فرماندار بیرجند با بیان اینکه هنر توبافی نامزد دریافت مهر اصالت بین المللی است، گفت: برای رونق هر چه بیشتر هنر پارچه بافی سنتی، طرح توسعه بازار و ایجاد فرصتهای شغلی جدید اجرا میشود.
علی ناصری، امروز سه شنبه ۱۶ شهریور در حاشیه مراسم افتتاحیه کارگاه توبافی حاجی آباد شهرستان بیرجند بیان کرد: هنر توبافی از هنرهای اصیل و احیا شدهای در استان است.
فرماندار بیرجند با اشاره به راه اندازی اولین کارگاه توبافی جمعیت هلال احمر در راستای اهداف بشر دوستانه و ایجاد اشتغال خانوارها در شهرستان بیرجند، افزود: این گام در راستای اهداف و برنامه های استان برداشته شده و بسیار قابل تقدیر است.
ناصری ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی و جمعیت هلال احمر در تلاش است برای رونق هر چه بیشتر هنر پارچه بافی سنتی طرح توسعه بازار و ایجاد فرصتهای شغلی جدید و ارتقاء کمی و کیفی کارگاههای پارچه بافی سنتی را اجرا کنند.
وی با بیان اینکه خوشبختانه تا به امروز حدود پنج هزار نفر این هنر را در سطح استان آموزش دیدهاند، ادامه داد: افراد علاقه مند پس از آموزش می توانند از تسهیلات کم بهره جهت ارتقاء و افزایش تولیدات بهره ببرند؛ به دلیل کیفیت و بازار پسندی این هنر امیدواریم ضمن تقویت اشتغال به ارزآوری در کشور و استان نیز کمک کند.
راه اندازی اولین کارگاه صنایع دستی در رشته پارچه بافی سنتی
محمدرضا رضایی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی نیز با اشاره به راه اندازی اولین کارگاه صنایع دستی در رشته پارچه بافی سنتی در شهرستان بیرجند، اظهار کرد: با توجه به اینکه سال جاری به سال پشتیبانیها، تولید و رفع موانع نامگذاری شده است، جمعیت هلال احمر در همین راستا خدمات بشر دوستانهای در جهت کمک به اقتصاد خانوارها ارائه میدهد.
وی با بیان اینکه متاسفانه یکی از معضلات امروز بیکاری و مشکلات اقتصادی خصوصاً در روستاها است، افزود: صنایع دستی میتواند به توان افزایی و معیشت مردم کمک شایانی کند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با اشاره به اینکه صنایع دستی علاوه بر اقتصاد، به احیای فرهنگ نیز کمک بسزایی میکند، گفت: به همت اعضای جمعیت هلال احمر اولین کارگاه صنایع دستی توبافی در حاجی آباد شهرستان بیرجند نیز راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه تعداد هشت دستگاه توبافی در این کارگاه فعال است، تصریح کرد: تا کنون ۳۰ نفر در این کارگاه آموزشهای لازم را به صورت کاملاً رایگان دریافت کردهاند.
رضایی با اشاره به اینکه تامین مواد اولیه و آموزش در این کارگاه کاملاً رایگان است و تمام تولیدات توسط اتحادیه صنایع دستی خریداری میشود، افزود: صادرات صنایع دستی علاوه بر ارز آوری، صادرات فرهنگ و تمدن ایرانی را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه در مجموع تا کنون مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان جهت راه اندازی این کارگاه هزینه شده است، بیان کرد: پیش از این دو کارگاه صنایع دستی در شهرستان های سربیشه و نهبندان نیز راه اندازی شدهاند.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.