دکتر محمدمهدی مروج الشریعه شامگاه دوشنبه در نشست شورای معادن استان خراسان جنوبی افزود: استان های دیگر بهترین سرمایه گذاران را جذب می کنند اما در نهبندان، ظرفیت سیلیس قبل از بهره برداری متوقف می شود.
وی گفت: یک کارخانه بزرگ تولید جام و شیشه در نهبندان خالی است و برنامه ریزی ها باید به گونه ای باشد که مدیرکل منابع طبیعی خودش به دنبال سرمایه گذار برود.
مقام عالی دولت در استان تصریح کرد: اگر سرمایه گذار با قد و قامت وارد شود، ده ها هکتار زمین را در بعد فضای سبز آماده و آباد می کند.
** استان با هم افزایی همه دستگاه ها رشد می کند
وی اظهار کرد: استان با همکاری و هم افزایی همه دستگاه ها رشد می کند و هر جا کاری انجام شده با همکاری بوده، در استان های کوچک و محروم به اندازه کافی معضل وجود دارد و دستگاه ها باید نگاه همکاری با یکدیگر داشته باشند.
مروج الشریعه گفت: هماهنگی ها در حوزه تفکرات بنیادی و نرم افزاری باید بهتر شکل گیرد و اگر در دیگر استان های کشور معادن مشابه این استان فعال هستند بحث رکود بازار دلیل مناسبی برای توقف فعالیت ها در این حوزه نیست.
وی افزود: توقف فعالیت های معدن برای یک استان، شاخص خوبی نیست و این توقف صرفا مربوط به شرایط اضطرار و خاص است.
وی اظهار کرد: توقف معادن به دلیل رکود بازار و مسائلی از این دست در خراسان جنوبی مناسب نیست بلکه باید بررسی شود که به چه شکل می توان مشکل سرمایه گذار را رفع کرد.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: ۲.۶ میلیارد تن ذخیره قطعی معدنی کشف شده یا در حال اکتشاف تکمیلی در استان هنوز نتوانسته نقش موتور محرکه توسعه استان را که بالاترین مزیت آن معدن است به دست گیرد.
وی خواهان این شد که مشکلات سرمایه گذاران معدنی در ستاد تسهیل بررسی شود و در ارائه امکانات، معادن و صنایع معدنی در اولویت باشند.
مروج الشریعه گفت: در نهبندان که محروم ترین نقطه و از لحاظ ظرفیت های معدنی زرخیزترین نقطه استان است، رای به تعطیلی چند واحد معدنی داده شد و این نشان می دهد که برنامه ریزی در این بخش مناسب نیست.
وی یادآور شد: مردم و مسئولان باید احساس کنند که این موتور محرکه توسعه خراسان جنوبی که بخش معدن است با همه وجود در حال فعالیت است.
وی گفت: اگر سرمایه گذار با قد و قامتی وارد استان نشود و سرمایه گذار با بی مهری مواجه شود، خام فروشی و استخراج ادامه پیدا کرده و بیغوله های باقی مانده آن نصیب منابع طبیعی خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: حفظ و نگهداشت آب و خاک روی زمین و بهره برداری از معادن خدادادی زیر زمین منشا اشتغال، حفظ طبیعت، محیط زیست و زندگی انسان است و اداره کل منابع طبیعی با همکاری دستگاه های مربوط مشکل سرمایه گذار در بخش معدن را رفع کند.
** تجدیدنظر در قانون لازم است
وی تجدیدنظر در قانون را لازم دانست و افزود: باید بررسی شود که چه چیز برای کشور مهم است و اگر سرمایه گذار متعهد شد درخت ممنوع القطع بنه را با روش های علمی به ازای قطع آن در مکان دیگر با مشورت منابع طبیعی گسترش دهد باید با او همکاری شود.
وی اضافه کرد: کسی که امروز معدن دستش باشد به بهانه های واهی آن را تعطیل نمی کند و اگر فردی چنین کاری کرد سرمایه گذار مناسبی نیست.
مروج الشریعه گفت: وقتی سرمایه گذار با مشکل منابع طبیعی مواجه می شود، مسئولان اداره کل منابع طبیعی با بهره گیری از قانون و با نگاه رفع مشکل، کمیته تعاملی خود را گسترش دهند.
وی تصریح کرد: گونه های گیاهی نادر و باارزش برای استان مهم است اما با مشارکت سرمایه گذار عرصه ها را شناسایی و گسترش دهید تا سرمایه گذار به یک محیط بان تبدیل شود.
استاندار خراسان جنوبی گفت: از سرمایه گذار خواسته شود اگر عرصه ای تخریب شود به جای آن در بخش دیگری جایگزین شود و با همکاری سرمایه گذار بخش خصوصی را وادار کنید که در تولید عرصه فضای سبز مشارکت کند.