رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: سالانه چهار هزار و ۳۰۰ تن خرما در این استان برداشت می‌شود که بیشترین آن مربوط به شهرستان طبس است.

 مهدی جعفری روز چهارشنبه در آیین شکرگزاری برداشت خرما در شهرستان طبس افزود: پیش‌بینی می‌شود در سال جاری سه هزار و ۷۴۱ تن خرما در شهرستان طبس برداشت شود.

وی سطح زیر کشت خرما در استان خراسان جنوبی را هزار و ۵۰۳ هکتار اعلام کرد و گفت: از این میزان هزار و ۱۵۵ هکتار بارور بوده و هزار و ۲۱۳ هکتار در شهرستان طبس است یعنی حدود ۸۰ درصد به این شهرستان تعلق دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: ۲۸۰ هکتار نیز مربوط به شهرستان نهبندان که ۲۴۰ هکتار بارور است و ۲۰ درصد خرمای تولیدی استان را برعهده دارد.

وی تعداد بهره‌برداران خرما در خراسان جنوبی را هزار و ۶۰۰ خانوار اعلام کرد و گفت: باید زنجیره خرما در شهرستان طبس تکمیل شود.

جعفری با اشاره به اینکه ارقام تجاری محصول خرما، کبکاب، مضافتی، زاهدی و ارقام محلی خاره خُش و پُرکو است، بیان کرد: به دلیل مرغوبیت خرمای استان مشکلی در فروش آن نداریم اما هنوز خرمای خراسان جنوبی و طبس در سطح ملی معرفی نشده و اسم و آوازه‌ای از این خرمای باکیفیت در سطح کشور شنیده نمی‌شود.

وی گفت: باغ بزرگ و تحقیقاتی خرمای طبس به عنوان کانون ملی تولید ارقام خرماست و به عنوان ایستگاه ملی نخیلات کشور معرفی خواهد شد که بتواند جذب مناسبی از کشاورزان و خرماکاران کشور داشته باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اضافه کرد: محصول سیر بخش دستگردان طبس نیز از نظر کیفیت و مرغوبیت حرف اول را در سطح کشور می‌زند اما نیاز است در زمینه معرفی سیر و سایر محصولات استان بیش از گذشته تلاش کنیم و در این زمینه نیازمند همراهی کشاورزان و سایر بخش‌های متولی هستیم.

۱۱ محصول ویژه خراسان جنوبی در سبد حمایتی

جعفری گفت: ۱۱ محصول از جمله زرشک، عناب، زعفران، انار، پسته، خرما، پنبه، زیتون، عسل، شتر، بز کرکی و خاکشیر را در سبد حمایتی قرار داده‌ایم و درخصوص افزایش کمیت و کیفیت این محصولات حمایت‌های لازم را خواهیم داشت.

وی تصریح کرد: برنامه داریم که محصولاتی از جمله خرما، سیر و آنغوزه به نام طبس در سطح ملی برند (ویژند) سازی شود و در مورد خرما حمایت‌ها و اعتبار لازم را اختصاص خواهیم داد، چرا که خرمای طبس در سایر مناطق بسته بندی و به نام خودشان معرفی می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: اولویت اول شهرستان طبس را بر مرمت قنوات نهرین گذاشته‌ایم که امیدواریم مطالعات آن با همراهی کشاورزان سریعتر انجام شود، دولت سیزدهم و ما در جهاد کشاورزی استان مصمم هستیم که روی قنوات نهرین کار کنیم.

وی از اجرای ۵۰ هکتار آبیاری زیرسطحی در شهرستان طبس خبر داد و گفت: از این مقدار تاکنون مطالعات ۲۹ هکتار انجام شده و آماده کار است.

جعفری همچنین گفت: طرح تولید قراردادی گوشت شتر در چهار شهرستان استان به صورت آزمایشی اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: برای اجرای این طرح مراحل اولیه تخصیص نهاده انجام شده و در مرحله تخصیص ارز هستیم تا بتوانیم شتر را از پاکستان وارد کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: چهار شهرستان طبس، نهبندان، بشرویه و خوسف برای اجرای آزمایشی این طرح مهم انتخاب شدند و نهاده و ارز مورد نیاز را تامین خواهیم کرد لذا سودآوری خوبی برای کشاورزان خواهد داشت.

وی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی گفت: امروز قدرت غذا از قدرت اسلحه بیشتر است و افرادی می‌توانند بر جوامع حکمرانی کنند که غذای بیشتری برای جامعه خود و سایر جوامع فراهم کنند.

جعفری با اشاره به شعار سال مبنی بر “رشد تولید و مهار تورم” بیان کرد: ما هیچ گونه محدودیت و ممنوعیتی در راستای افزایش تولید در سطح کشور و استان به ویژه در بخش کشاورزی نداریم.

مراسم شکرگزاری برداشت خرما با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی، جمعی از مسئولان استانی و شهرستان طبس برگزار شد و با تقدیر از سه نخل‌کار نمونه همچنین کشاورز نمونه پرداخت کننده زکات خرما همراه بود.

نوشته و خبر نگار :حامد عارفی نیا و ا.حسن پور