رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: پیشبینی میشود امسال ۵۶ تن زعفران از مزارع این استان برداشت شود و خرید حمایتی زعفران نیز ادامه دارد.
غلامرضا قوسی روز سهشنبه به رسانهها اظهار داشت: سال گذشته ۷۰ تن زعفران از اراضی خراسان جنوبی برداشت شد و امسال پیشبینی این است که تولید زعفران در مقایسه با سال قبل ۲۰ درصد کاهش داشته باشد.
وی کاهش بارندگی در ماههای اسفند و فروردین، افزایش شوری خاک، گرمای هوا و افت کیفیت آب و خاک را از علل کاهش تولید زعفران در استان خراسان جنوبی عنوان کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی سطح زیرکشت زعفران در سال گذشته را ۱۷ هزار و ۱۵۲ هکتار اعلام کرد و گفت: امسال حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هکتار توسعه سطح زیر کشت زعفران را در استان داشتیم.
وی تعداد بهرهبرداران زعفران را در خراسان جنوبی ۳۲ هزار و ۲۸۲ خانوار ذکر کرد و افزود: اکنون ۶ تعاونی در زمینه تولید زعفران در استان فعالیت میکنند و بیشترین سطح کشت زعفران به شهرستان قاینات اختصاص دارد.
قوسی با اشاره به اینکه طرح خرید حمایتی زعفران از اول آبان آغاز شد گفت: پیشبینی شده که در این طرح ۲۰۰ تن زعفران خشک از کشاورزان خریداری شود.
وی بیان کرد: در این طرح هر کیلوگرم زعفران نگین با قیمت ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، شبه نگین ۱۶ میلیون تومان، پوشال مرغوب ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، پوشال معمولی ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و زعفران دسته هر کیلوگرم ۱۱ میلیون تومان خریداری میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: بانک عامل موظف است نسبت به پرداخت مبلغ تسهیلات به حساب کشاورزان زعفرانکار معرفی شده توسط مجری طرح حداکثر در مدت پنج روز اقدام کند.
وی تصریح کرد: این تسهیلات بسته به شرایط و نیاز تا ۵ هزار میلیارد تومان هم قابل افزایش است.
مدیر امور باغبانی این سازمان هم از آغاز برداشت گل نرگس در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: برداشت گل نرگس از مزارع استان هر سال از اواخر آبان آغاز میشود و در صورت وجود شرایط مساعد جوی تا نیمه اسفند ادامه دارد.
عبدالرضا رضایی سطح کشت گل نرگس در استان خراسان جنوبی را ۳۹ هکتار اعلام و پیشبینی کرد که ۱۶ میلیون شاخه گل نرگس از این سطح برداشت شود.
وی با اشاره به اینکه بیشترین سطح کشت و برداشت گل نرگس با ۲۴ هکتار به شهرستان خوسف اختصاص دارد افزود: بعد از شهرستان خوسف در خراسان جنوبی شهرستان طبس با ۱۴.۵ هکتار در رتبه دوم قرار دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: امسال ۷۵۰ بهرهبردار در حوزه تولید گل نرگس فعالیت میکنند و پارسال ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار شاخه گل نرگس در خراسان جنوبی برداشت شد.
زرشک، زعفران و عناب از محصولات استراتژیک خراسان جنوبی محسوب میشود و این استان رتبه دوم تولید زعفران و رتبه اول تولید زرشک و عناب را در کشور دارد.
زعفران خراسان جنوبی از نظر کیفیت و مرغوبیت رتبه اول را در کشور داراست و از این استان به عنوان سرزمین طلای سرخ یاد میشود.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.