محسن پویان : کم آبی در خراسان جنوبی یکی از بزرگترین معضل های موجود در حوزه کشاورزی است و تغییر الگوی کشت و رهایی از کشاورزی آب بر، یک اصل اساسی در این استان به شمار می رود.
وی گفت: رهایی از کشت محصولات آب بر و نیل به کشت گیاهان دارویی به عنوان محصولات کم آب بر، مرهمی بر درد کشاورزی و مدیریت منابع آب استان خواهد شد.
وی تصریح کرد: امروز کشت گیاه دارویی به علت نبود بازار فروش مناسب و خرید تضمینی محصولات، مورد استقبال کشاورزان قرار نمی گیرد و کشاورزانی که دارویی را هم کشت می کنند به نوعی اولین و آخرین کشت آنهاست.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی استان خراسان جنوبی گفت: در همین ارتباط به یک شبکه ماهواره ای نیاز داریم تا محصولات ما را به جهان معرفی کند به خصوص کشورهای همجوار که نیاز جدی به این تولیدات دارند.
وی افزود: جدای از این مهم با حذف واسطه ها شکل دهی یک سامانه برای ساماندهی گیاهان دارویی در استان و کشور ضروری است.
وی با بیان اینکه بنا به اقلیم متفاوت استان محصولات متنوعی را می توان کاشت تصریح کرد: با توجه به اقلیم مناسب می توانیم به قطب زیره سبز و حتی خاکشیری که عمدتا از کشور افغانستان وارد می شود تبدیل شویم اما نیازمند تدبیر، ورود بخش خصوصی و نظارت همه جانبه دولت است.
پویان گفت: فرآوری داروهای گیاهی در بخش عرقیجات به سمت مازاد مصرف در استان رفته است و با توجه به قابلیت های موجود باید به سمت فرآورده های پیشرفته داروی گیاهی برویم که در کنار اشتغالزایی صادرات را در پیش داشته باشد.
وی اظهار کرد: با توجه به دروازه باز خراسان جنوبی در زمینه داروهای گیاهی و فرآورده های آن کمتر از تولید کننده بومی حمایت می شود زیرا با توجه به وجود صنایع مختلف و مشاغل خانگی، عرقیجات از کاشان، اصفهان، مشهد و سایر استان ها وارد این استان می شود.
خراسان جنوبی با ۱۵۱ هزار کیلومتر مربع مساحت و خشکسالی های چندین ساله مستعد برای کشت داروهای گیاهی همچون زیره سبز، گل گاوزبان، خاکشیر، رازیانه، زنیان و دیگر گیاهان دارویی مستعد با اقلیم گرم و خشک است.
- اخبار استان / اخبار اسلایدر / اخبار اصلی / اسلایدر / اقتصادی / جامعه / خبر مهم
- ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۵
- بازدید : 563
- شناسه خبر : 4511
گیاهان دارویی به عنوان محصولات کم آب بر، مرهمی بر درد کشاورزی و مدیریت منابع آب استان خواهد شد.
محسن پویان : کم آبی در خراسان جنوبی یکی از بزرگترین معضل های موجود در حوزه کشاورزی است و تغییر الگوی کشت و رهایی از کشاورزی آب بر، یک اصل اساسی در این استان به شمار می رود. وی گفت: رهایی از کشت محصولات آب بر و نیل به کشت گیاهان دارویی به عنوان محصولات […]