مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: بهبود کیفیت اینترنت بخصوص در مناطق روستایی، مرزی و عشایری ضروری‌ترین نیاز استان در آموزش‌های مکمل و غیرحضوری است.

محمدعلی واقعی روز یکشنبه در هشتمین برنامه ویدئو کنفرانسی «گفتگوی هفته» که با حضور وزرای آموزش و پرورش و ارتباطات و فناوری اطلاعات از طریق شبکه شاد برگزار شد، به نمایندگی از مدیران کل آموزش و پرورش کشور با اشاره به بالارفتن هزینه تجهیزات و نگهداری دیتا در ادارات کل با توجه به تحریم‌ها گفت: لازم است دیتا سنتری در مراکز استان‌ها ایجاد تا ادارات کل از مزایای این دیتا سنتر بهره‌مند شوند و در بسیاری از هزینه‌ها نیز صرفه‌جویی شود.

وی خواستار تکمیل طرح اتصال صد درصدی مدارس استان به شبکه ملی اطلاعات شد و افزود: مناطقی که با تلفن همراه به اینترنت متصل هستند بتوانند با خطوط ADSL متصل شوند و مناطقی که هیچ امکانی برای اتصال ندارند با شبکه تلفن همراه این امکان ایجاد شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی، کاهش ترافیک بسیاری از سایت‌ها و انتقال نیافتن ترافیک به خارج از استان را از دیگر مزایای استقرار دیتا سنتر در مراکز استان‌ها برشمرد و عنوان کرد: چنانچه فضای هاستینگ دیتا به استان‌ها تخصیص یابد؛ بسیاری از مشکلات دانش‌آموزان و معلمان در ارسال و دریافت محتوای آموزشی مرتفع خواهد شد.

وی با اشاره به افت شدید پهنای باند با وجود افزایش مودم‌های سیار در مناطق گفت: با توجه به فقر اقتصادی برخی خانواده‌ها به ویژه در مناطق روستایی، مرزی و عشایری ضروری است؛ هزینه اینترنت برای دانش‌آموزان این مناطق رایگان شود.

واقعی با بیان اینکه اتصال همزمان دانش‌آموزان و مدارس با پهنای باند موجود، مدارس را با مشکل زیادی مواجه کرده است افزود: پهنای باند و حجم مصرفی به ویژه در آپلود فایل فقط برای یک یا ۲ کاربر کافی است لذا پیشنهاد می‌شود، اینترنت پرسرعت از بستر فیبرنوری با هزینه مناسب به استان اختصاص یابد.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد رشته‌های تحصیلی مرتبط با فناوری اطلاعات در هنرستان‌ها و مشارکت وزارت ارتباطات در تجهیز این هنرستان‌ها می‌تواند زمینه‌ساز تربیت نیروی متخصص بومی شود و بسیاری از مشکلات را در آینده مرتفع کند.

وی گفت: وضعیت اینترنت در مناطق روستایی مطلوب نیست و مدارس استان در اتصال به شبکه ملی اطلاعات با اشکالات متعدد دست به گریبان هستند.

به گزارش اداره اطلاع‌رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی، همکاری در تامین اعتبار برای تامین تجهیزات هوشمندسازی و تولید محتوای آموزشی، کمک و مساعدت وزارت ارتباطات در تهیه گوشی و تبلت برای دانش‌آموزان روستایی به ویژه مناطق مرزی استان، مشارکت در هوشمندسازی مدارس با رویکردهای فناوری‌های جدی علمی و پوشش صد درصدی مدارس شهری در طرح اتصال مدارس به شبکه ملی اینترنت از دیگر درخواست‌های مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی از وزرای ارتباطت و فناوری اطلاعات و آموزش و پرورش بود.