مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: ۶۸۰ مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در سال قبل معادل ۶۸ درصد این مصوبات اجرا شده است.

احمد آریافر در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید خراسان جنوبی که با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار شد اظهار کرد: سال گذشته کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان ۹۹۶ مصوبه داشته که از این تعداد ۲۳۴ مصوبه یعنی ۲۳ درصد آن در دست اجراست.

وی افزود: ۸۲ مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید سال قبل استان اجرایی نشده که ۶۰ مصوبه به دلیل نبود پیگیری خود متقاضی و ۲۲ مصوبه به دلیل موانع قانونی اجرا نشده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۴۳۲ مصوبه مربوط به مسائل بانکی بوده است، بیان کرد: بیشترین مصوبات کارگروه تسهیل سال قبل به ترتیب در زمینه بانک‌ها، زیرساخت و انرژی، صدور مجوزها، مالیات و بیمه‌ای بوده است.

آریافر با بیان اینکه ستاد تسهیل استان پارسال در ۶ شهرستان استان برگزار شده است، بیان کرد: در این مدت استان از نظر تعداد جلسات رتبه چهارم و از نظر تعداد مصوبات رتبه پنجم کشوری را کسب کرده است.

وی نبود ساختار دبیرخانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، ارجاع مصوبات قابل تسهیل گیری و رفع در دستگاه‌ها به ستاد، زمان‌بر شدن برخی مصوبات، وجود ساختارهای موازی و مشابه در ساختار قوای سه گانه، دستگاه اجرایی، قضایی و حاکمیتی را از جمله آسیب‌های کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در سال قبل عنوان کرد و گفت: باید در سال جاری این آسیب‌ها کاهش یابد تا مصوبات جامع‌تری داشته باشیم.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی هم گفت: سرمایه‌گذاری مصوب در خراسان جنوبی از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان اردیبهشت ماه امسال یک میلیارد و ۶۸۷ میلیون دلار بوده که رشد ۷۰ درصدی را نشان می‌دهد.

مرتضی ذاکریان افزود: میزان سرمایه گذاری خارجی جذب شده در خراسان جنوبی در این مدت نیز ۹۷.۹ میلیون دلار بوده که ۱۲.۸ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه پروژه‌های دارای مجوز سرمایه‌گذاری خارجی از ۱۳ پروژه به ۳۱ پروژه رسیده که ۱۳۸ درصد رشد در این زمینه داریم، گفت: پروژه‌های فعال و به بهره‌برداری رسیده نیز ۱۶ پروژه است و پنج پروژه نیز در حال ساخت داریم.

وی گفت: بیشترین مبلغ سرمایه‌گذاری مصوب خارجی در خراسان جنوبی مربوط به اتباع ترکیه با ۶۵۱.۳ میلیون دلار در هشت پروژه و بعد اتباع کشور چین در ۹ پروژه است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی عنوان کرد: میزان اشتغال ایجاد شده با اجرای ۱۶ پروژه فعال و به بهره‌برداری رسیده (با سرمایه گذاری ۲۱۷.۶ میلیون دلار) هزار و ۸۵ فرصت اشتغال مستقیم و ۲ هزار و ۱۲۵ فرصت شغلی غیر مستقیم است.

ذاکریان افزود: تلاش کرده‌ایم سرمایه گذاران را از خام فروشی پرهیز داده و به سمت صنایع تبدیلی و تکمیلی هدایت کنیم تا ارزش افزوده بیشتری برای خراسان جنوبی داشته باشد و در این راستا هشت پروژه مربوط به فرآوری صنایع و معادن بوده است.

وی بیان کرد: پنج پروژه با سرمایه‌گذاری خارجی در حال ساخت داریم از این پروژه‌ها ۲ پروژه در سربیشه است.

ذاکریان با بیان اینکه میزان سرمایه‌گذاری خارجی مصوب در سال ۱۴۰۲ در خراسان جنوبی ۴۵۰ میلیون دلار معادل ۱۹ استان کشور بوده است، یادآور شد: این آمار رسمی بوده که از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی منتشر شده و قابل راستی‌آزمایی است.

وی گفت: رتبه استان در سرمایه‌گذاری مصوب خارجی همیشه ۲۸ تا ۲۹ در کشور بوده ولی در سال ۱۴۰۲ خراسان جنوبی رتبه پنجم سرمایه‌گذاری خارجی مصوب را کسب کرده است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با اشاره به مشکلات زیرساختی استان در جذب نشدن سرمایه گذاری خارجی بیان کرد: از ۷۸۷.۵ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی با ۱۲ پروژه که وارد استان شده مجوز آنان ابطال شده که بخش مهمی از این پروژه‌ها به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های مد نظر سرمایه‌گذاران رخ داده است.

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور