کتاب ” تاریخ و جغرافیای بلوک القور ” که حاصل پژوهش مشترک و مطالعه در حوزه تاریخ، جغرافیا و فرهنگ است، رونمایی و منتشر شد.
کتاب ” تاریخ و جغرافیای بلوک القور ” حاصل پژوهش امید آخوندی و مفید شاطری عضو هیات علمی گروه جغرافیای دانشگاه بیرجند توسط انتشارات چهاردرخت منتشر شد.
در این کتاب که به روش اسنادی و میدانی مطالب آن تهیه شده موضوعاتی همچون تاریخ و پیشینه تاریخی بلوک القور، جغرافیای منطقه، فرهنگ و ادبیات شفاهی، موقوفات بلوک، آثار تاریخی، جاذبههای گردشگری و میراث فرهنگی بزرگان و علما و شهدا و دیگر مسایل فرهنگی و اجتماعی و اداری بلوک القور با تاکید بر مرکز این بلوک قدیمی یعنی روستای القور، مورد بررسی قرار گرفته است.
مفید شاطری مولف این کتاب در گفت و گو با ایسنا گفت: این کتاب حاصل بیش از ده سال پژوهش و مطالعه و مراجعه به منابع، کتب چاپی و نسخ خطی و تحقیق صدها برگ اسناد و مدارک علمی و تاریخی است.
وی با بیان اینکه از نکات قابل توجه کتاب ” تاریخ و جغرافیای بلوک القور ” بهرهبرداری از ۲۴۰ منبع و ماخذ در موضوعات مختلف است، افزود: یکی از مناطق مهم و دارای اهمیت و در خور مطالعه از حیث تاریخ و جغرافیا و ویژگیهای مرتبط با آن منطقه شمال شرقی شهر بیرجند است که در گذشته تاریخی به بلوک القور مشهور بوده و امروز در پهنه جغرافیایی و تقسیمات سیاسی تحت عنوان دهستان القور قابل شناسایی است.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند یادآورشد: این محدوده جغرافیایی حداقل از دوره تیموری به بعد مرکزیت آن با روستای تاریخی و کهن القور بوده و از امتیازات ویژه طبیعی برخوردار بوده که به مدد بهرهگیری از همین موقعیت مناسب توانسته بسترساز تاریخ، فرهنگ و تمدنی شود که تبلور عینی آن در مصادیق مادی و معنوی این سرزمین همچون بزرگان، مشاهیر، شعرا، عرفا، کاتبان، خیراندیشان و واقفان و همچنین در ابنیه و آثار تاریخی تجسم یافته است.