معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: تولیدات صنایع دستی به خصوص فرش دستباف باید به‌روز و متناسب با سلیقه و ذائقه بازار داخل و خارج تولید شود.

جواد اشرفی  در نشست بررسی مشکلات فرش دستباف خراسان جنوبی اظهار داشت: زمانی که تولید صنایع دستی ما همراه با ایده‌های خلاقانه باشد، موفق خواهیم شد و مشکل کمتری در فروش محصولات خواهیم داشت.

وی با تاکید بر ادامه‌دار بودن این جلسات با حضور متولیان حوزه فرش در راستای واکاوی مشکلات این حوزه گفت: مهمترین مزیت برگزاری چنین جلساتی مدیریت دانش در حوزه فرش دستباف است چرا که در این جلسه موضوعات و راهکارهای موفق بازاریابی و تولید فرش بین متولیان مختلف به اشتراک گذاشته شد که نقش موثری در کاهش مشکلات این حوزه خواهد داشت.

معاون استاندار خراسان جنوبی از دستگاه‌های متولی مانند اداره‌ کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اداره کل صنعت، معدن و تجارت خواست زمینه را برای حضور بافندگان و تجار فرش دستباف استان در نمایشگاه‌های ملی فراهم کنند و افزود: ما هم در این زمینه پیگیری‌های لازم را خواهیم داشت.

وی با تاکید بر اینکه دلایل پرداخت نشدن تسهیلات در حوزه فرش به صورت مصداقی مورد واکاوی قرار گیرد گفت: در حوزه صنایع دستی نباید دنبال‌رو باشیم چرا که کپی کردن و تقلید کردن در این حوزه محکوم به شکست است.

اشرفی با بیان اینکه در حوزه تولید فرش دستباف نباید شکاف نسلی داشته باشیم و باید تولید این اثر هنری نسل به نسل منتقل شود گفت: یکی از مشکلات ما در حوزه صنایع دستی بازاریابی است که نباید تنها به بازار کشورهای اروپایی اکتفا کنیم بلکه باید بازاریابی را در سایر کشورهای منطقه و جهان هم دنبال کنیم.

وی با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور به خراسان جنوبی افزود: روز گذشته آیت الله رئیسی ماموریتی به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داد که بازاریابی مناسب برای عرضه و فروش صنایع دستی و فرش دستباف بانوان خراسان جنوبی دنبال و نتیجه ابلاغ شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: در حوزه صنایع دستی با نوآوری و ایده‌های خلاقانه باید زمینه فروش بهتر محصولات را فراهم کنیم و به صورت میدانی بازدیدهایی از تولید فرش دستباف خواهیم داشت تا مشکلات آن مورد واکاوی قرار گیرد و راهکارهایی برای حل آن ارائه شود.

وی با تاکید بر معرفی فرش دستباف در سطح ملی اظهار داشت: نشان تجاری خیلی در فروش محصول تاثیر دارد و نشان دهنده اصالت و تولید محصول با کیفیت است که باید توسط تجار و تولیدکنندگان استان دنبال شود.

اشرفی تصریح کرد: بافندگان فرش استان می‌توانند در صورت نداشتن بیمه، زیرپوشش بیمه صندوق روستاییان و عشایر قرار گیرند و دولت هم در این زمینه حمایت‌های خوبی دارد.

وی گفت: با توجه به وضعیت صادرات فرش دستباف، پیشنهاد دیگر این است که بافندگان تولیدات خود را به سمت سلیقه بازار داخل سوق دهند و فرش‌های ۶ متر، ۱۲ متر و ۹ متر به‌صورت جفتی بیشترین فروش را در بازار داخل دارد.

معاون استاندار خراسان جنوبی نبود بیمه قالی‌بافان را از دیگر مشکلات ذکر کرد و افزود: بیش از ۵۰ هزار بافنده تمام‌وقت، نیمه‌وقت و پاره‌وقت در استان خراسان جنوبی فعالیت دارند که اکنون کمتر از سه هزار نفر زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند و طرح بیمه قالی‌بافان را پیگیری خواهیم کرد تا تعداد افراد بیمه شده افزایش یابد.

نوشته و خبر نگار : احمد کاشانی  دبیر سرویس گردشگری و میراث و ا.حسن پور