استاندار خراسان جنوبی گفت: امسال مراسم بزرگداشت پنجم اردیبهشت سالروز شکست حمله نظامی آمریکا در صحرای طبس متفاوت از سال‌های قبل و با شکوه خاصی برگزار می‌شود.

جواد قناعت در نشست برنامه‌ریزی و هماهنگی برگزاری مراسم پنجم اردیبهشت که در دفتر استاندار برگزار شد، افزود: ستادهایی برای بزرگداشت واقعه طبس که جنبه اعجاز الهی دارد، در مرکز استان و شهرستان طبس تشکیل شده است.

وی گفت: برنامه‌های بزرگداشت این واقعه از چهارم تا هشتم اردیبهشت امسال با مشارکت دستگاه‌های مختلف و دعوت از بانوان، جوانان، طلاب، گروه‌های مردمی، جامعه هنری و رسانه‌ای برگزار می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی بر لزوم انعکاس ابعاد مختلف واقعه صحرای طبس در سطوح ملی و بین‌المللی تاکید کرد و افزود: خلق آثار ارزشمند و اثرگذار در حوزه هنر و رسانه می‌تواند تاثیر بسزایی در بزرگداشت واقعه طبس و انتقال پیام‌های این واقعه به جهان داشته باشد.

وی با تاکید بر هم‌افزایی کمیته‌های بزرگداشت مراسم پنجم اردیبهشت در شهرستان‌ها به ریاست فرمانداران گفت: گرامیداشت واقعه طبس نسبت به دیگر مراسم‌ در سطح کشور مظلوم واقع شده است و امیدواریم امسال بتوانیم حق مطلب را با اجرای برنامه‌های متنوع و با شکوه ادا کنیم تا مدیون شهدا نباشیم.

قناعت همچنین با تسلیت ایام شهادت امام علی (ع) اظهار داشت: در روایت آمده است که اگر انسان بخواهد بخشیده شود ۲ فرصت به انسان داده شده که یکی شب‌های قدر و دیگری روز عرفه است.

وی افزود: شب‌های قدر فرصتی مناسبی است که بتوانیم پرونده‌های گذشته خود را پاک و اصلاح کنیم و سال جدید را سال خوبی برای نزدیکان و کشور از خداوند طلب کنیم.

هشت کمیته تشکیل شد

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: هشت کمیته بزرگداشت مراسم پنجم اردیبهشت در استان تشکیل شده است.

سرهنگ پاسدار غلامرضا فلاحی افزود: کمیته‌های علمی محتوایی، فرهنگی، رسانه، پشتیبانی، امنیتی انتظامی، استقبال و اجرایی، روابط عمومی و بانوان از جمله کمیته‌های هشت گانه برای برگزاری شایسته برنامه‌های پنجم اردیبهشت است.

وی گفت: تدوین شرح واقعه صحرای طبس، آماده‌سازی ویژه‌نامه سالروز شکست واقعه طبس، آماده‌سازی و سازماندهی روایان برای اعزام به مساجد، دانشگاه‌ها و مدارس استان، برگزاری نشست‌های علمی واکاوی واقعه در محیط‌های دانشگاهی و حوزوی، پیگیری و راه‌اندازی دبیرخانه دائمی جشنواره رستاخیز شن‌ها و برگزاری مسابقات ورزشی و شب شعر از جمله وظایف این کمیته‌ها است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی بازخوانی واقعه شکست آمریکا در صحرای طبس با استفاده از شاهدان این حادثه، معرفی شخصیت شهید محمد منتظر قائم و ارتباط‌گیری با همرزمان و خانواده شهید، تولید کلیپ و نماهنگ متناسب با این رویداد، آگاه‌سازی افکار عمومی استان نسبت به خباثت دولت جنایتکار آمریکا، پخش سریال طوفان شن از سیمای استان و دعوت از شاهد واقعه برای بیان خاطرات را از دیگر برنامه‌ها برشمرد.

وی ادامه داد: برای تغییر نگاه استانی به ملی و بین‌المللی به واقعه شکست آمریکا در صحرای طبس برنامه‌های امسال با شکوه خاصی برگزار خواهد شد.

توجه به ساخت موزه استکبار ستیزی در طبس

فلاحی گفت: پنجم اردیبهشت روز تقابل استکبار و نظام اسلامی است که به اذن خداوند در صحرای طبس، دشمنان انقلاب و نظام و در راس آن آمریکای جنایتکار شکست مفتضحانه‌ای را متحمل شدند و امیدواریم با ساخت موزه استکبار ستیزی در طبس به درستی حق مطلب ادا شود.

وی بیان کرد: مقرر شد برای فراگیر شدن بزرگداشت واقعه صحرای طبس، همه فرمانداران شهرستان‌ها برنامه‌ریزی کنند جلسات را قبل از سالروز این واقعه تا هشتم اردیبهشت ماه برگزار کنند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی برگزاری جلسات تبیینی در مدارس، دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه توسط روایان این واقعه را از دیگر برنامه‌ها ذکر کرد و گفت: برپایی مسابقات نقاشی که جوانان و نوجوانان بتوانند واقعه طبس را ترسیم کنند و شاعران و هنرمندان به خلق آثار هنری ارزشمند در این زمینه بپردازند نیز در دستور کار است.

پنجم اردیبهشت سال ۱۳۵۹ نظامیان آمریکایی با هواپیماها و بالگردهای خود برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی نوپای ایران و آزادی جاسوسان در بندشان طی عملیاتی پیچیده وارد عمق خاک کشور شدند و در محلی فرود آمدند که امروز با نام “موزه بین‌المللی استکبارستیزی صحرای طبس” شناخته می‌شود.

عملیات نظامی و حمله تجاوزگرانه نظامیان آمریکایی موسوم به “پنجه عقاب” بر اثر توفان شن و امداد الهی به شکست خفت‌بار منجر شد.

صحرای طبس در فاصله ۱۳۰ کیلومتری محور طبس – یزد قرار دارد و هر سال به همین مناسبت مراسمی با حضور مردم و مسوولان در شهرستان طبس برگزار می‌شود.