استاندار خراسان جنوبی تشکیل ستاد تسهیل و سرمایه گذاری انرژی تجدیدپذیر در استان را به شرکت توزیع نیروی برق استان ابلاغ کرد.
سید محمدرضا هاشمی روز سهشنبه در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان اظهار کرد: تمام مسائل ایجاد نیروگاههای خورشیدی و صدور استعلامات مربوط به سرمایه گذاری انرژیهای تجدیدپذیر در این ستاد با حضور دستگاههای متولی به صورت لحظهای و فوری خواهد بود.
وی بیان اینکه ۳۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی در خراسان جنوبی در دست احداث است، بیان کرد: مجوز لازم برای ایجاد ۱۶۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در استان صادر شده که نیروگاه ۵۰ مگاواتی خوسف، نیروگاه ۶۰ مگاوات طبس و نیروگاه ۵۰ مگاوات نهبندان از جمله است.
استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: در بحث واگذاری و تامین زمین نیروگاه خورشیدی در کنار تمام سرمایه گذاران هستیم و حمایتهای لازم را خواهیم داشت.
هاشمی عنوان کرد: خراسان جنوبی در زمینه ایجاد نیروگاه خورشیدی در چاههای کشاورزی جزو استانهای پیشتاز است و پیگیریهای لازم برای اجرای موفق این طرح هم توسط همه متولیان انجام خواهد شد تا از این پس با ایجاد پنلهای خورشیدی کشاورزان ما در تولید محصول دچار مشکل نشوند.
وی افزود: پیگیری برای خرید انرژی در چهار ماه از سال از کشاورزان هم انجام و با خرید انرژی از کشاورزان در طول سال موافقت شد.
وی بیان کرد: در زمینه ایجاد نیروگاهها خورشیدی در سایتهای نهضت ملی مسکن هم همراهی لازم را با سرمایه گذاران در تامین زمین خواهیم داشت.
هاشمی با تاکید بر اینکه باید واحدهای تولیدی و صنعتی خراسان جنوبی به سمت انرژیهای تجدیدپذیر و نو با ایجاد پنل و نیروگاه خورشیدی حرکت کنند، بیان کرد: برای مدیریت در ناترازی انرژی و عدم تعطیلی واحدهای تولیدی همه متولیان در زمینه ایجاد نیروگاه خورشیدی پای کار بیایند و ما نیز حمایت لازم را خواهیم داشت.
وی گفت: اکنون در دنیا ۳۳ درصد انرژی از محل زغال سنگ تامین میشود اما در خراسان جنوبی ۲۰۹ میلیون تن زغال سنگ داریم که از این ظرفیت به خوبی در تولیدی انرژی برق استفاده نمیشود.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: تکمیل نیروگاه حرارتی زغال سنگ سوز طبس چندین سال است در دل کویر معطل مانده، با پیگیریهای انجام شده به جد پیگیر هستیم که دو فاز این نیروگاه هرچه سریعتر عملیاتی شود تا دغدغه تامین برق بخشی از استان را بتوانیم از این محل رفع کنیم.
هاشمی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد مسائل و مشکلات استان با پیگیری قابل حل است، بیان کرد: تکریم ارباب رجوع و جذب حداکثری اعتبارات ملی از ملاک ارزیابی مدیران استان است، مدیری موفق است که سهم استان را از محل اعتبارات ملی شناور وزارتخانهها جذب کند.
وی عنوان کرد: سوخت معادن و واحدهای صنعتی استان در سال جاری ابتدا ۶۰ میلیون لیتر بوده که با پیگیریهای صورت گرفته به ۹۵ میلیون لیتر افزایش یافت و پیگیری برای جذب ۱۰ میلیون لیتر دیگر در حال انجام است.
هاشمی بر تکمیل خط انتقال فرآوردههای نفتی از رفسنجان به خراسان جنوبی تاکید کرد و گفت: اکنون تامین فرآوردههای نفتی استان با نفتکشهای جهان پیما انجام میشود که باید بیرجند هم همانند دیگر استانها به شبکه فرآوردههای نفتی متصل شود.
وی با اشاره به برگزاری همایش استانداران در روز گذشته، افزود: جاده ترانزیتی ماهیرود به ولایت فراه ۱۰ سال معطل مانده است موضوع از طریق معاون وزارت امور خارجه پیگیری شد تا اجرای این پروژه به جد پیگیری شود.
وی با بیان اینکه طرح راه آهن زاهدان – بیرجند – مشهد، تکمیل نیروگاه حرارتی زغال سنگ سوز طبس و دادن اختیار تام پیگیری امور واگذاری معادن به استان از طریق شخص رئیس جمهور پیگیری شده است، بیان کرد: این مسائل به صورت مکتوب هم از طریق رئیس جمهور در حال پیگیری است.
استاندار خراسان جنوبی با ذکر این نکته که خراسان جنوبی استان محرومیت نیست بلکه ظرفیتهای از جمله تولید محصولات راهبردی بخش کشاورزی، نیروی انسانی توانمند و معادن غنی و تولید ۶۰۰ کیلو طلا در سال را دارد، گفت: با تعامل و نشست با استانداران کرمان، یزد، خراسان رضوی و خراسان جنوبی طرحهای عملیاتی کردن معادن این استانها به دفتر رئیس جمهوری ارسال خواهد شد.
هاشمی با ذکر این نکته که حامی واحدهای تولیدی استان هستیم و به جد پیگری رفع مشکلات این بخش هستیم، بیان کرد: تمام توان خود را بکار گرفتهایم که با حمایت همه متولیان از جمله دستگاه قضا از تعطیلی حتی یک تولیدی جلوگیری شود چراکه با تعطیلی هر واحد تولیدی چراغ چندین خانواده خاموش میشود و در بلند مدت آسیبهای مختلفی را در پی دارد.
وی با اشاره به اینکه ما مکلف به حمایت از بخش خصوصی و سرمایه گذاران هستیم، اظهار کرد: باید قانون به نفع سرمایه گذاران تفسیر شود.
وی با تاکید بر توانمندسازی روستاها در راستای رونق تولید، گفت: اکنون روستاها از تولید کننده فاصله گرفتهاند و بیشتر مصرف کننده شدهاند که باید در زمینه رونق تولید روستاها به دهه ۶۰ برگردند.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر گره گشایی از کار واحدهای تولیدی و متولیان معدن خراسان جنوبی، افزود: نباید در حاشیه یک معدن یک روستا دچار مشکل کم آبی و بیکاری باشد و معادن از محل مسئولیت اجتماعی بیش از گذشته به ایجاد زیرساخت روستاهای همجوار کمک کنند.
نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.