ایرنا خراسان جنوبی گزارش رقیه محمدی
انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حالی به مرحله بررسی صلاحیت داوطلبان نامزدی و شکلگیری آرایش جریانهای سیاسی رسیده است که مردم از مجلس یازدهم انتظاراتی دارند.
ثبتنام داوطلبان نامزدی انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی دهم تا شانزدهم آذر ماه جاری به مدت یک هفته در سراسر کشور انجام شد و در چهار حوزه انتخابیه استان خراسان جنوبی ۱۲۷ نفر داوطلب شدند.
آنچه در این روزها نُقل اکثر محافل عمومی و خصوصی شده علاوه بر بحث درباره نامزدهای احتمالی، انتظارات و مطالبات مردم از نمایندگان خود در مجلس یازدهم است.
دیدگاه شماری از مردم استان مرزی خراسان جنوبی را در این باره جویا شدیم.
نماینده از شرایط مردم آگاهی کامل داشته باشد
یکی از شهروندان بیرجندی گفت: نماینده باید از شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مردم آگاهی کامل داشته باشد و مشکلات را لمس کند تا بتواند با درایت آنها را پیگیری کرده و حامی تولید و تولیدکنندگان باشد.
حسین احمدی افزود: در سالهای اخیر وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم دچار مشکلاتی شده است در حالیکه نمایندگان مانند گذشته در مجلس پیگیر امور مردم نیستند.
یکی دیگر از شهروندان گفت: قبل از انتخابات نمایندگان وعدههای زیادی میدهند که اگر حداقل نصف آن را اجرایی کنند بسیاری از مشکلات رفع میشود اما نمیدانیم مشکل کار کجاست و چرا برخی وعدهها در حد شعار باقی میماند.
زهرا علیزاده افزود: نمایندهای که از سوی مردم انتخاب میشود باید برای آنها کار کند و در فکر رسیدگی به مشکلات اقشار کمدرآمد و مستضعف باشد.
وی از بیکاری دانشآموختگان به عنوان بزرگترین معضل جامعه یاد کرد و گفت: جوان بودن جمعیت کشور و متنوع بودن نیازهای آنها جامعه را با انبوهی از خواستهها و نیازها روبه رو کرده است که باعث میشود پاسخگویی به نیازهای نسل جوان اهمیت زیادی داشته باشد.
این شهروند ادامه داد: نمیدانم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این زمینه تا چه میزان اختیار قانونی دارند و میتوانند کارگشا باشند اما یکی از انتظارات ما جوانان این است که ما را هم ببینند و دریابند.
فساد اقتصادی نیاز به رسیدگی جدی دارد
آرزو فلاح هم گفت: فساد اداری و اقتصادی که با شنیدن آن بر درد و آلام مردم افزوده میشود نیاز به رسیدگی و نظارت جدی دارد و انتظار داریم نمایندگان مجلس از قدرت و اختیارات خود برای رفع این مشکلات به خوبی استفاده کنند.
وی بیان کرد: نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی اگر شاخصهای نماینده تراز انقلاب اسلامی مدنظر مقام معظم رهبری را داشته باشند بدون شک جامعه دچار آفت و مشکل نمیشود همچنین انتظارات مردم نیز برآورده خواهد شد.
علیاکبر صیادی هم گفت: از نمایندگان مجلس میخواهیم همواره مدافع استقلال و عزت کشور و نظام جمهوری اسلامی باشند و با طرحهایی که منافع عدهای معدود را تامین میکند، مخالفت کنند.
وی افزود: مردم متدین و ولایتمدار خراسان جنوبی انسانهایی زحمتکش و قدردان هستند که رنج و مصیبتهای زیادی میکشند اما صدایشان به جایی نمیرسد لذا نمایندگان استان باید در مجلس صدای مردم مظلوم این سرزمین باشند.
نمایندگان فارغ از جناحبندی برای رفع مشکلات مردم بکوشند
صدرا محمدی از دیگر شهروندان بیرجندی در این باره گفت: آرایش سیاسی مجلس در دورههای مختلف نشان میدهد رویکرد نمایندگان چندقطبی شده است در حالیکه نمایندگان باید فارغ از جناحبندیهایی که دردی از مردم کم نمیکند برای رفع مشکلات اساسی آنان بکوشند.
وی اظهار داشت: استان مرزی خراسان جنوبی با مشکلات زیادی از جمله عقب ماندگیهای زیرساختی دست و پنجه نرم میکند و باید بررسی شود که نمایندگان دورههای گذشته چقدر در این زمینه تلاش کردند و نتایج آن چه شد.
وی گفت: برخی مردم روستاها و شهرهای دورافتاده استان مدتی قبل از انتخابات میزبان داوطلبان و نامزدهای زیادی هستند که با طرح وعدههایی برای خود رای جمع میکنند اما این اجحاف در حق مردم مظلوم این مناطق است.
وعده بدون عمل داده نشود
یکی دیگر از شهروندان نیز گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید به وعدههای خود عمل کنند و بیشتر در زمینه قانونگذاری و ارائه طرحهای کارشناسی و کارگشا، فعالیت کنند نه حوزههایی که جزو اختیارات آنان نیست.
حسین محمودی با تاکید بر اینکه نمایندگان نباید مردم را ساده فرض کرده و از رای آنها سوءاستفاده کنند افزود: وعدههای توخالی که افراد نتوانند از عهده آن برآیند به مرور زمان مردم را ناراحت و ناامید میکند که آسیبهای آن شاید در آینده گریبانگیر جامعه شود.
وی بیان کرد: یک نماینده ابتدا باید به فکر منطقه خود باشد و مشکلات حوزه انتخابیه خود را رصد، پیگیری و رفع کند.
وی با تاکید بر اینکه نمایندگان از توان نخبگان منطقه به عنوان مشاور استفاده کنند گفت: نماینده باید قانون را بومیسازی کند چون برخی قوانین برای مناطقی مانند خراسان جنوبی نیاز به تسهیل دارد.
مطالباتی از جنس رفع مشکل
برای شنیدن انتظارات مردم از نمایندگان خود در مجلس شورای اسلامی با افراد زیادی گفت و گو کردیم که صحبتهای آنان نشان داد بیشتر از جنس مسائل و مشکلات روزمره و معیشتی است تا وظایف اصلی و اختیارات نمایندگان که به حوزه کلان قانونگذاری و نظارت مربوط میشود.
به عنوان مثال برخی خانوادهها که فرزندانشان از معضل بیکاری رنج میبرند، حداکثر انتظاری که از یک نماینده دارند، ایجاد شغل است.
برخی دانشجویان نیز از دغدغههای ازدواج و اشتغال گفتند و اعتقاد داشتند برای انجام امور مختلف باید ضابطه بر رابطه در جامعه حاکم شود.
شماری از کارمندان ادارات به دنبال استفاده از توان نماینده مجلس برای احقاق حقوق خود و بررسی عملکرد مسؤولانی بودند که نسبت به آنها بیتوجهی کرده یا حقوق ضایع شده آنان را پیگیری نکردهاند.
تعدادی از قشر کارگر نیز از درآمد کم و قیمت بالای برخی کالاها گفتند و با تاکید بر اینکه حتما رای خواهیم داد اظهار داشتند: انتظار داریم نماینده وضعیت ما را درک و تلاش کند قوانین تاثیرگذار و مفید برای قشر کارگر و کم درآمد وضع شود.
۱۲۷ داوطلب نامزدی انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ۱۰ تا ۱۶ آذر ماه جاری در چهار حوزه انتخابیه استان خراسان جنوبی نامنویسی کردند که ۱۱۴ نفر مرد و ۱۳ نفر زن هستند.
استان مرزی خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان و چهار حوزه انتخابیه شامل «بیرجند، درمیان و خوسف»، «قاینات و زیرکوه»، «نهبندان و سربیشه» و «فردوس، طبس، سرایان و بشرویه» دارد که از هر کدام این حوزهها یک نماینده با رای مردم راهی خانه ملت میشود.
انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی دوم اسفند امسال برگزار میشود.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.