مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۶ میلیارد تومان تسهیلات کرونایی به باشگاه‌های ورزشی استان پرداخت شده است.

حسین عزیزی  اظهار داشت: همچنین به برخی هیات ورزشی از جمله بدنسازی و نجات غریق هم کمک‌های ویژه کردیم.

وی با اشاره به اینکه کرونا خسارت‌های بالایی به باشگاه‎های ورزشی خراسان جنوبی وارد کرد، گفت: ۳۲۴ باشگاه ورزشی در خراسان جنوبی داریم که ۲۱۶ باشگاه خصوصی است و ۹۰ درصد این باشگاه‌ها در مکان استیجاری هستند.

عزیزی خراسان جنوبی را استانی مستعد در زمینه فعالیت‌های ورزشی دانست و اضافه کرد: در این استان بالغ بر ۴۰۰ هیات ورزشی داریم که از این تعداد ۴۸ هیات ورزشی استانی و بقیه هیات‌های شهرستانی هستند.

وی ادامه داد: در خراسان جنوبی ۳۲۸ خانه ورزش روستایی داریم که نقش موثری در افزایش فعالیت‌های ورزشی در روستاها دارند.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یکی از تکالیفی که سال گذشته برای وزارت ورزش و جوانان مصوب شد، اجرای طرح آمایش سرزمینی رشته‌های مختلف ورزشی کشور در استان‌ها بود، اضافه کرد: این برنامه را با هدف شناسایی ظرفیت‌ها مورد توجه قرار دادیم و نقشه ارشد و جامع ورزش قهرمانی استان را تدوین کردیم.

عزیزی افزود: در قالب این طرح، تعداد ۱۱ رشته ورزشی استان را مورد توجه ویژه قرار دادیم که از این تعداد ۱۰ رشته انفرادی و یک رشته تیمی است.

وی با بیان اینکه نگاه ما در طرح آمایش سرزمینی توجه به رشته‌های پرطرفدار و تازه تاسیس از جمله قایقرانی و تاکید بر ورزش بانوان است، اضافه کرد: تفاهم‌نامه‌ای با این ۱۱ هیات ورزشی استان امضا کردیم که فعالیت پررنگی خواهند داشت.

عزیزی عنوان کرد: قبل از شیوع ویروس کرونا، ۳۰ هزار ورزشکار سازمان یافته در خراسان جنوبی داشتیم در حالی که جمعیت این استان ۸۰۰ هزار نفر است.

وی درخصوص زیرساخت‌های ورزشی موجود استان هم گفت: سرانه فضای ورزشی خراسان جنوبی ۴۷ سانتیمتر مربع است که از این مقدار ۱۷ سانتیمتر مربع فضای سرپوشیده و بقیه فضای روباز است.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی ادامه داد: این در حالی است که میانگین سرانه فضای ورزشی کشور براساس اطلاعات وزارت ورزش و جوانان ۹۵ سانتیمتر مربع است که خراسان جنوبی ۴۸ سانتیمتر مربع با سرانه فضای ورزشی کشور فاصله دارد.

عزیزی گفت: این فاصله زیرساخت در حوزه قهرمان پروری و استعدادیابی تاثیرگزار است.

وی بیان کرد: وزیر ورزش و جوانان در ۲۰ ماه گذشته چهار سفر به خراسان جنوبی داشت که در این سفرها ۱۰۰ پروژه ورزشی با اعتبار ۱۲۸ میلیارد تومان افتتاح و ۱۲۸ هزار متر مربع به فضای ورزشی این استان افزوده شد.

عزیزی افزود: در یک حالت خوشبینانه باید هشت سال تلاش شود که سرانه ورزشی خراسان جنوبی به میانگین سرانه ورزشی کشور برسد و در این زمینه واقعا نیازمند تخصیص اعتبار ویژه هستیم.

وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی در برخی رشته‌ها از جمله دو و میدانی نیاز به زیرساخت‌های تخصصی ورزشی دارد، اضافه کرد: در این زمینه نیازمند کمک وزارتخانه و فدراسیون‌ها هستیم.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی فوتبال را یکی از رشته‌های پرطرفدار ورزشی کشور دانست و اضافه کرد: ورزشگاه ۱۵ هزار نفری غدیر سال ۱۳۹۶ در مرکز استان افتتاح شد و زیرساخت لازم برای پیشرفت این رشته ورزشی را در مرکز استان داریم.

عزیزی افزود: طی ۲ سال گذشته ۲۶۰ میلیون تومان به هیات فوتبال استان کمک مالی داشته‌ایم و نماینده استان در حال حاضر در مرحله دوم در لیگ دسته سه کشور مشغول فعالیت ورزشی است.

وی خراسان جنوبی را یکی از مهدهای توسعه ورزش‌های زودخانه‌ای دانست و اضافه کرد: این استان در زمینه فعالیت این رشته و نقش آفرینی جزو پنج استان برتر کشور است.

عزیزی اظهار داشت: خراسان جنوبی با توجه به طرح آمایش سرزمینی، استان کویری است اما بنا داریم در یک برنامه سه تا پنج ساله این استان را به عنوان قطب توسعه ورزش‌های ساحلی کشور معرفی کنیم و این ظرفیت وجود دارد.

وی گفت: تمرکز ما در این اداره کل شناسایی استعدادهای معلولان و افراد دارای توانایی خاص است تا بتوانیم حضور این افراد را در سطح بین‌المللی داشته باشیم و بطور حتم خراسان جنوبی با توجه جمعیت بالای معلولان و استعدادهای خوب در این زمینه موفق خواهد بود.

عزیزی عنوان کرد: در حوزه عمرانی اعتبارات استانی زیرساخت‌های ورزشی خراسان جنوبی در سال جاری از محل منابع مختلف ۶۰ میلیارد تومان است و در زمینه اعتبارات ملی با توجه به دیدار استاندار خراسان جنوبی با وزیر ورزش و جوانان اعتبارات ملی این استان به ۲ برابر یعنی ۳۵ میلیارد تومان افزایش یافت.