مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: اقدامات پیشگیرانه در زمینه پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان استان را در پنجمین سال عاری از این ویروس قرار داد.
محمد اصغرزاده روز دوشنبه در نشست کارگروه پیشگیری از آنفلوآنزا در خراسان جنوبی افزود: علیرغم درگیری استانهای همجوار در سالهای اخیر اما با اقدامات پیشگیرانه از قلب صنعت طیور شرق کشور محافظت شد.
وی ادامه داد: با توجه به زنجیره کامل صنعت طیور در استان در سال ۹۶ علیرغم معدوم شدن ۲۶ میلیون قطعه در کشور اما خراسان جنوبی صادرکننده تخم مرغ و گوشت مرغ به سایر استانها بود.
وی ساماندهی دستگاههای توزیع کننده مرغ بومی همچون بسیج سازندگی و کمیته امداد، انجام بیش از پنج هزار نمونهگیری و پایش و بازدید مرتب از مرغداری ها را از مهمترین اقدامات پیشگیرانه عنوان کرد.
اصغر زاده با بیان اینکه بهرهبرداری از آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی استان از مهمترین دغدغهها در حوزه دامپزشکی است، افزود: ۷۵ درصد این پروژه تکمیل و نیازمند پنج میلیارد تومان اعتبار است که امیدواریم تا هفته دولت سال آینده به بهرهبرداری برسد.
وی تصریح کرد: کمبود واحدهای مرغ مادر استان زمینهساز ورود جوجه یکروزه از سایر استانها شده است اما نظارت کامل بر ورود جوجههای یکروزه از سایر استانها توسط دامپزشکی صورت میگیرد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به اهمیت پیشگیری از آنفلوانزا بازدید و پایش مرتب از ۲ هزار و ۷۶۳ واحد مرغداری استان صورت میگیرد.
وی ادامه داد: در این ارتباط از ابتدای سال تاکنون ۲ هزار و ۳۹ نمونهگیری و سه هزار و ۷۱۶ آزمایش در استان صورت گرفته است.
وی یادآور شد: علت تلفات در مرغداریهای استان در مهر و شهریور نسبت به سایر ماهها افزایش یافت که در ۱۴ واحد درگیر ۳۲ هزار تلفات داشتیم اما نسبت به نرم کشوری کمتر و علت تلفات بیماریهای غیر از آنفلوانزا بوده است.
خراسان جنوبی دارای ۷۷۸ واحد مرغ گوشتی با ظرفیت ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه و ۶۲ واحد تخمگذار ، ۲ واحد مرغ مادر، ۹۵ واحد ماکیان و ۶۱ واحد پرورش شترمرغ است.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.