رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی از تحقق ۸۴ درصدی مصوبات ریالی سفر رییس جمهور به استان در دور اول خبر داد.
، حمید جهانشاهی در شورای برنامهریزی و توسعه استان در خصوص وضعیت اعتبارات سفر رئیس جمهور به استان در سفرهای دور اول و دور دوم اظهار کرد: با پیگیریهای انجام شده تا به امروز بالغ بر ۸۴ درصد تعهدات ریالی سفر اول در قالب طرحها و پروژههای مختلف دستگاههای اجرایی طی چند مرحله ابلاغ تخصیص محقق شده است.
به گفته وی در جدول رتبهبندی استانها جزو چند استان برتر در میزان تحقق مصوبات سفر رئیس جمهور در دور اول هستیم.
وی در خصوص مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور به استان نیز گفت با توجه به پیگیریهای انجام شده از استان ضمن رایزنی با نهاد ریاست جمهوری و ویرایش برخی مصوبات در جهت انتفاع حداکثری استان، رقم ریالی مصوبات رشد داشته است.
وی گفت: در نیمه اول سال جاری تقریباً تمام مصوبات در حوزه وزارتخانههای مختلف نهایی و ابلاغ شده و در حال حاضر فرایند تخصیص آن آغاز شده است.
وی عنوان کرد: تمرکز اصلی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و سایر دستگاههای ذی مدخل در حال حاضر بر تحقق مصوبات دور دوم است که به عنوان مثال اخیراً در بخش راه، فاضلاب و چند حوزه دیگر شاهد ابلاغ تخصیص سفر بودهایم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با اشاره به وضعیت اعتبارات هزینهای استان افزود: در این سرفصل بالغ بر ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبارات مصوب استان در خصوص ۲۳ دستگاه اجرایی مشمول نظام بودجه استانی بوده که تخصیص ده ماهه آن بالغ بر ۹۰ درصد بوده است.
جهانشاهی افزود: در خصوص تأمین کسری حقوق و سایر هزینههای اجتناب ناپذیر اعتبارات جاری استان پیش بینیهای لازم به عمل آمده و انشاالله در اسفندماه پس از ابلاغ سازمان برنامه و بودجه کشور نسبت به ابلاغ کسری اعتبارات هزینهای به دستگاههای مشمول اقدام خواهد شد.
وی ادامه داد: مجموع مطالبات بازنشستگان در خصوص پاداش پایان خدمت و مانده مرخصی در چارچوب قوانین و مقررات تا پایان سال ۱۴۰۱ تأمین شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با اشاره به اینکه اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای استان در سال جاری تاکنون نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۶۵ درصد رشد داشته است، بیان داشت: تخصیص میانگین ابلاغی تاکنون ۴۱ درصد بوده که این درصد قطعاً تا پایان اسفندماه رشد قابل توجهی خواهد داشت.
وی خاطر نشان کرد: بنا بر سیاست سازمان برنامه و بودجه کشور، تمرکز اصلی افزایش تخصیصها بر پروژههای با پیشرفت فیزیکی بالا و قابلیت بهرهبرداری خواهد بود، لیکن توجه به سایر حوزهها و پروژههای اولویت دار شهرستانها هم از قلم نخواهد افتاد.
وی با اشاره به اعتبارات ملی استان در سال جاری عنوان کرد: در این حوزه نسبت به سال قبل اعتبارات مصوب استان ۲۲۲ درصد رشد داشته است و فرآیند مبادله و ابلاغ تخصیص اعتبارات ملی نسبت به بخش استانی با تأخیر صورت میپذیرد.
جهانشاهی مجموع اعتبارات عمرانی ابلاغی به استان در بخشهای استانی و ملی را تا به امروز بیش از سه هزار میلیارد تومان اعلام کرد که در حال مبادله، ابلاغ تخصیص و هزینه کرد آن هستیم.
جهانشاهی با اشاره به اینکه با تلاش دستگاههای اجرایی به ویژه اداره کل امور مالیاتی استان، پیگیری اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان و تدابیر اتخاذ شده در کارگروه درآمدها و تجهیز منابع استان به لحاظ درآمدی تراز مثبتی داریم افزود: انشاالله در صورتی که این تراز مثبت تا پایان سال حفظ شود، از ردیف اعتباری مازاد درآمد ملی در بخشهای هزینهای و تملک دارایی سرمایهای ابلاغی از طرف سازمان برنامه بودجه کشور برخوردار خواهیم شد.
جهانشاهی در پایان با اشاره به سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که همانا تأمین رشد و توسعه پایدار و بهبود وضعیت شاخصهای اقتصادی و دستیابی به سند چشمانداز میباشد، ادامه داد: در این زمینه ضروری است تا پروژههایی در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی به منظور حل چالشهای استان تعریف و اجرا شود.
وی تاکید کرد: در تعریف این پروژهها باید رویکرد استفاده از توانمندی داخلی و مشارکت حداکثری آحاد جامعه در فعالیتهای اقتصادی، اقتصاد دانش بنیان، افزایش بهرهوری، امنیت غذایی، مدیریت مصرف و… صورت پذیرد.
جهانشاهی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گفت: در استان خراسان جنوبی طی دو سال اخیر تعداد ۳۰ پروژه اقتصاد مقاومتی در قالب ۱۶ دستگاه اجرایی انتخاب گردیده که در این زمینه با بهرهگیری از منابع دولتی و بخش خصوصی بالغ بر ۸,۴۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری صورت پذیرفته است.
وی افزود رصد وضعیت این پروژهها و رفع موانع و چالشهای احتمالی در مسیر اجرای این پروژهها جز وظایف و رسالتهای سازمان مدیریت و برنامهریزی است.
نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.