استاندار خراسان جنوبی گفت: یارانه جدید دولت برای ۹ استان شرقی و غربی در قالب طرح توسعه و تسهیل سرمایه گذاری ابلاغ شد که شامل خراسان جنوبی نیز می شود.

دکتر محمدمهدی مروج الشریعه شنبه شب در نشست کارگروه مشترک اشتغال و کمیسیون هماهنگی بانک های استان خراسان جنوبی اظهار داشت: براساس مصوبات شورای توسعه و امنیت پایدار شرق و غرب کشور و فعال شدن کمیته اقتصادی این شورا با دستور ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی مکلف شده است در قالب طرح توسعه و تسهیل سرمایه گذاری در ۹ استان تسهیلات با یارانه دولتی به سرمایه گذاران بخش تولید پرداخت کند.
وی افزود: این مصوبه شامل چهار استان شرقی و پنج استان غربی کشور است که خراسان جنوبی نیز مشمول این استان ها می شود.
مروج الشریعه با تاکید بر اینکه با اجرایی شدن این طرح ۵۰ درصد نرخ سود و کارمزد بانکی تسهیلات تا نرخ مصوب شورای پول اعتبار توسط دولت در بودجه تضمین و پرداخت می شود گفت: حتی یک ریال این رقم هم در بودجه توسط دولت تضمین شده و سرمایه گذاران می توانند از این فرصت استفاده کنند.
وی تصریح کرد: لازم است طرح های موردنظر قبل از اینکه بودجه به مرحله لایحه برسد تصویب و برای استفاده از این دستورالعمل ابلاغ شود.
استاندار خراسان جنوبی این اقدام مهم را فرصت طلایی برای سرمایه گذاران به خصوص در خراسان جنوبی دانست و گفت: مزیت های فراوانی در این استان برای سرمایه گذاران کشور وجود دارد.

** سهم بانک های استان در استفاده از منابع داخلی کم است
وی سهم بانک های خراسان جنوبی در استفاده از منابع داخلی برای تسهیلات بخش تولید را کم ارزیابی کرد و گفت: گردش مالی استان در چرخه آزاد نشان دهنده میزان خواست و اراده جامعه بدون تکلیف دولت است اما بیشتر منابع داخلی بانک ها به بخش خدمات اختصاص یافته است.
مروج الشریعه افزود: تسهیلات تکلیفی در استان فقط ۱۳ درصد نقش دارد که به این معنا است ۸۷ درصد دیگر منابع داخلی بانک های استان بدون اعمال اراده بخش های حاکمیتی فقط توسط سرمایه گذار بخش خصوصی در یک منطقه برای هزینه کردن جهت گیری می شود.
وی با اشاره به مزیت های بخش تولید استان در زمینه های مختلف معدن، صنایع دستی و غیره اظهار داشت: این گردش منابع مالی باید تحلیل شود که استان چه میزان در جهت مزیت های خود و براساس طرح آمایش حرکت می کند.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد منابع استان در آیتم های محدود بخش خدمات استان انطباق دارد تاکید کرد: باید تحلیل ویژه ای روی این قضیه صورت گیرد و بانک ها نیز بررسی کنند که مشکل در جذب دارند یا مشتری مداری آنها ضعیف است.
وی ادامه داد: رقم پرداختی تسهیلات از منابع داخلی بانک های دولتی نشان می دهد که بنیه مالی آنها پایین است لذا انتظار می رود در حد شأن استان و با توجه به مزیت های موجود به بخش تولید توجه شود.

** ظرفیت خراسان جنوبی در معادن و صنایع دستی بالا است
مروج الشریعه رتبه های برتر استان در حوزه کشاورزی و محصولات راهبردی را یادآور شد و گفت: ظرفیت استان در معادن و صنایع دستی بالا و در حوزه گلخانه ای و فرآوری مناسب است لذا باید با نگاه توسعه ای، منابع بانک ها به سمت مزیت های استان سوق داده شود.
وی با اشاره به پرداخت ۴۵۳ میلیارد تومان تسهیلات بخش کشاورزی در حوزه اشتغال از منابع داخلی افزود: این رقم پرداختی در صورت که فقط به بخش کشاورزی اختصاص یافته باشد رقم بالایی نیست.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه طرح آمایش استان و میزان گرایش مردم در استفاده از منابع داخلی مشخص است تصریح کرد: باید سیستم بانکی و دستگاه های اجرایی در معرفی پتانسیل های استان و تمرکز بر اطلاع رسانی فرصت های سرمایه گذاری فعال تر شوند.
وی با تاکید بر اینکه بانک های استان باید در سپرده پذیری و پرداختی های خود تجدیدنظر جدی داشته باشند بیان کرد: حدود ۹۶ میلیارد تومان تسهیلات به طرح های اشتغال روستایی از ابتدای امسال پرداخت شده و ۱۲۹ میلیارد تومان نیز انعقاد قرارداده شده است.
مروج الشریعه گفت: خراسان جنوبی از ۵۰ درصد ۱۱۸ میلیارد تومان سهم مرحله اول استان در این زمینه عبور کرده که می تواند خبر خوشی برای مردم باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: هرچه زودتر اعتبارات مرحله دوم نیز ابلاغ شود و با سرعت فعلی در جذب منابع پیش برویم تا شاهد رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال باشیم.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله