رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: سرانه تخت فعال در بیمارستانهای استان نسبت به جمعیت تحت پوشش دانشگاه ۱.۹ تخت بیمارستانی به ازای هر هزار نفر بوده در حالی که این شاخص در کل کشور ۱.۷۹ است.
سید محمد موسوی میرزایی افزود: در حال حاضر هزار و ۶۴۶ تخت فعال در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند فعال است و ۲ هزار و ۴۱ نفر کادر پرستار و ماما به مردم استان خدمت میکنند.
وی گفت: ضریب اشغال تختهای بیمارستانی در خراسان جنوبی ۶۱ درصد بوده و در کشور این شاخص برابر ۶۸.۹ درصد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به فعالیت بیش از ۲۵۴ پزشک متخصص در استان اظهار کرد: سال گذشته ۷۸ نفر متخصص در خراسان جنوبی جذب و بکارگیری شدند که به طور قطع منجر به ارتقای سطح سلامتی مردم میشود.
وی همچنین گفت: شاخصهای مرگ در بیمارستانهای خراسان جنوبی از متوسط شاخص کشوری وضعیت مطلوبتری دارد به طوری که میانگین مرگ داخل بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان برابر با ۱.۴ و این شاخص در کشور ۱.۷ درصد مراجعان بیان شده است.
موسوی میرزایی یادآور شد: این شاخص نشان میدهد سطح مراقبت و خدمات کیفی در بیمارستانهای استان بالاتر از میانگین کشوری بوده که با تلاش نیروهای درمان حاصل شده است.
وی گفت: حوزه بهداشت و درمان استان خراسان جنوبی همواره در تلاش است با ارتقای دانش و توانمندیها و بهبود امکانات، کیفیت خدمترسانی را افزایش دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: متوسط اقامت بیماران در بیمارستانهای ۱۱ شهرستان استان خراسان جنوبی ۲.۷ روز است که این شاخص هم در مقایسه با متوسط کشوری که ۳.۳ روز بوده، وضعیت مطلوبتری دارد.
وی گفت: وضعیت استان در شاخص تخت اورژانس و تختهای ویژه نیز از شاخص کشوری بالاتر است و این نیاز خراسان جنوبی بوده، چرا که علاوه بر خدمت به مردم استان، خدمترسان زائران عبوری در مسیر آستان علی ابن موسی الرضا (ع) است از همین رو توجه ویژه به تکمیل زیرساختها و طرحهای در دست اقدام ضروری است.
خراسان جنوبی با ۱۱ شهرستان و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارای ۱۵ بیمارستان دولتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند است.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند که اکنون متولی بهداشت و درمان خراسان جنوبی است، سال ۱۳۶۴ وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد راهاندازی و سال ۱۳۶۵ دانشکده مستقل شد، این مجموعه که سال ۱۳۷۲ به صورت دانشگاه درآمد ابتدا با ۵۰ دانشجوی پزشکی و ۳۰ دانشجوی پرستاری فعالیت خود را آغاز کرد.
با گذشت بیش از سه دهه در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی بیرجند متشکل از هشت دانشکده و یک آموزشکده (فوریتهای پزشکی) دارای ۲ هزار و ۷۵۷ دانشجو در ۳۵ رشته تحصیلی مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای حرفهای است و ۱۹۷ عضو هیات علمی دارد.
نوشته و خبرنگار : دکتر ا . زارعی دبیر سرویس پزشکی و سلامت و ا حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.