مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی گفت: طرح مشارکت مردم در راه اندازی واحدهای تولیدی مستقر در روستا از سال ۹۴ در دستور کار قرار گرفت که از ۱۰ طرح به مبلغ ۱۶ میلیارد تومان پنج طرح به مرحله نهایی رسیده است.
عالیه خواجوی شنبه شب در نشست مشترک کارگروه تخصصی اشتغال و کمیسیون هماهنگی بانک های استان خراسان جنوبی افزود: طرح های مشارکتی چون در قالب شرکت تعاونی شکل گرفته ۲۰۰ سرپرست خانوار عضو این تعاونی هستند و کارت یارانه آنها به عنوان ضمانت در اختیار صندوق کارآفرینی امید قرار دارد.
وی بیان کرد: در این خصوص جلساتی در معاونت امور روستایی کشور برگزار شد تا برای پنج طرح خراسان جنوبی تنفس یکساله با سود یک درصد در نظر گرفته شود.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی گفت: تنها برای طرح خوراک دام چاهداشی نهبندان مصوبه دریافت و منجر به ۶ ماه تنفس شد اما این مصوبه نمی توانست مشکلی از متقاضیان را حل کند که در نهایت مقرر شد روز سه شنبه این هفته جلسه ای در مرکز برای پنج طرح با پنج سال تنفس برگزار شود.
وی تاکید کرد: مقرر شد در صورت امکان از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری برای متمم طرح ها اقدام و تسهیلاتی در اختیار متقاضیان قرار گیرد تا کمبود اعتباری از این محل جبران شود.
خواجوی با اشاره به طرح های چهار جانبه اشتغال در استان اظهار داشت: در مجموع از ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات ابلاغی بانک سینا تاکنون ۲۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی گفت: همچنین توسط بانک پارسیان ۹۰۰ میلیون تومان تسهیلات برای ۲ طرح پرداخت شده این در حالیست که سهم استان ۲۰ میلیارد تومان است و روند جذب در کل کشور کند پیش می رود.
نماینده مردم طبس، فردوس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: خراسان جنوبی کمترین درجه فساد مدیران دستگاه های اجرایی را دارد که باید از ظرفیت سلامت مدیران بهره مند شد.
محمدرضا امیرحسنخانی افزود: گاهی اوقات قدر خود را نمی دانیم اما در استانی که کمترین درجه فساد مدیران را داریم، می توان خوب کار کرد.
وی بیان کرد: خوشحالم از اینکه حداقل امروز مشخص شد در جذب تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری استان اول نیستیم چون تاکنون همیشه شعار دادیم که جلو هستیم.
نماینده مردم طبس، فردوس، سرایان و بشرویه گفت: بانک های تجارت، صادرات، ملی و ملت در اشتغال تعیین تکلیف شوند چون در این حوزه هیچگونه مسئولیتی ندارند.
وی اظهار داشت: چهار بانک صندوق کارآفرینی امید، توسعه تعاون، کشاورزی و پست بانک اکنون برای جذب و پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در نظر گرفته شده که با توجه به کمک فنی و اعتباری که در اختیار استان قرار می گیرد سایر بانک ها نیز به موضوع اشتغال ورود پیدا کنند.
امیرحسنخانی تاکید کرد: اکنون که گفته می شود جنگ اقتصادی با بزرگ ترین قدرت جهانی رخ داده لذا باید مانند زمان جنگ عمل کرد و همه باید بسیجی وارد ورود پیدا کنیم اگر غیر از این تصمیم بگیریم تصمیم خطا گرفته ایم.
وی با بیان اینکه طرح های دهگانه استان در حوزه اشتغال اکنون دچار مشکل است گفت: این استان می تواند بسیاری از طرح ها را به صورت پایلوت اجرا کند که اگر درست عمل کنیم الگویی برای کشور خواهیم شد.
نماینده مردم طبس، فردوس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید از ظرفیت بانک ها و بیمه ها استفاده کرد افزود: انتظار می رود با مدیران عامل بیمه ها جلسه ای برگزار و بیمه و بانک ها با هم مرتبط شوند.
وی بیان کرد: بانک برای پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری از متقاضی وثیقه ملکی درخواست می کند، آیا طرحی که قرار است اجرا شود ارزشی ندارد لذا این سنگ اندازی ها برای چیست؟
امیرحسنخانی گفت: برای بانک های عامل در پرداخت تسهیلات اشتغال باید فرصت و زمان تعیین شود تا در زمان مقرر نسبت به تعیین تکلیف طرح اشتغال اقدام کنند.
وی بیان کرد: اگر استانی ۱۳۳ درصد اعتبارات اشتغال را جذب کرده چرا این استان باید ۶۰ درصد جذب کند لذا باید در این زمینه برنامه ریزی شود تا استان محروم و بحق خراسان جنوبی بتواند از سهمیه باقیمانده سایر استان ها برخوردار شود.
نماینده مردم طبس، فردوس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی به موضوع سرمایه در گردش اشاره کرد و گفت: دامداران در دامداری ها و شهرک دامداری در حال فروش دام خود هستند.
وی اضافه کرد: برخی با بهره ۲۴ درصد نسبت به راه اندازی دامداری اقدام کرده اند اما اکنون به دلیل اینکه از عهده هزینه های دامداری بر نمی آیند نسبت به فروش دام زنده خود اقدام می کنند.
امیرحسنخانی گفت: هدف از پرداخت تسهیلات ایجاد و تثبیت اشتغال است اما با فروش دام های سنگین بدون شک عده زیادی بیکار خواهند شد که باید در این خصوص چاره اندیشی شود.