آیین گرامیداشت هفته کتاب و معرفی مستند روایی از مود تا لاهه با حضور پروفسور مهدی بلالی مود پدر علم سم شناسی ایران در مرکز همایش های استاد دکتر فروزانفر دانشگاه برگزار شد.
؛پروفسور مهدی بلالی مود با بیان اینکه کتاب «از مود تا لاهه» براساس زندگینامه من نوشته شده است. گفت: مود زادگاه مادری من در خراسان جنوبی و لاهه نیز محل سازمان منع سلاح های شیمایی است که در آنجا در سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴) جایزه جهانی صلح شیمایی به من اعطا شد.
وی با اشاره به اینکه این کتاب در چهارم شهریور ماه در تهران رونمایی شده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه اینجانب متولد خراسان جنوبی هستم، دوستان تصمیم گرفتند که یک رونمایی و معرفی کتاب را در استان زادگاه زندگی من نیز داشته باشند.
پدر علم سم شناسی ایران با بیان اینکه به زادگاه و وطنم افتخار میکنم وایران برترین کشور دنیاست گفت: نام ایران و ایرانی در هر جا دنیا که باشد می درخشد و مغزهای متفکر ناسا، بهترین پزشکان، مهندسین و استادان در آمریکاو اروپا ایرانی هستند و به اعتقاد من ایرانی نسل برتر است
دارنده جایزه جهانی صلح شیمیایی با اشاره به دوران دفاع مقدس بیان کرد: دوران دفاع مقدس نقطه و عامل برگشت من از بریتانیا به ایران بود چرا که در آن زمان به واسطه حملات شیمایی علیه ما بسیاری از مردم دچار مشکل شده بودند.
دکتر بلالی مود ادامه داد: در آن زمان در ایران یک پزشک سم شناس وجود نداشت و من تصمیم گرفتم علی رغم زندگی مطلوب در غرب برای نجات هموطنانم به همراه همسر و فرزندانم به ایران برگردم و اکنون متخصصین زیادی در این رشته وجود دارند.
وی همچنین در این مراسم یادی از استاد دکتر فروزانفر به عنوان یکی از پیشکسوتان پزشکی استان ، بینانگذاران دانشگاه علوم پزشکی و خدمتگزاران امور شهری بیرجند یاد کرد
مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان بنیاد ملی نخبگان نیز در این مراسم اظهارکرد: انسان های بزرگ کسانی هستند که قدر کتاب و علم را به خوبی می دانند.
محسن شاهرضایی افزود: انسان های فهیم و کتابخوان، جامعه را متوجه ریشه های فرهنگی و علمی شان می کنند ولی متاسفانه موضوع کتابخوانی در جامعه ما مورد غفلت واقع شده است.
وی با تأکید بر اینکه هیچ چیز جایگرین کتاب نمی شود، گفت: اگر چیزی جایگزین کتاب می بود بی شک معجزه پیامبر خاتم (ص) کتاب قرار نمی گرفت.
شاهرضایی با اشاره به اینکه کتابخوانی مقوله مغفولی در جامعه ما است، ادامه داد: کسی که امروز در ایران و یا در خارج از کشور فعالیت علمی و تحقیقی انجام داده و به بشریت خدمت می کند بی شک رشد فکری خود را مدیون کتاب است.
مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به مراسم تجلیل از پرفسور بلالی مود و رونمایی از کتاب زندگی نامه ایشان به نام «از مود تا لاهه» گفت: اولین مراسم تجلیل از این شخصیت علمی بزرگ را بنیاد ملی نخبگان در سال ۹۵ انجام داده است.
شاهرضایی ادامه داد: بعد از آن تصمیم گرفتیم که کتابی در زمینه زندگی پرفسور بلالی مود برای بهره مندی جوانان چاپ شود، بیان کرد: دکتر بلالی مود به عنوان پدر علم سم شناسی طبیب جانبازان شیمایی ما بوده است.
وی افزود: البته به صورت جدی از سال گذشته کار چاپ کتاب زندگی نامه پرفسور بلالی مود را با همکاری خود ایشان شروع کردیم.
مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در چاب زندگینامه شخصیت های بزرگ تنها بحث تاریخ تولد و مراحل زندگی آنان نیست، یادآور شد: در لا به لای زندگی نامه ها تجربیات علمی و فرهنگی نیز مطرح می شود.
دکتر مسعود یوسفی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ،دکتر حسین بیدختی مدیر اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه و مرضیه نظرلو نویسنده کتاب مستند روایی از زندگی دکتر مهدی بلالی مود نیز در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداختند.
پخش کلیپ هایی از زندگینامه پروفسور بلالی مود و عملکرد مدیریت اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه و تجلیل از سرآمدان سلامت، کتابداران و اعضای فعال کتابخانه ها از دیگر بخش های این مراسم بود.
نوشته و خبرنگار : دکتر ا . زارعی دبیر سرویس پزشکی و سلامت و ا حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.