معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با توجه به اینکه شیوع سرطان در ایران و دنیا رو به رشد است مراکز تحقیقات بیماری‌های بدخیم باید گسترش یابد و از راه اندازی چنین مرکزی در خراسان جنوبی نیز حمایت می‌شود.

 یونس پناهی  در حاشیه بازدید از مراکز تحقیقاتی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در حوزه فناوری به نسبت تولید علم، ضعیف هستیم لذا حمایت‌ها در این حوزه به ویژه برای مناطقی همچون خراسان جنوبی خاص خواهد بود تا فناوری رشد پیدا کند.

وی با اشاره به اهدای زمینی از سوی خیر برای گسترش تحقیقات در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: سال‌های گذشته در وزارت بهداشت مکاتبه‌ای برای تعیین تکلیف این زمین انجام شده و از محل سفر رئیس جمهور هم مصوبه داشته، چون تمایل داریم کمک خیران در عرصه پژوهش تداوم داشته باشد قرار شد مجوزی برای احداث پژوهشکده در این زمین صادر شود.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در اولین جلسه شورای گسترش وزارتخانه این موضوع مطرح و مجوز اخذ خواهد شد همچنین قول مساعد را برای حمایت‌های مالی از این پروژه می‌دهیم.

وی گفت: با توجه به اینکه در این منطقه شیوع هپاتیت بالاست برخی ایده‌ها و طرح‌هایی در این خصوص ارایه شده که قطعا از آنها حمایت خواهد شد زیرا ریشه کنی هپاتیت C برای وزارت بهداشت حایز اهمیت است.

پناهی گفت: همچنین پیشگیری اولیه و ثانویه از بیماری‌های قلبی و عروقی اهمیت دارد و خوشبختانه در مرکز تحقیقات بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی اقدامات خوبی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی جزو استان‌های با آمار جمعیت سالمندی بالاست اظهار داشت: قرار شد طرح جامع پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان، مغز و اعصاب و موضوع رشد جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تهیه و ارایه شود تا مورد حمایت وزارتخانه قرار گیرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بازدیدش از شرکت‌های دانش بنیان و فناور در مراکز رشد اشاره کرد و گفت: در حوزه هوش مصنوعی اقدامات خوبی شده و برخی محصولات و کیت‌ها نیز تولید شده که جای تقدیر دارد.

وی افزود: از مطالعات کوهورت (هم‌گروهی) حمایت می‌کنیم اما باید داده‌های این مطالعات به تایید دانشگاه علوم پزشکی هر استان برسد.

پناهی همچنین یکی از سیاست‌های کلان وزارت بهداشت را سلامت خانواده عنوان کرد و گفت: تحقیقات همه محققان و پژوهشگران در دانشگاه علوم پزشکی باید به سمت این موضوع مهم سوق داده شود تا بتوانیم شاهد جامعه و خانواده سالم باشیم.

وی تصریح کرد: مراکز تحقیقاتی که در ارتباط با سلامت اجتماعی، جامعه و خانواده کار می‌کنند اگر تحقیقاتشان پیشگیرانه در راستای کاهش خشونت و فرهنگ خانواده سالم ارتقا پیدا کند امسال حدود ۲ هزار میلیارد ریال برای آنها در نظر گرفته‌ایم.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه مساله جمعیت در کشور بسیار مهم است افزود: سال گذشته از محل طرح‌های یک درصد به دانشگاه‌های علوم پزشکی گیلان، مازندران و سمنان ماموریت ویژه دادیم که امسال این ماموریت گسترش یافته تا در دیگر استان‌ها هم تحقیقاتی مبتنی بر ارتقای جمعیت سالم انجام شود.

وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز از این محل حمایت خواهد شد.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی امروز در سفر به خراسان جنوبی از مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی، پایگاه توسعه تحقیقات بالینی و آزمایشگاه ویروس شناسی در بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند و مرکز تحقیقات بیماری‌های قلب و عروق، مرکز بازتوانی قلب و پایگاه توسعه تحقیقات بالینی در بیمارستان رازی بیرجند بازدید کرد.

مرکز کوهورت، طرح سلامت سالمندان، شرکت‌های دانش بنیان و فناور، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، مرکز مطالعات تجربی و حیوانات آزمایشگاهی، مرکز تحقیقات سوء‌مصرف مواد و مسمومیت‌ها، مرکز تحقیقات سلولی مولکولی، آزمایشگاه جامع تحقیقات و کمیته تحقیقات دانشجویی از دیگر مراکزی بود که در پردیس دانشگاه با حضور وی بازدید شد.

دیدار با اعضای هیات علمی، دانشجویان، پژوهشگران، نخبگان و فن آوران دانشگاه علوم پزشکی از دیگر برنامه‌های این سفر است.