استاندار خراسان جنوبی گفت: بخش خصوصی بدون تردید محور توسعه استان خواهد بود و مدیریت استان برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف تمام قد میایستد.
حمید ملانوری روز چهارشنبه در نشست هماندیشی با سرمایهگذاران در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند افزود: ذیل شعار «تدبیر، تلاش و توسعه» که ستاد آن به زودی راهاندازی میشود به دنبال این هستیم در کنار دستگاههای اجرایی از ظرفیت نمایندگان مجلس، ائمه جمعه و سایر اشخاص و نهادها در زمینه توسعه استان استفاده کنیم.
وی گفت: در قالب این برنامه سعی داریم برای رسیدن به توسعه و رتبههای ترقی و تعالی، موضوعات را به بخش خصوصی بسپاریم و خودمان نظارت کنیم و نقش ما تسهیلگری و نظارت باشد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: بدون شک دیدگاه سرمایهگذاران منطقه ویژه اقتصادی بیرجند این است که از این بعد باید در قالب مسئولیتهای اجتماعی به لحاظ بهرهبرداری عمومی از ذخایر استان و کشور، باید نقش آفرین باشند.
وی تصریح کرد: دید و تفکر ما در راستای توسعه باید به این سمت برود که علاوه بر بنگاههای اقتصادی و واحدهای تولیدی توانمند که در مسیر توسعه همه جانبه قرار میگیرند مابقی را آنقدر توانمند کنیم که بتوانند بخشی از جامعه را اداره کنند.
ملانوری گفت: اینکه انسانی در یک جیب پول داشته باشد و برای مخارج دستش در جیب دیگر باشد، زیبنده استان ثروتمند نیست؛ اینکه از ظرفیتها و ثروت استان گفته شود اما بگوییم استان محروم است تناقض در اختلاف آشکار دارد.
وی ادامه داد: نمیتوان گفت استان دارای معادن ارزشمند از جمله سیلیس، طلا، مس، روی، زغالسنگ یا محصولات استراتژیکی مانند زرشک، عناب، زعفران، گل نرگس و پنبه است، ظرفیت گردشگری دارد اما بگوییم مردم فقیر و محروم هستند، زیرساختها توسعه نیافته و سایر موارد، بلکه خیلی زودتر از این باید شرکتهای هواپیمایی پروازهای پایه خود را قرار میدادند تا مردم استان امروز با خیال راحت سفر کنند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: با پیگیریهای انجام شده پرواز روز سهشنبه فرودگاه بیرجند مجدد برقرار شد و گفته میشد مسافر کم است اما پرواز پر بود لذا زمینه توسعه پروازها باید برای ورود گردشگر، گروههای تجاری، سرمایهگذار، نشستهای ملی و منطقهای فراهم شود.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی در حوزه صنعت، معدن و تجارت ظرفیتهای زیادی دارد افزود: در نشستی که روز گذشته با وزیر صنعت، معدن و تجارت داشتم دعوت شد تا به زودی وزیر به استان سفر کند و نشستهایی را درخصوص فعالسازی معادن برگزار کنیم و در کنار معادن حتما باید واحدهای فراوری ایجاد شود تا این بخش ارزش افزوده خود را پیدا کند.
ملانوری تصریح کرد: مدیریت استان برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف تمام قد میایستد و باید به دنبال این باشیم تا با یکسری راهکارها، موانع در راه سرمایهگذاران را حل و فصل کنیم.
وی گفت: بزرگترین خیرین در عصر حاضر سرمایهگذاران بخش خصوصی هستند و اگر روزی خیرین مدرسه یا مسجد میساختند امروز باید به کسی که کارخانه احداث میکند به عنوان خیر نگاه کنیم چون سبب ایجاد اشتغال، جلوگیری از آسیبهای اجتماعی، ازدواج، رشد و آبادانی روستاها و سایر اقدامات میشود و در کنار مسجدهایی که بقیه ساختهاند افراد مسجدی تربیت میکند.
وی تاکید کرد: امروز باید به عنوان فرد خیر، جلوی سرمایهگذار بخش خصوصی فرش قرمز پهن کنیم.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: همراهی نیروی انتظامی در منطقه ویژه اقتصادی به معنای پشتیبانی از حوزه سرمایهگذاری است که امید است همه دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی با قدرت و پایدار این امنیت که ایجاد شده است را ادامه دهند تا به اهداف توسعه استان زیر سایه امنیت برسیم.
وی اظهار داشت: موقعیت، مزیتها و فرصتهای خراسان جنوبی بر کسی پوشیده نیست اما وجود منطقه ویژه اقتصادی در استان مرزی خراسان جنوبی یک زیرساخت مهم است که موقعیت اساسی برای جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی محسوب میشود.
ملانوری تصریح کرد: مناطق ویژه اقتصادی امتیازات ویژهای از جمله برای ورود تکنولوژی، ورود مواد اولیه، صادرات تولیدات، مبادلات مرزی، ایجاد اشتغال و ورود سرمایههای خارجی به استان و کشور دارند.
وی گفت: مهمترین ویژگی و مزیت این منطقه نسبت به سایر مناطق این است که اشخاص بخش خصوصی سرمایهگذاری کردهاند و این منطقه یک نقطه منفصله در مرز ماهیرود دارد که بسیار مهم است.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: در جلسه ستاد ساماندهی مرز که چندی پیش در مرز ماهیرود برگزار شد تقاضای منطقه منفصله ویژه اقتصادی واگذاری اراضی مجاور برای توسعه منطقه بود که بلافاصله بحثهای کارشناسی انجام و مقرر شد اراضی واگذاری شود.
وی ادامه داد: واگذاری زمین کمک بزرگی است برای اقداماتی که قرار است در مرز انجام شود چون ماهیرود یکی از فعالترین پایانهها و مرزها نه تنها در استان که در حوزه تجارت بازرگانی کشور است.
ملانوری اظهار داشت: در جلسه مذکور همچنین سازمان همیاری شهرداریها تقاضای زمین داشت که قرار شد مطالعات لازم انجام شود و بتوانیم مشکل این سازمان را نیز در مرز حل کنیم.
وی گفت: موضوع انتقال خط برق و آب را به عنوان پروژههای اولویت دار منطقه ویژه اقتصادی پیگیری میکنیم چون منطقه از اهمیت زیادی برخوردار است و امیدواریم مشکلات به زودی رفع شود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال در مبادلات مرزی و صادرات رشد خوبی داشتهایم تاکید کرد: نکته مهم در رشد صادرات این است اگر به بهانه تحریمها یا سایر مسایل یا اقداماتی که در گمرک انجام شد شاهد رشد صادرات هستیم، حفظ و ارتقای رشد صادرات باید در دستور کار همه مدیران مربطه باشد تا مقطعی نباشد و تلاش کنید اگر موقعیتی در داخل یا خارج کشور فراهم میشود آن را حفظ کرده و ارتقا دهیم.
وی با اشاره به اینکه با شعار توسعه پایدار، متوازن و همه جانبه در استان مشغول به کار شده است، شعار «تدبیر، تلاش و توسعه» را نیز در همین راستا دانست و گفت: توسعهای خوب است که همه موضوعات را در کنار هم ببیند لذا نمیتوان توسعه اقتصادی را دید و غافل از توسعه فرهنگی، اجتماعی یا سیاسی بود.
ملانوری افزود: موضوعات مختلف در کنار هم، باید به گونهای در راستای توسعه قدم برداریم که پایداری و ثبات لازم را داشته و از همه مهمتر متوزان باشد.
وی با بیان اینکه ما متولی ارائه خدمات برای همه استان هستیم گفت: گوشه گوشه استان سرشار از فرصتها، استعدادها، ظرفیتها و نعمتهای فراوان است و مهم این است که تدبیری اندیشیده شود تا به درستی از این ظرفیتها استفاده شود و از طرفی اقدامی انجام دهیم که پایدار باشد.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: نباید کاری انجام دهیم که بعد از یک یا ۲ سال، سرمایهگذار را ورشکسته کرده یا سرمایه وی را از بین ببریم، واحدهای تعطیل یا نیمه تعطیل با فعالیت پایین کار کنند و جریان کار و فعالیت جریان معیوب و بیماری داشته باشد.
وی بیان کرد: قبل از اینکه واحد تولیدی ایجاد شود باید دید ظرفیت استان چیست، محصول تولیدی قرار است کجا استفاده شود، لذا باید تلاش شود تا تولیدات استان بتواند در راستای واحدهای پایین دست دیگر به ارزشمندترین محصول تبدیل شود.
ملانوری با تاکید بر اینکه نباید محصولات معدنی یا کشاورزی را خامفروشی کرد گفت: نیروی جوان و جویای کار، زمین، مرز و موقعیتهای زیادی داریم که همه باید کمک کند به اینکه بیشترین ارزش را در آنچه تولید میشود، ایجاد کنیم.
وی عنوان کرد: ما به عنوان کارگزار دولت که مجری قانون است تلاش میکنیم قوانین جاری و ابلاغیهها اجرا شود اما در قالب یک دولت محلی و مدیریت بومی، علاقهمند هستیم محور توسعه را فعالان توسعهای قرار دهیم.
وی تصریح کرد: ظرفیتهایی که در بخش خصوصی در موضوعات مختلف وجود دارد به لحاظ اجرایی در صحنه عمل خیلی بیشتر از ما است و وظیفه نظارتی، رهبری، ارزیابی و راهبردی داریم که حتما قوانین جاری شود تا کسی از قوانین عدول نکند و این خط قرمزهایی که ابلاغ میشود به تنهایی نمیتواند نیازهای استان و بحثهای اجرایی و مدیریت را حل و فصل کند.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: باید در نشستهای کارشناسی با استفاده از ظرفیتهای استان بتوانیم مسیر را امن، آرام و با نشاط در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم.
وی همچنین از معرفی منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی به عنوان حامی مالی «نجمه خدمتی» دارنده نخستین مدال بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون کره جنوبی در خراسان جنوبی نام برد و گفت: ما ضمن اینکه کمک میکنیم سرمایهگذاران بخش خصوصی فعالیت بهتری داشته باشند خواهش داریم در قالب مسئولیتهای اجتماعی به سایر موضوعاتی که نیاز داریم کمک کنند.
ملانوری افزود: نجمه خدمتی به عنوان فردی که اولین سهمیه المپیک کشور را به دست آورده، امروز افتخار و امتیاز استان خراسان جنوبی است و میتواند معرف استان باشد.
وی بیان کرد: امروز اگر از این قهرمان ملی حمایت میکنیم بیشترین کمک را به استان کردهایم تا این جوان بتواند با اقتدار در صحنههای بینالمللی حاضر شود و روزی که مدال کسب میکند حامیان وی نشان دهند این استان به مفاخر و قهرمانانی که باعث میشوند نام و نشان استان مطرح شود افتخار کرده و از وی حمایت میکنند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: در این زمینه باید همه بنگاههای اقتصادی و واحدهای تولیدی مسئولیت اجتماعی خود را انجام دهند.
وی افزود: اینکه بگوییم ۷۵ درصد زغالسنگ کشور مربوط به خراسان جنوبی است مهم این است که چقدر در زمینه توسعه استان موثر بوده، سود و درآمد آن برای استان چیست هرچند باید کمک کنیم کشور توسعه یابد اما سهم استان چه میشود.
ملانوری گفت: اکنون معادن طلا و مس استان در حال فعال شدن است، منطقه ویژه اقتصادی فعال است اما باید همه مسئولیتها مورد توجه قرار بگیرد لذا انتخاب حامی مالی قهرمان تیراندازی استان به عنوان اولین بار در این دوره توسط منطقه یژه اقتصادی استان رقم خورد.
وی افزود: خیلی از استانها باشگاههای ورزشی به ویژه در حوزه فوتبال دارند که خیلی طرفدار دارد و گفته شده بیرجند تیم فوتبال دارد که حامی ندارد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: باشگاهداری نمیخواهیم انجام دهید اما لازم است برای این تیم نیز حامی مالی در نظر گرفته شود تا این تیم با نام بیرجند در مسابقات شرکت کند.
وی افزود: از منطقه ویژه اقتصادی بیرجند درخواست داریم حامی مالی تیم فوتبال بیرجند نیز بشود چرا که این ورزشکاران میتوانند الگویی مهم برای استان باشند و استان را در حوزههای مختلف معرفی کنند.
استاندار خراسان جنوبی روز چهارشنبه با حضور در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند از واحدهای تولیدی مستقر در این مجموعه و روند فعالیت آنها بازدید کرد.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.