رئیس سازمان بازارچه های مرزی خراسان جنوبی گفت: گمرک افغانستان با رفع ممنوعیت صادرات برخی کالاها از مرز فراه موافقت کرد.
محمدرضا فخر گفت ممنوعیت های محدودی که افغانستان به دلیل برخی مسائل برای تجار خود در مرز فراه گذاشته بود اکنون رفع شد.
وی بیان کرد: از آنجا که این ممنوعیت ها تنها مربوط به افغانستان و تجار این کشور بوده لذا از ابتدا روال صادرات در مرز ماهیرود خراسان جنوبی از جانب ما عادی بوده است.
رئیس سازمان بازارچه های مرزی خراسان جنوبی افزود: در این مدت بازارچه ماهیرود فعال بود و محدودیتی در خصوص ورود و خروج کامیون ها یا پذیرش وجود نداشت.
وی ادامه داد: فقط صادرات برخی کالاها از جمله سیمان، کاشی، مواد سوختنی و آهن ایران به مرز فراه افغانستان محدود شده بود اما از طریق سایر مرزها از جمله دوغارون و میلک، روند صادرات ادامه داشت.
۲۴ شهریور ماه امسال برخی پایگاه های خبری با انتشار تصویر نامه ای که به امضای سرپرست گمرک فراه رسیده بود، از اعمال ممنوعیت افغانستان برای واردات مواد نفتی، سیمان، آهن و کاشی و سرامیک از مرز ایران خبر دادند.
از این تاریخ از جانب دولت افغانستان صادرات چهار قلم کالای ایرانی در گمرک فراه این کشور پذیرش نمی شد اما صادرکنندگان از طریق مرزهای جایگزین از جمله گمرک دوغارون و میلک این کالاها را به افغانستان صادر می کردند.
برای رفع ممنوعیت صادرات در مرز فراه افغانستان و ماهیرود خراسان جنوبی سفیر و رایزن بازرگانی ایران در افغانستان مذاکراتی انجام دادند.
«فراه» نام یکی از مرزهای ایران و افغانستان است که در ولایت فراه و در هم مرزی با استان خراسان جنوبی قرار دارد.
مرز ایران و افغانستان حدود ۹۴۵ کیلومتر است که ۴۶۵ کیلومتر آن در حوزه استحفاظی استان خراسان جنوبی قرار دارد و از چهار بازارچه مرزی استان با این کشور همسایه فقط بازارچه ماهیرود فعال است.
این بازارچه در فاصله ۲۴۰ کیلومتری شهر بیرجند و در فاصله ۱۴۰ کیلومتری شهر سربیشه قرار دارد، این بازارچه با شهر فراه مرکز استانی به همین نام در افغانستان ۱۵۰ کیلومتر فاصله دارد.