مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: اولین بار در کشور با همکاری صندوق کارآفرینی امید در مدت برپایی نمایشگاه سراسری صنایع دستی تا سقف ۲۰ میلیون تومان برای خرید صنایع دستی تسهیلات در نظر گرفته شده است.
هادی شاهوردی در نشست خبری افزود: پنجمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی در خراسان جنوبی فردا هفتم آذر ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی بیرجند افتتاح میشود و در این نمایشگاه با حضور صنعتگران و هنرمندان ۲۶ استان کشور، ۲۰۸ غرفه دایر است.
وی بیان کرد: استانهای کردستان، ایلام، مرکزی و آذربایجان شرقی در پنجمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی استان حضور ندارند و اولین بار ۱۱ غرفه در بهترین نقطه نمایشگاه را برای حوزه گردشگری در نظر گرفتهایم که امیدواریم یک گام برای معرفی جاذبههای گردشگری خراسان جنوبی باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: ۳۴ غرفه نیز به برخی از دستگاههای اجرایی و نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد، بسیج سازندگی، دانشگاه بیرجند، جهاد دانشگاهی و بهزیستی اختصاص داده شده است.
وی افزود: همچنین از ۲۰۸ غرفه ۹ غرفه به شهرها و روستاهای ملی چون روستای جهانی خراشاد، شهر ملی خوسف، شهر میبد یزد، شهرکردِ چهارمحال و بختیاری اختصاص دارد.
شاهوردی از برپایی ۶ سیاه چادر عشایری در جوار نمایشگاه صنایع دستی خبر داد و گفت: سه چادر مربوط به استان خراسان شمالی، چهار محال و بختیاری و گلستان و مابقی مربوط به خراسان جنوبی از جمله شهرستانهای سرایان، سربیشه و بشرویه است.
وی گفت: به منظور ایجاد روحیه نشاط و شادابی هر روز برنامهای با محوریت موسیقی سنتی و آیینی همچنین ورزش زورخانهای برگزار خواهیم کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی افزود: برای غرفهداران میهمان از سایر استانها نیز برنامه هایی چون تور بیرجند گردی و کارگاههای آموزشی با محوریت برندسازی و بازار کسب و کار و بازاریابی برگزار میشود.
وی گفت: همچنین با همکاری صدا و سیمای مرکز استان با ۳۰ استان کشور از محل برپایی نمایشگاه ارتباط مستقیم خواهیم داشت.
شاهوردی با بیان اینکه ساعت بازدید از نمایشگاه ۱۶ تا ۲۱ تعیین شده است عنوان کرد: این نمایشگاه از هفتم آذر به مدت پنج روز دایر است.
وی گفت: آخرین نمایشگاه سراسری صنایع دستی که سال ۱۳۹۸ در خراسان جنوبی برگزار شد، ۲ میلیارد تومان از محل فروش صنایع دستی برای استان عایدی داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی ادامه داد: در حال حاضر ۱۰ بازارچه صنایع دستی در شهرستانهای استان در دست احداث است.
وی گفت: اکنون ۲۹۹ رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد که از این تعداد ۱۲۰ رشته در خراسان جنوبی فعال است.
شاهوردی با بیان اینکه ۳۷ رشته بومی صنایع دستی در خراسان جنوبی احیا شده است افزود: ۱۰ هزار صنعتگر صنایع دستی در استان فعال هستند که از این تعداد سه هزار و ۷۰۰ نفر بیمه دارند.
وی همچنین با اشاره به موضوع واگذاری باغ و عمارت اکبریه به بنیاد مستضعفان و حواشی آن گفت: این موضوع تنها در حد پیشنهاد بوده اما اتفاق خاصی رخ نداده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی اظهار داشت: در هر صورت کاری انجام نمیدهیم که میراث فرهنگی و گردشگری استان تحت تاثیر قرار گیرد.
نوشته و خبر نگار : احمد کاشانی دبیر سرویس گردشگری و میراث و ا.حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.