علی اربابی مدیرکل بیمه سلامت خراسان‌جنوبی در نشست خبری اظهار کرد: آیین‌نامه اجرایی بند الف ماده ۷۰قانون برنامه ششم توسعه در خصوص بیمه پایه اجباری بعد از مدتی ابلاغ شده و بنابراین آیین‌نامه داشتن بیمه سلامت برای آحاد مردم اجباری شده که باید برای تعیین وضعیت سلامتی خود یک بیمه داشته باشند.

وی با بیان این‌که مشخص شدن افراد در کدام یک از دهک‌های درآمدی بر اساس آزمون وُسع و توسط بانک اطلاعاتی وزارت رفاه صورت می‌گیرد، افزود: از ۱۳ آبان ماه آزمون وُسع آغاز شده و از ابتدای طرح تاکنون ۸۰۰ نفر از خراسان‌جنوبی در آزمون شرکت کردند.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان‌جنوبی بیان کرد: وضعیت اولین گروه از بین ۸۰۰ نفر که دربین کدام دهک ها قرار خواهند گرفت، فردا اعلام خواهد ضمن اینکه ۱۰۰ نفر از این تعداد اعلام کردند خودشان هزینه بیمه را پرداخت خواهند کرد.

بیش از ۴۷۵ هزار نفر دارای بیمه سلامت در استان هستند

اربابی عنوان کرد: در سطح استان ۴۷۵ هزار و ۲۵۵ نفر بیمه شده داریم که شامل بیمه سلامت کارکنان دولت، همگانی، روستایی، ایرانیان و سایر اقشار می‌شوند.

وی اظهار کرد: از بین تمام بیمه شدگان بیمه سلامت استان ۶۲۹ نفر بیماران خاص هستند.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان‌جنوبی با بیان این‌که وزارت رفاه آیتم‌های خاصی برای مشخص شدن دهک‌های خانوارها دارد، گفت: بیمه برای دهک یک تا سه رایگان، دهک چهار ۵۰ درصد هزینه را باید بیمه شده پرداخت کند و دهک بالاتر از چهار یعنی افرادی که وضعیت درآمدی خوبی دارند باید ۱۰۰ درصد هزینه بیمه را خودشان پرداخت کنند.

۷۰ درصد هزینه‌های بیمه برای بیماران بستری پرداخت می‌شود

اربابی با اشاره به این‌که بیشترین هزینه‌هایی که بیمه سلامت برای بیماران پرداخت می‌کند مربوط به هزینه‌های بستری است، گفت: ۷۰ درصد هزینه‌های بیمه برای بیماران بستری پرداخت می‌شود و عمده کنترل و ساماندهی ما نیز مربوط به بخش بستری است.

وی در پاسخ به مشکلاتی که برای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) در بحث بیمه سلامت به وجود آمده، تاکید کرد: در گذشته مددجویان از بیمه “پایه تکمیلی” استفاده می‌کردند.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان‌جنوبی ادامه داد: بیمه پایه تکمیلی به گونه‌ای بود که خدمات بخش پایه برعهده بیمه سلامت و تکمیلی برعهده کمیته امداد بود و در واقع چون بیمه پایه تکمیلی با هم ادغام بود مددجویان احساس می‌کردند هزینه کمتری پرداخت می‌کنند. اما در حال حاضر بیمه پایه و تکمیلی از یکدیگر جدا شده است. خدمات بیمه‌ای به بیمار پرداخت می‌شود اما چون این دو مورد از یکدیگر جدا شده مددجو احساس می‌کند هزینه‌ای که برای درمان پرداخت می‌کند بیشتر است. درصورتی که خدمات‌دهی تغییری نکرده فقط بیمه پایه از تکمیلی جدا شده ضمن اینکه در حال حاضر بیمه سلامت و کمیته امداد نیز به سهم خود به مددجوی بیمار کمک می‌کنند.

افزایش قیمت دارو طی یک ماه گذشته نداشتیم

اربابی در پاسخ به افزایش قیمت دارو بعد از افزایش قیمت بنزین، تصریح کرد: از ابتدای سال شاهد افزایش قیمت دارو بوده‌ایم اما طی یک ماه اخیر یا به واسطه افزایش قیمت بنزین هیچ افزایش قیمت دارویی وجود نداشته است.

وی بیان کرد: شاید برخی داروهای جدیدی که مصارف استفاده زیادی نیز دارد و هوز تحت پوشش بیمه قرار نگرفته قیمت زیادی داشته باشد اما برای سایر داروها شاهد افزایش قیمت طی یک ماه گذشته نبوده‌ایم.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان‌جنوبی در پاسخ به سوال خبرنگاری دیگر در مورد افزایش تعرفه پزشکان طی یک ماه گذشته نیز، گفت: تعرفه پزشکان را مراجع قانونی تعریف می‌کنند نه افزایش قیمت بنزین. اما چنانچه مردم شاهد افزایش تعرفه پزشکان بودند موضوع را به مراجع ذیربط اطلاع دهند.

اربابی با اشاره به مطالبی که در خصوص کاهش مراجعات مردم به مراکز درمانی طی ماه‌های اخیر و درپی افزایش قیمت بنزین اتفاق افتاده، تصریح کرد: این مطالب صحت ندارد و مراجعات به مراکز درمانی کاهش نداشته است.

وی ادامه داد: طی ماه‌های اخیر بار مراجعات به مراکز درمانی کاهش داشته که کاملا منطقی و به دلیل تدابیری است که در راستای ساماندهی جمعیت بیمه شده اندیشیده شده. همچنین کاهش بار مراجعات، ناشی از کاهش تقاضای القایی و ساماندهی است نه کاهش دسترسی مردم به خدمات و مراکز درمانی.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان‌جنوبی افزود: در بین دارو ها آنتی بیوتیک و مُسَکن‌ها بیشترین مصرف را دارند و پر هزینه‌ترین داروها شامل اَنسولین، داروهای بیماران سرطانی و خاص است.

پرداخت ۶۴ میارد تومان طی ۶ ماه

اربابی عنوان کرد: طی ۶ ماه ابتدای سال جاری ۶۴ میلیارد تومان به مراکز درمانی و داروخانه‌ها پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۳۰ میلیارد تومان در اختیار بیمه سلامت است که هنوز پرداخت نشده، گفت: در حال حاضر وضعیت خوب است و عقب افتادگی اعتباری زیادی نداریم.

تولید ۷۵۰۰ نسخه الکترونیکی

مدیرکل بیمه سلامت خراسان‌جنوبی اظهار کرد: با توجه به اینکه در شهرستان‌های سرایان، بشرویه، و فردوس طرح نسخ الکترونیکی اجرا می‌شود تاکنون هفت هزار و ۵۰۰ نسخه الکترونیک تولید شده است.

اربابی تاکید کرد: مردم قبل از اینکه بیمار شوند باید نسبت به بیمه شدن اقدام کنند و در حال حاضر روی تخت بیمارستان بیمه انجام نمی‌شود. همچنین افرادی که دفترچه بیمه دارند حتما کنترل کنند که از مدت اعتبار دفترچه نگذرد.

وی افزود: هر فردی فاقد بیمه است می‌تواند به یکی از صندوق‌های بیمه سلامت مراجعه کرده و با توجه به مشاوره هایی که دریافت میک‌ند نسبت به بیمه خود اقدام کند.