?رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور بر حساسیت ویژه دولت سیزدهم نسبت به مسایل فرهنگی تأکید کرد.
محمود شالویی با بیان این مطلب در جلسه انجمن آثار و مفاخر استان اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با برنامههایی که خدمت رئیس جمهور و دولت تقدیم خواهد کرد گامهایی بزرگتر را در مسیرهای فرهنگی برخواهد داشت.
?وی با بیان اینکه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در آستانه صد و یکمین سالگرد تأسیس خود است، تصریح کرد : در راستای اساسنامه تشکیل این انجمن مبنی بر راه اندازی شعبه های استانی، خراسان جنوبی چهارمین استان کشور است که دفتر انجمن در آن تأسیس میشود.
?وی با اشاره به اینکه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی یکی از نهاد های فرهنگی ایران است، اظهار داشت: از مهمترین ویژگی های انجمن این است که ریاست هیأت امنای آن به عهده رئیس جمهور است.
?به گفته وی؛ سه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و علوم، تحقیقات و فناوری از اعضای حقیقی این انجمن می باشند. .
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ساخت بنا های یادبود و بقعه های مفاخر یکی از وظایف این انجمن است، گفت: تاکنون ۳۸ بنا احداث شده که از مهترین آنها آرامگاه فردوسی، حافظ، خیام، ابن سینا، باباطاهر و مفاخر دیگر در ایران و خارج کشور است.
?وی ادامه داد: ساخت بنای یادبود برای بیدل دهلوی، سید حیدر آملی، سید شهاب الدین سهروردی و … نیز در دستور کار است.
?شالویی با بیان اینکه بزرگداشت عالمان، اندیشمندان، فرزانگان و فرهیختگان و انتشار آثار آنان از دیگر وظایف این انجمن است، عنوان کرد: از سال گذشته تاکنون ۱۰ آیین بزرگداشت و از ابتدای انقلاب تاکنون نیز برای ۳۰۰ نفر از مفاخر فرهنگی کشور آیین بزرگداشت برگزار شده و آثار آنان منتشر شده است.
?رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور افزود: بازنویسی و سادهنویسی آثار مفاخر به خصوص ابن سینا، مولوی، سید شهاب الدین سهروردی، ملاصدرا، میردادما و شیخ بهایی و حکمای دیگری را در دستور کار قرار دادیم.
?وی با اشاره به اینکه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برای اولینبار بزرگراه فرهنگی به نام «حکمت» را حد فاضل بین سهرورد در زنجان تا همدان به طول ۱۴۶ کیلومتر احداث خواهد کرد، گفت: این بزرگراه یک منطقه ویژه فرهنگی و از ابتکارات دولت مردمی سیزدهم است و تاکنون در کشور منطقه ویژه فرهنگی ساخته نشده است.
?رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با اشاره به اینکه برگزاری بزرگداشت مفاخر فرهنگی نباید تحت الشعاع سایر برنامه های هفته فرهنگی قرار گیرد، عنوان کرد: با توجه به گسست نسلی که اخیراً شاهد آن بودیم و دست دشمن را برای جدا کردن نسل جوان با هویت و اصالت و گذشته خودمان به خوبی شاهدیم که چه برنامههای در این راستا دارند تا هویت را جوانان ایرانی بگیرند لذا بزرگداشت مفاخر فرهنگی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
?شالویی از برگزاری بزرگداشت حکیم نظامی در دو سال اخیر گفت و افزود: ساخت ۱۷ بنای یادبود برای مفاخر بزرگ امسال در دستور کار است و پیشنهادات استانی را هم مورد مطالعه قرار خواهیم داد.
?وی تأکید کرد: با توجه به قدمت فرهنگی خراسان جنوبی این استان را جزو مراکز مهم خود به شمار میآوریم و برای آن برنامه های جدی در نظر داریم و پیشنهاداتی که انجمن استانی به ما اعلام کند با جدیت مورد حمایت قرار میدهیم.
?شالویی در ادامه گفت: امیدواریم بتوانیم هر چه سادهتر و روانتر مفاخر بزرگ کشور را به نسل جوان معرفی کنیم و بین این نسل و نسلهای گذشته ارتباط صمیمانه و مشفقانه ای برقرار کنیم و به نسل امروزی این آموزش را بدهیم که آنها میتوانند به مانند مفاخر گذشته ما باشند.
?مشاور وزیر افزود: اگر چه صدها سال از دوره عمر و زندگی مفاخر گذشته اما این مفاخر همین امروز هم در میان ما هستند و آثار آنان قابلیت بهرهبرداری دارد.
?به گفته وی؛ اگر دنیای غرب پیشرفت هایی داشته قطعاً از مفاخر علمی و فرهنگی ایران بهرههای بسیار جسته و به اسم خود ثبت و ضبط کرده و به زبان دیگری ارائه کرده است.
?وی بیان کرد: باید خودمان مفاخر ایرانی و آثارشان را قبل از اینکه دیگران به اسم خود مصادره کنند به نسل جوان معرفی نماییم.
نوشته و خبر نگار : مهدیه حسن پور دبیر سرویس فرهنگی و هنری و ا.حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.