رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی گفت: ۴۴۸ میلیارد تومان طرح کشاورزی در سامانه کارا به کارگروه استانی ارسال و ۲۹۷ میلیارد تومان به بانک های عامل معرفی شده است.
هاشم ولی پور مطلق شنبه شب در نشست مشترک کارگروه تخصصی اشتغال و کمیسیون هماهنگی بانک های استان خراسان جنوبی که به ریاست استاندار برگزار شد افزود: از مجموع طرح های ثبت نام شده در سامانه کارا، شهرستان بیرجند با ۷۲ میلیارد تومان بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.
سامانه کارا برای پرداخت تسهیلات در قالب ۲ گروه «تسهیلات اشتغال فراگیر» و «تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری» طراحی و راه اندازی شده است.
وی گفت: همچنین شهرستان های نهبندان با ۵۶ میلیارد تومان و قاین ۵۲ میلیارد تومان بیشترین میزان و کمترین طرح هم مربوط به شهرستان طبس با ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: از مجموع ۲۹۷ میلیارد تومان مصوب شده به بانک های عامل نیز شهرستان بیرجند با ۴۱ میلیارد تومان، سربیشه ۳۶.۹ میلیارد تومان، نهبندان ۳۸.۷ میلیارد تومان بیشترین سهم و کمترین سهم مربوط به شهرستان درمیان با ۱۳.۱ میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: از طرح هایی که در شهرستان های مختلف به بانک های عامل معرفی شد بیشترین عدد پرداختی و مصوب مربوط به شهرستان سرایان با ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است اما پرداختی تاکنون ۶۰۰ میلیون تومان بوده است.
ولی پور مطلق گفت: شهرستان بیرجند با ۱۱ میلیارد تومان و نهبندان با هشت میلیارد تومان مصوب و پرداختی در ردیف دوم و سوم مصوب قرار دارند که باید نسبت روند پرداخت طرح ها توسط بانک های عامل تسریع یابد.
وی اظهار داشت: با تک به تک متقاضیان طرح های اشتغال پایدار روستایی و عشایری نشست هایی برگزار و نسبت به رفع مشکلات آنها اقدام می شود و کوتاهی از طریق این دستگاه اجرایی وجود ندارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه ظرفیت جذب تسهیلات اشتغال اکنون در کشور فراهم است اضافه کرد: در شرایط فعلی هر استانی بتواند قدرت خود را بیشتر نشان دهد منابع مورد نیاز وجود دارد که باید از این فرصت به درستی استفاده شود.
وی گفت: برخی شعبات بانک های شهرستانی خیلی سخت گیری و برخی همراه تر هستند، طرح های زیادی به برخی شعبه ها ارسال شده اما درصد جذب و پرداخت بسیار پایین بوده است.
ولی پور مطلق ادامه داد: از مدیران عامل بانک های استان انتظار می رود برای آن دسته از شعبه های بانک شهرستانی که درصد جذب و پرداخت تسهیلات پایینی دارند نماینده ویژه جایگزین و نسبت به تعیین تکلیف پرونده ها سریع تر اقدام شود.
وی گفت: بازرسان بانکی به شعبات شهرستان ها مراجعه کنند و گزارشی در میز خدمت در این زمینه بیان شود اگر به این نتیجه رسیدید که برخی شعبات سختگیری می کنند خواهش داریم نسبت به جابه جایی مدیر شعبه اقدام شود چون این فرصت بسیار محدود است و در صورت عدم جذب تسهیلات اشتغال مردم ضرر خواهند کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: تعداد مدیران شعب بانکی که برای پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری وسواس به خرج داده و سختگیری می کنند محدود است که با همراهی آنها تعداد پرداختی های ما ۲ برابر افزایش خواهد یافت.
وی افزود: در حال حاضر مدیران عامل بانک های استان فوق العاده در این زمینه همراهی کرده و نگاه مثبت دارند که انتظار است مدیران شعب نیز دید بازتری نسبت به این موضوع داشته باشند.