فائزه موهبتی پیش از ظهر چهارشنبه در کارگاه آموزشی آسیب شناسی مواد مخدر و روان گردان ها، تسکین آلام بشری را یکی از اهداف کلی خدمات جمعیت هلال احمر دانست و بیان کرد: تمامی فعالیت های هلال احمر با رویکرد بشردوستی، سلامت محوری، جوان گرایی و آینده نگری بوده و تنها به امداد و نجات خلاصه نمی شود.
معاون جوانان جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر عزمی همگانی می طلبد، اظهار کرد: در امر مبارزه با آسیب های اجتماعی، پیشگیری مقدم بر درمان بوده که جمعیت هلال احمر در این راستا گام های بزرگ و مهمی برداشته است.
وی با بیان اینکه اگر جوانان نسبت به عواقب آسیب های اجتماعی آگاه باشد، به سمت و سوی این آسیب ها نمی روند، افزود: برگزاری همایش ها و کارگاه های آموزشی هلال احمر نقش بسزایی در آگاه سازی جامعه به خصوص جوانان نسبت به اثرات سوء آسیب های اجتماعی به ویژه اعتیاد دارد.
وی با بیان اینکه آگاهی بخشی و اطلاع رسانی بهترین اقدام برای جلوگیری از ابتلا به مواد مخدر است، بیان کرد: با توجه به شرایط امروزی جامعه و هجمههای خاموش دشمن به سمت جوانان، میطلبد که با نگاهی نو به مساله مبارزه با اعتیاد پرداخته شود.
موهبتی اعتیاد را عامل بروز بسیاری از آسیب های اجتماعی و نابسامانی های خانوادگی و فردی برشمرد و گفت: خانواده سالم بستر مناسبی برای رشد، شکوفایی و بالندگی اعضای خود فراهم می کند و در حفظ و ارتقاء سلامت جسمی و روانی تاثیر فراوان و غیرقابل انکاری دارد.
وی با بیان اینکه گرایش فرد به مصرف مواد مخدر به خصوصیت های روانی و شخصیتی افراد وابسته است، اظهار کرد: ضعف در مهارت های زندگی و مقابله ای به ویژه مهارت «نه گفتن»، تاثیر پذیری از گروه دوستان از جمله عوامل روی آوری جوانان و نوجوانان به مواد مخدر است.
معاون جوانان جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه برای موفقیت در مبارزه با مواد مخدر علاوه بر مسئولان، مردم باید احساس مسئولیت کنند، گفت: همچنین خانواده ها نقش مهمی در جلوگیری از بروز آسیب های اجتماعی به ویژه اعتیاد دارند که می طلبد مورد توجه قرار گیرد.
رئیس دفتر و نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور بیرجند در این کارگاه با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر نقش مستقیمی در حفظ جان جامعه دارد، اظهار کرد: اگرچه امدادگران جمعیت هلال احمر در حوادث نقشی حیانی ایفا کرده و نجات جان حادثه دیده را بر عهده دارند اما در زمینه حفظ جوانان در برابر آسیب های اجتماعی هم نقش غیر قابل انکاری ایفا می کنند.
حجت الاسلام مسعودی بیان کرد: جوانان و دانشجویان نباید در مقابله با سیل آسیب های مواد مخدر اهمال و کوتاهی کنند بلکه می طلبد در مقابله آسیب هایی مانند اعتیاد خودمراقبتی کنند.
معاون دانشگاه پیام نور بیرجند هم در این جلسه اعتیاد را نابود کننده زندگی و شخصیت فردی و اجتماعی افراد مبتلا دانست و اظهار کرد: بر اساس تحقیقات بالغ بر ۳۰ درصد کودک آزاری ها و ۵۵ درصد طلاق ها ناشی از اعتیاد است.
ابراهیم زنگویی زاده با بیان اینکه متاسفانه امروزه ۱۰ درصد از جامعه معتادین را زنان تشکیل می دهند، افزود: برگزاری کارگاه های آموزشی مبارزه با مواد مخدر زمینه ساز حرکتی بهتر و فعال تر در امر مبازره با مواد مخدر است.