استاندار خراسان جنوبی در دیدار با مدیر عامل خبرگزاری تسنیم ، به ظرفیتهای استان خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: خراسان جنوبی معادنی بسیار غنی دارد که در بسیاری از شاخصها دارای رتبههای معدنی در سطح کشور است.
معتمدیان با ابراز اینکه استان از لحاظ اشتغال در معادن جزو استانهای برتر است افزود: متأسفانه سازمان صنعت، معدن و تجارت در این زمینه خیلی خوب ورود پیدا نکرده است.
خراسانجنوبی قطب معدنی کشور است
وی با یادآوری اینکه خراسان جنوبی قطب معدنی کشور است ادامه داد: در حال حاضر ۴۸ ماده معدنی شناساییشده در استان وجود دارد و بیش از ۲۰ تن طلای خالص نیز از معادن استان شناسایی شده است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به انواع مواد معدنی مس، روی، مواد کانی و غیرکانی در معادن استان تصریح کرد: خراسان جنوبی پایتخت زغالسنگ کشور است بهطوری که ۷۶ درصد از ذخایر زغالسنگی کشور در طبس تولید میشود.
سند توسعه صنعتی، معدنی و تجاری استان امضا میشود
معتمدیان ذخایر احتمالی معادن استان را ۶ میلیارد تن و میزان ذخایر قطعی را ۳ میلیارد تن عنوان کرد و اظهار داشت: ۵۰ درصد زغالسنگ کشور در کارخانه طبس تولید میشود و در زمینه معادن استان اتفاقات خیلی خوبی رخ داده که در این راستا قرار است سند توسعه صنعتی، معدنی و تجاری استان امضا شود.
وی گفت: در راستای حرکت در مسیر صنعتی شدن، علاوه بر انعقاد تفاهمنامه با سقف یکهزار میلیارد تومان با مدیرعامل ایدرو و بهمبلغ ۵۶۰ میلیارد تومان طی هفته آتی تفاهمنامه تدوین سند توسعه بخش صنعت، معدن و تجارت استان با حضور اینجانب و وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز منعقد میشود.
وی ادامه داد: در بحث تجارت نیز با وجود مرز مشترک با کشور افغانستان مبادلات خوبی انجام میشود که در سال ۹۶ بالغ بر ۲۵ درصد صادرات کل کشور فقط در مرز ماهیرود انجام شد که یک میلیارد دلار صادرات در این مرز داشتیم.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه “بازارچههای خوبی در استان وجود دارد که از اولویتهای ما است” گفت: باید با ادبیات مشترک با افغانستان بازارچههایی را که تعطیل است بازگشایی کنیم.
۶۰ جاذبه طبیعی خراسانجنوبی ثبت ملی شده است
معتمدیان با تأکید به اینکه در بحثهای گردشگری نیز ظرفیتهای عظیمی در استان وجود دارد اضافه کرد: ۶۰ جاذبه طبیعی ما ثبت ملی شده و کویر لوت ــ که بزرگترین جاذبه طبیعی استان است ــ ثبت جهانی نیز شده است.
وی با ابراز اینکه یکهزار و ۵۰۰ اثر ملی شناساییشده در استان وجود دارد و ۴ اثر نیز ثبت یونسکو شده است، گفت: ۴۰ نوع صنایع دستی نیز در استان وجود دارد.
خراسانجنوبی؛ بزرگترین تولیدکننده زرشک در دنیا
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در بخش کشاورزی نیز با وجود اینکه در خشکسالی هستیم اما در چند محصول رتبه جهانی داریم و این استان بزرگترین تولیدکننده زرشک دنیا با ۲۰ هزار تن در سال است.
معتمدیان با اعلام اینکه ۹۷ درصد زرشک کشور در خراسان جنوبی تولید میشود، افزود: این استان، استان اول در تولید زرشک و زعفران، استان دوم در تولید عناب و استان چهارم در تولید پسته است اما متأسفانه در بحث کشاورزی و معدنی در زمینه فرآوری کار مطلوبی در استان انجام نشده است.
وی با ابراز اینکه “مردم استان از لحاظ درآمدی نیز در وضعیت پایینی قرار دارند و جزو استانهای آخر در این زمینه هستیم” اضافه کرد: علیرغم اینکه فرصتها و ظرفیتهای خوبی در استان وجود دارد اما وضعیت مردم از نظر درآمدی خوب نیست.
۳۰درصد جمعیت استان زیر پوشش نهادهای حمایتی هستند
استاندار خراسان جنوبی با اذعان به اینکه ۳۰ درصد جمعیت استان زیر پوشش نهادهای حمایتی هستند گفت: این امر بسیار نگرانکننده است و مهاجرت نیز در روستاهای استان بسیار زیاد شده است.
معتمدیان با بیان اینکه بیشتر روستاهای استان خالی از سکنه شده است اظهار داشت: در ۱۰ سال اخیر مهاجرت از روستاهای استان زیاد شده و مردم با وضعیت نامناسبی در حاشیههای شهر سکنی گزیدهاند.
وی مهمترین ظرفیت استان را داشتن نیروی انسانی عنوان و تصریح کرد: مردم این استان بسیار متدین همراه با نظام هستند که در این راستا مقام معظم رهبری نیز میفرمایند اهمیت شرق کشور بیشتر از غرب است.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.