دبیر علمی همایش ملی ابن‌حسام‌ خوسفی گفت: تا پایان مهر امسال ۱۲۰ مقاله از دانشگاه‌های سراسر کشور به دبیرخانه همایش ملی ابن حسام خوسفی ارسال شد که ۸۰ مقاله پذیرفته شده است.

محمد بهنام‌فر روز شنبه در نشست خبری افزود: مقالات علمی از بیشتر دانشگاه‌های کشور از جمله سیستان بلوچستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، لرستان، کرمان، یزد، خراسان رضوی دریافت شده است.

وی با بیان اینکه ثبت‌نام در این همایش از ابتدای اردیبهشت سال جاری آغاز شد اظهار کرد: چکیده ۸۰ مقاله پذیرفته شده به همت کمیته اجرایی چاپ و همزمان با روز اختتامیه منتشر خواهد شد.

دبیر علمی همایش ملی ابن‌حسام‌ خوسفی با بیان اینکه ۱۲ مقاله برتر در قالب دو پنل در همایش ارائه می‌شود، تصریح کرد: از مجموع آثار ارسالی به همایش تعداد ۴۰ مقاله پذیرفته نشده بود اما برای ما ارزشمند است و از نویسندگان تجلیل و قدردانی کنیم.

وی از برگزاری اختتامیه همایش ملی ابن حسام خوسفی در روز ۲۷ آبان ماه جاری خبر داد و گفت: ابن حسام نقش ویژه‌ای در شعر آیینی و حماسه سرایی دارد تا جایی که اگر او را بزرگترین شاعر آیینی ادبیات فارسی بنامیم سخن گزافی نخواهد بود.

بهنام‌فر با اشاره به “خاوران نامه ” ابن حسام خوسفی ادامه داد: خاوران نامه در قالب ۲۲ هزار بیت، به نوعی جلوه دیگری از هویت ملی ما و ادامه کار حکیم فردوسی بوده است.

وی با تاکید بر اینکه خاوران نامه نقش مهمی در معرفی فرهنگ ایرانی اسلامی دارد، عنوان کرد: این در حالیست که آنگونه که شاید و باید این شاعر بزرگ و اثر فاخر او شناسانده نشده است.

دبیر علمی همایش ملی ابن‌حسام‌ خوسفی یادآور شد: از آنجاییکه یکی از رسالت‌های دانشگاه بیرجند معرفی مشاهیر و مفاخر علمی و ادبی استان است، برگزاری همایش ابن حسام خوسفی به عنوان یک ضرورت خاص در اولویت قرار گرفت.

وی افزود: در طول سالیان گذشته اقداماتی با مشارکت برخی دستگاه‌های فرهنگی از قبیل فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد دانشگاهی، دانشگاه بیرجند و سایر برگزار شد اما همایش علمی ابن حسام خوسفی از سال ۷۸ تاکنون برگزار نشده است.

بهنام‌فر با اشاره به برنامه‌های جانبی این همایش گفت: برگزاری شب شعر، کارگاه‌های تاریخ ادبیات، نمایشگاه آثار ابن حسام خوسفی، نمایشگاه نسخه‌های چاپ سنگی خاوران نامه، برگزاری مراسم در آرامگاه ابن‌حسام‌ در خوسف با اجرای برنامه‌های متنوع از جمله این برنامه‌ها پیش بینی شده است.

دبیر اجرایی همایش ملی ابن‌ حسام‌ خوسفی هم گفت: همایش ملی ابن حسام خوسفی ۲۷ آبان ماه جاری افتتاح و روز بعد اختتامیه برگزار می شود همچنین اختتامیه کنگره ملی ابن حسام نیز ۲۸ آبان با حضور پژوهشگران، اساتید، مسئولان و دانشجویان استانی و کشوری در دانشگاه بیرجند برنامه ریزی شده است.

 

۱۲۰ مقاله به دبیرخانه همایش ملی ابن‌حُسام‌ خوسفی ارسال شد

 

عباس واعظ زاده افزود: از استاندار خراسان جنوبی به عنوان رئیس کنگره، رئیس دانشگاه به عنوان مسئول کمیته علمی و دبیر همایش، مدیرکل تکریم‌ بنیاد ملی نخبگان و چند تن اساتید برجسته کشوری برای سخنرانی در این مراسم دعوت شده است.

وی بیان کرد: برگزاری کنگره ملی ابن حسام خوسفی در چهار بخش علمی پژوهشی، فرهنگی، هنری و اختتامیه برنامه‌ریزی شده است.

دبیر اجرایی همایش ملی ابن‌ حسام‌ خوسفی با اشاره به محورهای اصلی این همایش گفت: بررسی و تحلیل زندگی و آثار ابن حسام خوسفی، وضعیت فرهنگی، اجتماعی و ادبی قهستان در روزگار ابن حسام، بررسی و تحلیل ادبی، زبانی و سبک شناختی آثار ابن حسام و مطالعات متن شناسی و نسخه پژوهی آثار ابن حسام از جمله محورهای همایش است.

وی ادامه داد: همچنین مطالعات تطبیقی و بینا متنی آثار ابن حسام، نقش ابن حسام در سیر تطور حماسه سرایی، تبیین جایگاه ابن حسام در ادبیات آیینی و ابن حسام و هویت ایرانی اسلامی از دیگر محورهای اصلی این همایش بوده است.