۱۵ مهر ماه روز گرامیداشت کودک و محیط زیست

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی : با توجه به آغاز هفته کودک و نامگذاری یکی از روزهای این هفته (۱۵ مهرماه به عنوان روز کودک و محیط زیست) فرصت را غنیمت شمرده و تلاش برای آشنایی کودکان با محیط زیست را لازم و ضروری دانسته ، مهم‌ترین عامل برای آشنایی کودکان با محیط زیست ارتباط مستقیم با آن است، کودکان آینده سازان جامعه هستند و می توان با آموزش تصمیم گیری درست به آنان ،از محیط زیست خود حفاظت کرد.. در دوران کودکی این آموزش ها باید به آن ها داده شود تا تاثیر آن را در بزرگسالی بتوان دید؛ می توان با ارائه راهکارهای درست ارتباط عمیقی میان کودکان و محیط زیست ایجاد کرد. مشکلات امروز محدود کردن کودکان به محیط آپارتمان نشینی بوده و کودک با محیط بیرون ارتباط چندانی نداشته و سبک شهر نشینی و مدرنیته این امکان را به حداقل رسانده است.می توان کودک را با مسیر های کوتاه مدرسه تا خانه با محیط اطراف آشنا کرد و از آنجایی که کودک ذهن پویا و خلاقی دارد حواس پنجگانه وی تحریک و ارتباط خوبی با محیط می گیرد. بازی های کامپیوتری، دیدن برنامه های فرهنگی محیط زیستی از طریق تلویزیون و آوردن مباحث مهم زیست محیطی در کتاب‌های درسی همان طور که در چند سال گذشته شاهد آن هستیم می تواند محیط زیست را بهتر به کودکان بشناساند.خانواده می تواند تاثیر فراوانی در روند آشنایی کودک با محیط اطراف داشته باشد، فرهنگ سازی در بحث محیط زیستی ابتدا از خانواده و سپس مدرسه و محیط اجتماعی باید صورت پذیرد و صیانت از محیط زیست باید از کودکی و خانواده آغاز شود. یکی از مهم‌ترین گروه های هدف کودکان هستند و سازمان جهانی بهداشت مهم‌ترین معیارش میزان مرگ و میر کودکان بوده که از شاخص های توسعه در دنیا است و به طور قطع اگر کودک سالم‌تری داشته باشیم بزرگسال سالم تری نیز خواهیم داشت که آینده‌ای بهتر را ایجاد می‌کنند.این موضوع را نیزباید به یاد داشت که کودکان ما همان چیزی می‌شوند که ما هستیم بنابراین ابتدا باید از رفتار خود شروع به اصلاح کردن کنیم تا بتوانیم به آنها نیز آموزش دهیم. این آموزشها نه هزینه بر هستند و نه امکانات ویژه‌ای می‌خواهند به همین دلیل بسیار کارآمد بوده و در عین حال در دراز مدت سودده نیز هستند در ادامه به چند توصیه بسیار ساده اما کاربردی اشاره می شود:

به آنها آموزش دهیم که آشغال کمتری تولید کنند.

بطری‌های پلاستیکی، کاغذ، آشغالهای خیس و خشک را از هم جدا کنند.

به آنها آموزش دهیم روی سبزه‌ها راه بروند، تنفس عمیق بکشند و گاهی با صدای بلند آواز بخوانند این کار باعث شده هیجانات روحی آنها متعادل شده و اعتماد به نفسشان بالارود.

به آنها آموزش دهیم اگر شیر آبی خراب است باید حتما آنرا درست کرد تا آبی از آن چکه نکند.

زمانی که مسواک می‌زنیم باید شیر آبرا ببندیم.

هنگام حمام کردن و در فواصل شستن بدن و یا سر، حتی الامکان شیر آب را ببندیم.

تا زمانی که واقعا نیاز به نور چراغ نداریم از برق استفاده نکنیم.

تا جایی که مقدور است از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنیم و به کودکانمان بیاموزیم که چگونه باید هوا را سالم نگه داریم.

زمانیکه تلویزیون نگاه نمی‌کنیم و یا در حال بازی و یا مشغول کار دیگری هستیم آنرا خاموش کنیم.

به کودکانمان بیاموزیم هنگامی که وسایل سرمایشی و یا گرمایشی روشن هستند درب پنجره‌ها را کاملا ببندیم تا انرژی به هدر نرود این موضوع را فراموش نکنید که راهکارهای ابتدایی آن توسط والدین ابتدا باید فراهم شوند.

به همین منظور تمامی درب‌ها و پنجره‌هایی که با فضای بیرون در ارتباط هستند باید با توری‌های محافظ درها و لبه‌ها پوشیده شوند این نوارها کمک می‌کنند تا هوا در محفظه باقی بماند و خارج نشود و با این کار در مصرف برق صرفه جویی کرد.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله