#خبر_و_هنر
#خراسان_جنوبی
#khabar_va_honar
#southern_Khorasan
#Birjand
#khabarvahonar
#خبر_و_هنر #خبروهنر
#خبر_هنر #خبر #اخبار #هنر #فرهنگ
#بیرجند #قاین #طبس #فردوس #سرایان #نهبندان #خوسف #بشرویه #زیرکوه #درمیان #سربیشه
محمدرضا جمع آور سرپرست مدیریت بیماری های مرکز بهداشت استان در مصاحبه ای بپ از اهمیت بیماری وبا و راه های پیشگیری از این بیماری گفت.
آقای جمع آور لطفا بفرمایید بیماری وبا چیست؟
بیماری وبا یک بیماری حاد واگیردار است که با اسهال پر حجم، دفع مدفوع آبکی و استفراغ خود را نشان می دهد.
این بیماری به دنبال خوردن آب یا غذای آلوده به باکتری ویبریو کلرا ایجاد می شود.
این بیماری از توانایی سرایت بالایی برخوردار است.
اغلب افراد آلوده بی علامت بوده و یا علائم خفیف دارند و با موفقیت درمان می شوند.
با توجه به شرایط جمعیتی این بیماری می تواند سرعت همه گیری بالایی داشته باشد.
اسهال بیماری وبا می تواند مدفوع کدر آبکی شبیه آب برنج ایجاد نماید.
بیماری وبا می تواند مدفوع در صورت عدم درمان، در عرض چند ساعت منجر به مرگ ناشی از کم آبی شدید بدن ( از دست رفتن آب و الکترولیت) بشود.
گسترش بیماری وبا چگونه صورت می گیرد؟
میکروب عامل ایجاد بیماری وبا در مدفوع بیماران وجود دارد.
بیماری وبا هنگامی که مواد غذایی بیماران وارد آب آشامیدنی شده یا مواد غذایی را آلوده نماید گسترش یابد.
انتقال مستقیم بیماری وبا از فرد بیمار به سایرین به طور معمول اتفاق نمی افتد.
ما چگونه می توانیم از خود و دیگران در مقابل بیماری وبا محافظت نماییم؟
از آب سالم بنوشید و استفاده نمایید.
دستهای خود را به دفعات با آب سالم و صابون شستشو دهید.
از توالت بهداشتی استفاده نمایید و به هیچ عنوان در مجاورت هیچ منبع آبی اجابت مزاج نکنید.
غذا را کامل بپزید و آن را به صورت داغ میل کنید، باقیمانده غذا را در ظروف درب دار و در یخچال نگهداری نمایید، پوست میوه ها و سبزیجات را قبل از مصرف جدا نمایید.
نظافت و شستشو را در مکان هایی مانند حمام که محل شستشوی لباسهای افراد خانواده است انجام دهید.
نویسنده ،خبرنگار و دبیر بهداشت
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.