نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند گفت: علمای بزرگ به برگزاری اجلاسیه و بزرگداشت برای آنان نیاز ندارند اما جامعه نیاز دارد و راه تمدنسازی همین است.
حجتالاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی روز سهشنبه در دیدار دستاندرکاران اجلاسیه بزرگداشت آیت الله اوحدی و علمای شهرستان زیرکوه اظهار کرد: اجلاس بسیار بهجایی است، بنده از نزدیک محضر آن عالم بزرگ شرفیاب شدم و گذشته از جنبه علم و ایثار خیلی پرجاذبه بود.
وی افزود: امروز ما در شرایطی هستیم، تمدن اسلامی که به خاطر سلطه طواغیت در انزوای هزار و ۴۰۰ سال بوده است با تمدن انحرافی شرک و جهل و ظلم با هم رو به رو هستند.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به این سوال که تمدن چگونه حاصل میشود؟ گفت: هر وقت ما بتوانیم مرکزی را که خدا تشریع کند با حفظ شرایط پُر کنیم و عقیده و سیاست و تقوا را از امام جامعه یا امام جماعت به مردم منتقل کنیم این تمدن میشود.
وی افزود: در هزار و ۴۰۰ سال در حیطهای که طواغیت به صورت مستقیم مانع نشدند، این کار تحقق پیدا کرده البته در صد سال اخیر از ناحیه استعمار آسیبهای زیادی وارد شده است اما در عین حال خدا خواسته و امروز در انقلابی که با تایید الهی و الطاف امام زمان (عج) بوده، این موضوع شکل میگیرد.
حجتالاسلام و المسلمین عبادی اظهار کرد: برگزاری اجلاسیه علما برای سرایت عقیده و اندیشه آنان در سطح جامعه است و راهکاری که بتوانیم فرهنگ، سیاست، تقوا، اخلاق و اقتصاد دین را به جامعه سرایت دهیم که اکنون احیا میشود.
وی با تاکید بر اینکه برگزاری این اجلاسیه بازتاب گسترده دارد گفت: شهرستان زیرکوه مرزی است و در این مناطق چون مردم در کنار بیگانگان از کودکی بزرگ میشوند آدمهای شجاع و محکمی هستند از سوی دیگر این مناطق از خصلت عشایری یعنی فطرت برخوردار هستند در حالی که فطرت در زندگیهای شهری فراموش شده است.
امام جمعه بیرجند با بیان اینکه تمدن اسلامی در مقابل تمدن شرک و کفر و ظلم و تزویر و نفاق که نماد آن لیبرال غرب است باید تحقق پیدا کند افزود: امروز دنیا از این جهت دوقطبی است و خبرهای جدید شنیده میشود که شهروندان کشورهای غربی نجات خود را در پیوستن به جمهوری اسلامی و این انقلاب میدانند.
وی بیان کرد: در آیندهها پردهبرداریهای خیلی ارزشمندی خواهد شد اما این علما هستند که باید زمینه را برای مردم فراهم کنند در حالی که متاسفانه در همین کشور خبرهای خوش سانسور میشود یا توان تبیین آن را نداریم اما خبرهای ناامیدکننده که بیگانه ساخته است زیاد به مردم ارائه میشود.
حجتالاسلام و المسلمین عبادی گفت: گذر زمان به نفع اسلام، انقلاب و تمدن اسلامی است و امروز حتی تحلیگران خارجی هم این مطلب را میگویند.
وی با بیان اینکه امروز حقیقت جهان به دوقطب تمدن اسلامی و تمدن شرک و ظلم بر میگردد افزود: راهکار تمدن اسلامی همین است که خداوند در مسجد تشریع کرده و همراه با لوازمش؛ مساجد همواره بوده اما به میزان سلطه طاغوت مسیرش را طی میکرده، در برخی کشورها صد درصد و در برخی به صورت نسبی در اختیار طاغوت بوده است.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ارتباط دولت سیزدهم با کشورهای همسایه، اسلامی و کشورهای همسو کمر دشمن را شکست تصریح کرد: ارتباط با عربستان خیلی مسائل را تغییر داد که بعد ظاهر میشود.
وی گفت: قضیه هم طوری است که آمریکا و غربیها آمدند اما عربستان به آنها پاسخ نداد و این یک مساله جدی است چون تا دیروز تمامی سیاست عربستان را بیگانه تعیین میکرد و حتی مناسک حج ما را در سال گذشته صهیونیستها اداره میکردند اما در همین یک سال اخیر مواضع عربستان ۱۸۰ درجه تغییر کرده است.
حجتالاسلام و المسلمین عبادی گفت: امارات خرید سلاحهای نظامی خود با غرب را قطع کرد که اینها معنا میدهد و همه مقدمه است که دنیا در پیچ تاریخی و آبستن جریان جدیدی است که خودش را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه شرایط کنونی موجب امیدواری بسیار است عنوان کرد: گذر زمان به نفع اسلام و انقلاب و پیروزی قطعی است اما باید به بشر و دنیای سرگردان راه و نمونه نشان داد که شدنی است و این اجلاسیه میتواند مسیر صحیح را به بشر ارائه دهد.
امام جمعه بیرجند افزود: احیای نام و سیره علمای بزرگ اسلام مانند آیت الله اوحدی احیای تمدن است که باید آن را توسعه داد.
وی با اشاره به لزوم رفع کمبود روحانی و امام جماعت در مساجد گفت: باید در این زمینه همه ما احساس وظیفه کنیم و سازمان تبلیغات اسلامی در این دولت باید امورش را توسعه دهد و امور مساجد وارد صحنه شود و در این جهت تلاش کند.
حجتالاسلام و المسلمین عبادی بیان کرد: مردم عوام در گذشته با وجود سلطه طاغوت از تمدن خاصی و عقیده، اخلاق، محبت و وفا برخوردار بودند و دیدگاه آنان نسبت به طواغیت منفی بود و آنان را ظلمه میدانستند ولی متاسفانه حضور استعمار به صورت مستقیم خیلی آسیبها رسانده است.
آیت الله “محمد صادق اوحدی” عالم فرزانه و دانشمند توانا در علوم دینی، سال ۱۳۲۱ هجری قمری در خانواده مذهبی و عالمپرور دیده به جهان گشود. از سن ۱۰ تا ۱۵ سالگی در مدرسه جعفریه زهان از توابع شهرستان زیرکوه نزد والد خویش و سایر علمای محل تحصیل کرد و سپس در سال ۱۳۳۶ برای تکمیل تحصیلات رهسپار مشهد مقدس شد.
مرحوم آیت الله اوحدی در این سال با کسب اجازه از محضر آیت الله بروجردی حوزه علمیه زهان را دایر کرد و سال ۱۳۴۲ ساختمان مدرسه نیز به همت وی، تجدید بنا و در سال ۱۳۴۷ فعالیت مدرسه رسما شروع شد.
فعالیت علمی و تلاش این عالم بزرگوار در علوم مختلف علمی و مذهبی سبب شد تا آیت الله اوحدی از چهار مرجع عصر خویش اجازه اجتهاد دریافت کند.
قرار است مراسم بزرگداشت آیت الله اوحدی ۱۵ تیر ماه جاری در زهان شهرستان زیرکوه برگزار شود
نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.