رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی گفت: ۱۲۴ پروژه اقتصاد مقاومتی سال ۹۶ در استان به بهره برداری رسید که این آمار نشان دهنده افتتاح ۹۸ درصدی پروژه هاست.

محمدهادی آرین عصر دوشنبه در نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی خراسان جنوبی که با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزیر کشور برگزار شد افزود: سال ۹۵ با بهره برداری از ۸۴ پروژه ۹۲ درصد طرح ها به بهره برداری رسید.
وی با بیان اینکه امسال برنامه ها جدی تر دنبال می شود گفت: در بخش صنعت و معدن طرح های توجیه دار را مورد تعریف قرار دادیم.
وی فعال سازی واحدهای صنعتی در بخش صنایع، توسعه زیرساخت های تجاری در بخش زیربنایی، توجه به شبکه های ارتباطی در بخش حمل و نقل، توجه ویژه به فناوری اطلاعات و ارتباطات، ژئوتوریسم در گردشگری و افزایش مناطق بهداشتی در زمینه بهداشت و درمان را از دیگر طرح های مورد بررسی در سال جاری ذکر کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی تصریح کرد: استان در حوزه اقتصاد مقاومتی در شاخص های کیفی مورد انتظار رتبه هشتم کشور را در سال گذشته با ۹۲ امتیاز از ۱۰۰ کسب کرده است که امیدواریم با برگزاری منظم جلسات اقتصاد مقاومتی و خروجی مثبت آنها این شاخص را ارتقا دهیم.
وی گفت: سال گذشته ۱۸ جلسه اقتصاد مقاومتی در استان برگزار و از ۱۳۶ مصوبه آن ۱۱۷ مصوبه اجرایی شده است.
وی با بیان اهمیت مطالعات آمایش سرزمین در خراسان جنوبی اظهار داشت: محورهای توسعه گسترش کمی و کیفی آموزش عالی، خطوط ترانزیتی، هوایی، شناسایی و بهره برداری معدنی، گسترش صنایع بومی و انرژی های تجدیدپذیر از مهمترین طرح های مورد نظر در آمایش سرزمین است.

** فروش ۶ میلیارد تومان صنایع دستی در خراسان جنوبی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی هم گفت: از سال ۹۶ تا پایان نوروز امسال ۶ میلیارد تومان صنایع دستی استان به فروش رسید که از این مقدار چهار میلیارد و ۷۲۵ میلیون تومان در استان به فروش رسیده است.
حسن رمضانی افزود: ۲ میلیارد دیگر هم در نوروز ۹۷ به فروش رسید که از این میزان یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون در بازارچه های صنایع دستی و بقیه در نمایشگاه بین المللی مشهد مقدس به فروش رسید.
وی ادامه داد: سال گذشته ۸۰۰ هزار دلار از صنایع دستی خراسان جنوبی صادر شده است اما به لحاظ اینکه کارشناس گمرک تخصصی در استان وجود ندارد بسیاری از صنایع دستی از کرمان و یزد صادر می شود.
رمضانی گفت: با ورود دولت تدبیر و امید ۲۳ واحد بوم گردی در استان به وجود آمد و امیدواریم که تا پایان سال به ۵۵ واحد برسد و امروز در حوزه بوم گردی جزو استان های سرآمد هستیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات به حوزه گردشگری پرداخت شده است افزود: فضای ورود سرمایه گذاران حوزه گردشگری به استان باید تسهیل شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: براساس آمار نیروی انتظامی در سال گذشته ورود گردشگران خارجی ۳۰ درصد و داخلی ۲۵ درصد افزایش داشته است و این مهم بیانگر توجه به گردشگری در استان است.
وی اختصاص یارانه به تورهای گردشگری، منابع از محل کمک های فنی و اعتباری، اختصاص منابع در سازمان همیاری شهرداری ها در حوزه گردشگری و بررسی وضعیت کارشناسی بانک ها را از مهمترین مشکلات بخش گردشگری بیان کرد.

** خسارت ۱۸۳ میلیاردی خشکسالی به قنات ها
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه خشکسالی های اخیر ۱۸۳ میلیارد تومان به قنات های استان خسارت زده است افزود: آبخیزداری کم هزینه ترین راهکار برای تزریق منابع آبی است.
هاشم ولی پور مطلق اظهار داشت: اگر محدودیت های موجود برداشته شود در آبخیزداری و احیای مراتع با مشارکت مردم وارد عمل خواهیم شد.
وی گفت: امروز تمام مصارف آب زیرزمینی در استان به کنتور هوشمند مجهز است که با سیاستگذاری های موجود در این باره توانستیم ۸۸ میلیون متر مکعب در سال ۹۶ صرفه جویی کنیم.
وی تامین نهاده ها و بازار محصولات کشاورزی، اولویت سرمایه گذاری خارجی، مشوق های صادراتی، توجه به مقررات کنترل واردات و افزایش حوزه های آبخیزداری را از مهمترین راهکار های پیش رو در این حوزه عنوان کرد.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم در ادامه این نشست وجود نداشتن مشوق های سرمایه گذاری در استان را از مهمترین موانع پیش رو بیان کرد.
مهدی پارسا با بیان اینکه مرزنشینان از عواید حاصل از صادرات سوخت بهره مندی کامل ندارند، افزود: امکان نداشتن استفاده از تسهیلات روستایی و عشایری برای طرح های بزرگ از دیگر مشکلات در این حوزه است.
وی عدم تامین اعتبار بیمه تامین اجتماعی قالیبافان، تعطیلی واحد شکر درمیان و شمش منیزیم، محدودیت واردات در مقابل صادرات با توجه به افزایش نرخ برنج و گوشت قرمز را از دیگر مشکلات این حوزه بیان کرد.
معاون وزیر کشور امروز (دوشنبه) به همراه استاندار و جمعی از مدیران استانی از منطقه ویژه اقتصادی بیرجند نیز بازدید کرد.
وی در ادامه برنامه های دومین روز سفرش به خراسان جنوبی از پروژه شمش چدن شهرستان خوسف بازدید و روند اجرای آن را بررسی کرد. این پروژه با ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰ هزار تن، اشتغال مستقیم ۲۵۰ نفر و سرمایه گذاری ۱۰۰ درصد خارجی، ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
بازدید از کارخانه کویر تایر و چند واحد تولیدی مستقر در شهرک صنعتی بیرجند از دیگر برنامه های امروز معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزیر کشور در خراسان جنوبی بود.
بابک دین پرست دیروز (یکشنبه) وارد خراسان جنوبی شد و از بازارچه مرزی میل ۷۸، پایانه مرزی ماهیرود و قطعه منفصله منطقه ویژه اقتصادی بازدید کرد. شرکت در دهمین کارگروه تخصصی اشتغال خراسان جنوبی در سال جاری از دیگر برنامه های روز گذشته وی بود. 

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله