#خبر_و_هنر
#خراسان_جنوبی
#khabar_va_honar
#southern_Khorasan
#Birjand
#khabarvahonar
#خبر_و_هنر #خبروهنر
#خبر_هنر #خبر #اخبار #هنر #فرهنگ
#بیرجند #قاین #طبس #فردوس #سرایان #نهبندان #خوسف #بشرویه #زیرکوه #درمیان #سربیشه
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: پرونده ثبت جهانی کاروانسراهای استان تکمیل و به سازمان یونسکو ارسال شد و اواخر تیرماه جاری توسط کارشناسان یونسکو مورد بررسی قرار میگیرد.
ایرنا هادی شاهوردی در نشست اعضای هیئت مدیره پایانه صنایع دستی ایران با استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: قبل از این ارزیابان یونیسکو از کاروانسراهای استان بازدید کردند و آنها را مورد ارزیابی قرار دادهاند.
وی بیان کرد: کاروانسرهای خراسان جنوبی در سطح کشور و جهان بینظیر است که امیدواریم در اواخر تیرماه ثبت جهانی این آثار فاخر و ارزشمند با نظر مساعد کارشناسان یونیسکو رقم بخورد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه ۹۳درصد آسبادهای ایران در خراسان جنوبی قرار دارد و پرونده ثبت جهانی آسبادهای استان نیز در حال تکمیل شدن است، اضافه کرد: قلعهها، خانهها و مساجد تاریخی ارزشمندی در استان وجود دارد که در تلاشیم تا هر چه سریعتر این ظرفیتهای بزرگ را هم در آیندهای نزدیک به ثبت جهانی برسانیم.
شاهوردی با اشاره به اینکه حمایت از رشتههای مزیتدار صنایعدستی استان زمینه را برای جهانیشدن بازار فروش این محصولات فراهم میکند، اضافه کرد: خراسان جنوبی استانی بکر در حوزههای مختلف گردشگری و صنایعدستی است که با سرمایهگذاری در این زمینه میتوانیم زمینه جذب گردشگر، اشتغال و اقتصاد جامعه محلی را فراهم کنیم.
وی عنوان کرد: در ۱۱ شهرستان استان رشتههای صنایعدستی خاص را بهطور جامع تحت حمایتهای آموزشی و پشتیبانی قرار دادهایم تا زمینه برای تولید آثار صنایعدستی فاخر و عرضه آن به بازارهای داخلی و خارجی فراهم شود.
شاهورودی اظهار داشت: بحث بازاریابی و صادرات و وجود دلال و واسطههای فراوان از چالشهای صنایعدستی خراسان جنوبی است و در زمینه فروش تولیدات صنعتگران استان نیازمند حمایت هستیم.
وی با بیان اینکه باید برای صادرات صنایع دستی، تولیدات صنعتگران استان را به سمت استانداردهای جهانی ببریم که در این زمینه آموزش هنرمندان صنایعدستی یکی از مهمترین مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد، اضافه کرد: در حال حاضر صنایع دستی خراسان جنوبی به صورت چمدانی به کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان و انگلیس ارسال میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی ادامه داد: در زمینه برندسازی و استاندارد سازی صنایع دستی خراسان جنوبی باید بیش از گذشته تلاش کنیم و تمام تلاش ما این خواهد بود که ویترین خوبی از صنایع دستی و ظرفیتهای گردشگری استان در سطح ملی ارایه دهیم.
شاهوردی کویر لوت را مهمترین ظرفیت گردشگری خراسان جنوبی، ایران و جهان دانست و اضافه کرد: در شهرستان فردوس هم به دنبال ایجاد آبگرم معدنی جدید با جذب سرمایه گذار هستیم.
مدیرعامل و رییس هیات امنای مجموعه صنایعدستی فاخر ایران نیز گفت: آمادهایم در مرکز کشور در خصوص ارائه محصولات صنایعدستی استان با واگذاری غرفههای مناسب زمینه را برای فروش بهتر مهیا کنیم.
علی سلیمانی افزود: یکی از مشکلات مشترک تمام استانها عدم فروش صنایع دستی است که در این راستا تمام تلاش ما این است که صنایع دستی ایران را به بازارهای جهانی وصل کنیم.
وی با تاکید براینکه باید در تولیدات صنایع دستی استانداردهای جهانی رعایت شود که این کار فروش محصولات را راحتر میکند، اضافه کرد: ظرفیتهای گردشگری بینظیری در خراسان جنوبی قرار دارد که میتوان با استفاده از این ظرفیتها تحولی در زمینه اشتغال و توسعه اقتصادی رقم زد.
سلیمانی با اشاره به اینکه ما آمادگی سرمایهگذاری در زمینه ظرفیتهای گردشگری خراسان جنوبی را داریم، عنوان کرد: برای این منظور تیمی را به استان در یک ماه آینده اعزام خواهیم کرد.
سرپرست دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی هم گفت: با توجه به اینکه صنایع دستی استان به خاطر عدم برندسازی خام فروشی میشوند، میتوانیم از محل تسهیلات تکمیلی برای توانمندسازی افراد و فروش تضمینی منابع مالی را در نظر بگیریم.
مجتبی شریعتیفرد: افزود: ظرفیت سه هزار فرصت شغلی در زمینه صنایع دستی در خراسان جنوبی وجود دارد.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.