۲ ماه از وی پیگیر شدیم حتی یک نامه در این خصوص از طرف هیات جودوی استان دریافت نشد و سرانجام خود افراد لیستی تهیه کردند که پس از بررسی مشخص شد آنها مستحق هستند.
وی تصریح کرد: با نگاه تنگ نظرانه و کوتاه فکری نمی شود جودو را در استان ارتقا دهیم، وقتی در دیگر استان ها برای بازدید می روم نخستین حرفی که رئیس هیات می زند این است که می شود به ورزشکاران ما کمک کنید تا کمربند هایشان ارتقا پیدا کند.
دبیر فدراسیون جودو بیان کرد: در استانی رئیس هیات گفت من کمک نمی خواهم اما به ورزشکاران استان من کمک کنید تا ارتقا پیدا کنند پس چرا باید نظرتنگی باشد.
سیاحی گفت: اگر مدعی هستید که رئیس هیات به غیر از دردسر چیزی نیست پس چرا ۱۴ سال است که این هیات را رها نمی کنید و این داستان ها را ایجاد می کنید، چرا از ۳۰۰ هیاتی که در خراسان جنوبی است هیچ کدام مشکل ندارد و فقط رئیس هیات جودوی استان به خود اجازه داده که رسانه ها را تهدید کند ،اگر مدیریت دارید نشان دهید چون با تهدید و … کار مفیدی انجام نشده و با این روش امکان توسعه ورزش وجود ندارد.
وی تصریح کرد: اینکه به خود لقب بزرگ مرد جودوی خراسان جنوبی بدهیم کار درستی نیست چون باید دید این گونه القاب در کجای ورزش جودو وجود دارد و آیا از ژاپن آمده و یا از اروپا چون چنین لقبی در جودو وجود ندارد.
دبیر فدراسیون جودو بیان کرد: اینکه تاریخ خراسان جنوبی را برای مطرح کردن خودمان از بین برده و بگوییم که من همه کاره ورزش جودو در خراسان جنوبی هستم کار درستی نیست چون نشر اکاذیب است.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: متاسفانه بداخلاقی ها، امروز کار را به جایی کشانده که بعضی از افراد که مدعی اخلاق هم هستند در این میدان بازنده می شوند.
مهران سرپرست افزود: تلاش ما این است که از همه ظرفیت های موجود در کنار هم و آنچه در شان خراسان جنوبی است استفاده کنیم چون این استان یک نسبت به دیگر استان ها از بسیاری پتانسیل ها محروم است و به عنوان یک استان غیر برخوردار از آن یاد می شود و همگرایی و یکی شدن انرژی ها می تواند نقاط ضعف را در خراسان جنوبی پوشش دهد و فلسفه ورزش هم زندگی بهتر انسان ها در کنار یکدیگر است.
وی اظهار داشت: در بحث برگزاری مجمع فوق العاده جودوی استان هم درخواست کننده های برگزاری این مجمع بداخلاقی کرده و از آن طرف هم بداخلاقی زیادی مشاهده شد که حرمت بسیاری از کارها را حفظ نکردند.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی بیان کرد: برادری که ۱۴ سال است به عنوان رئیس هیات جودوی خراسان جنوبی مدیریت می کند حداقل انتظار ما از ایشان این است که یک فضای همگرا، دوستانه برای استفاده از همه ظرفیت ها را فراهم کند.
وی گفت: اگر اختلاف نظر و مشکلی باشد نباید با بداخلاقی در فضای مجازی و یا خیابان و … رفع شود بلکه باید به شکل قانونی پیگیری و شود.
سرپرست افزود: مبنای ما احترام به هیات های ورزشی است و رسانه ها به عنوان پل ارتباطی ما با مردم حضور دارند و رسانه های خراسان جنوبی صادق هستند و نجیبانه و مسئولانه خدمت می کنند.
وی تصریح کرد: ماموریت ما در ورزش این است که افراد بیشتری ورزش کنند و چند قهرمان بیشتر تربیت شود و فلسفه کار ما خدمت به مردم است تا آنها از ایفای ماموریت ما احساس آرامش کرده و بیشتر لذت ببرند.
وی اضافه کرد: اگر قرار باشد نوع و جنس کار ما به گونه ای باشد که انسان ها با یکدیگر درگیر شوند که درست نیست چون اینجا عرصه جنگ نیست اما در دوره ای که جنگ بود جوانان غیور ما به جبهه رفته و برای حفظ آرامش و آسایش جامعه و مردم جنگیدند و امروز هم این جوانان در کشور هستند اما امروز دیگر قرار نیست با یکدیگر بجنگیم.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی بیان کرد: در شرایطی که همه جهان علیه ما برنامه ریزی کرده تا به نظام مقدس جمهوری اسلامی و مردم ما آسیب بزنند، جالب است ک عده ای از منابع دولت استفاده کرده و قلدری می کنند.
سرپرست افزود: آیین نامه مصوب هیات وزیران بیان کرده که اگر اتفاقی بیفتد بداخلاقی نکنید بلکه در یک محیط دوستانه با یکدیگر صحبت کنید تا مشکل رفع شود و امروز این مجمع به حدنصاب نرسید و ما هم از این لحظه به بعد فردی را راه نمی دهیم.
وی اظهار داشت: اینکه در فضای مجازی بگوییم تنها مربی زن جودوی خراسان جنوبی حرف صحیحی نیست چون این استان چهل یا پنجاه سال قدمت در ورزش جودو داشته و چگونه می گوییم یک مربی داریم و عملکرد چنین هیاتی مطلوب نیست.
وی تصریح کرد: تا امروز نگاه ما به هیات جودوی استان نگاهی فنی نبود که از امروز تنها با نگاه فنی به مسائل این هیات نگاه می شود.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی بیان کرد: به جای اینکه انرژی خود را برای کار بگذاریم پنج ماه است که هیات جودو انرژی اداره کل ورزش و جوانان استان را گرفته است، اگر آمار بیمه شده ورزشی هیات جودوی استان کمتر از هزار نفر باشد یعنی تعطیل است.
سرپرست افزود: اینکه در فضای مجازی گفته شود که تنها مربی بانوان استان در رشته جودو را نابود کردند مگر می شود در استانی که سه دانشگاه با درجه عالی کشوری و دانش آموختگان رشته تربیت بدنی دارد تنها یک مربی زن داشته باشد و باز به همین موضوع افتخار کنیم که تنها یک مربی زن داریم.
وی تصریح کرد: بعد از ۱۳ سال باید یک حرکتی در ورزش جودوی استان مشاهده می شد و بنده پنج ماه است که در این استان مدیریت ورزش و جوانان خراسان جنوبی را بر عهده داریم که تاکنون هیچ اثری از اقدامات هیات جودوی استان مشاهده نشده است.
سرپرست گفت: با همه این مسائل باز هم رئیس هیات جودوی خراسان جنوبی برای ما فردی محترم و عزیز است هرچند عملکرش در این بحث خوب نبود، باید بدانیم با دارودسته بازی نمی توان استان را توسعه داد و هر کس که کارش خوب است باید از وی استقبال کرد.
وی افزود: بنده در خصوص بودن یا نبودن رئیس هیات جودوی استان هیچ گونه بحثی ندارم، از وی خواستیم در این مجمع شرکت کرده و مسائل خود را مطرح کند و حرف ها را بشنود.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی بیان کرد: خودشیفتگی و گرفتار منیت شدن بسیار بد است و این که انسان مبنای بالارفتنش را در پایین آمدن دیگران ببیند کاری صحیح و قشنگ نیست.
وی افزود: این مجمع به حدنصاب نرسید و در چارچوب قوانین و مقررات و برابر تصمیماتی که اعضای مجمع گرفتند سرتعظیم فرود آورده و بداخلاقی و بی قانونی نمی کنیم.
وی اضافه کرد: از ابتدا مبنای ما این بوده که دخالت و بداخلاقی نکنیم و کار ما تنها نظارت است،خیلی از افراد تلاش کردند که این مجمع شکل نگیرد، کار ما ورزشی است و صاحب صلاحیت در خصوص رفتار و اخلاق دیگران نیستیم و رویکرد ما ورزشی است و تابع قانون هستیم اما از این لحظه به بعد صحبت ما با هیات جودوی خراسان جنوبی صحبتی فنی است.
سرپرست گفت: امروز ورزش ابزار کارآمدی است که در همه عرصه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نقش بازی می کند و نباید در این بخش اسیر مسائل فردی شویم، هر یک جوان که وارد این سیستم شود از بسیاری آسیب های اجتماعی جلوگیری می شود و اگر با منیت ها و سوء مدیریت راه را برای این جوان ببندیم با آسیب روبرو می شویم و هزینه های زیادی باید بپردازیم.
وی افزود: این نشست مشورتی بود که مجمع به حدنصاب نرسید و باید همه اعضا می آمدند که به هر دلیل در جلسه حاضر نشدند و از این لحظه نگاه ما فنی به هیات جودو است و در چارچوب ضوابطی برای احقاق حقوق رشته جودو تصمیم فنی خود را به رسانه ها اعلام می کنیم.
رییس هیات جودو خراسان جنوبی در حاشیه برگزاری این مجمع در جمع خبرنگاران گفت: رسانه ها در بحث شفاف سازی موضوع ها نقش موثری دارند، مطالبی که در روزنامه یا فضای مجازی با عنوان انتقاد بیان شد من به عنوان یک پیشکسوت و یکی از بنیانگذاران جودو در استان سعی داشتم با ایجاد همدلی و همگرایی جامعه و خانواده جودو در کنار هم باشد و اگر پاسخی ندادم به معنی نبود پاسخ نبود.
علی تهوری افزود: برای همه شبهات و ایرادات پاسخ و مستندات محکم و قانع کننده ای وجود دارد که منافع جامعه استان را در این دیدم که خیلی از مباحث پاسخ داده نشود.
وی تصریح کرد: خراسان جنوبی مشکلات خاص دارد و بحث سالن شمال شهر که یک هنرستانی به نام «محسن کارگر»بوده که در طرح اوقات فراغت از طریق اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی پیگیری شد و با توجه به استعداد خوب منطقه جذب نیرو هم خوب بود چون ۲ شیفته و مدرسه دخترانه بود با ادامه کار آن موافقت نشد.
رییس هیات جودوی خراسان جنوبی بیان کرد: برنامه های هیات های شهرستانی توسط هیات شهرستان انجام می شود که به تمام این هیات ها به شکل کتبی دعوت نامه برای راه اندازی کلاس و دوره آموزشی نوشته شده و بارها تقاضاهایی برای دریافت دان داشته ایم که نامه به همه شهرستان ها و فدراسیون داده ام اما خودشان هیچ گونه ثبت نامی برای ارتقا ندادند و مستند آن هم موجود است.
تهوری افزود: بعضی از سوء تفاهم ها موجب ناراحتی هایی شده و در بعضی مواقع بحث سهم خواهی و زیاده خواهی است و ما باید همه چیز را با شاخص قانون بسنجیم و عمل کنیم.
وی اظهار داشت: مجمع فوق العاده باید با نصف به اضافه یک نفر تقاضای مجمع فوق العاده می کردند اما این موضوع از اختیارات شخص مدیرکل ورزش و جوانان استان است و ایشان تشخیص دادند این مجمع برگزار شود البته موارد اختلاف و اعتراضاتی به آن داریم که از طریق مراجع ذیصلاح، وزارت ورزش و جوانان و دستگاه های استانی در حال پیگیری به موضوعات و ایراداتی است که بر اعضای مجمع گرفته ایم.
تهوری گفت: تا کنون سه مرحله لیست اعضای مجمع عوض شده و آخرین تغییر در لیست روز قبل به من اعلام شد، باید آنچه در آیین نامه هیت های ورزشی ذکر شده منطبق با آن اقدام شود.
وی افزود: این مجمع با درخواست مدیرکل ورزش وجوانان استان برگزار شده و قطعا جایگاه خود را دارد و بر اساس آیین نامه بوده اما در آیین نامه اعلام شده باید ۱۰ روز قبل موضوع اطلاع رسانی شود که بعضی از دعوتنامه ها با تاخیر برای اعضای مجمع ارسال شده و حتی تا ۲ روز قبل برخی از اعضا هیچ اطلاعی از این موضوع نداشتند و امروز هم به دلیل عدم اطلاع در زمان مناسب تعدادی از اعضای مجمع جودوی استان از حضور نیافتن خود عذرخواهی کردند.
وی اظهار داشت: بنده در سال ۱۳۶۴ ورزش جودو را شروع کردم و تا امروز برای رضای خدا کار کردم در کلاسم از کسی شهریه قانونی خود را دریافت نکردم و هیچ درآمدی از جودو ندارم و تنها به عشق خدمت به جامعه جودو فعالیت می کنم.