معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: ۵۲ درصد صنایع این استان مربوط به صنایع معدنی است و در مجموع ۶ هزار نفر در این بخش اشتغال دارند.
مشیرالحق عابدی روز چهارشنبه در آیین گشایش هشتمین کنفرانس مهندسی معدن ایران در دانشگاه بیرجند افزود: خراسان جنوبی دومین استان در صدور پروانههای اکتشاف معادن و نخستین استان در صدور پروانه بهرهبرداری است.
وی بیان کرد: خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است که ۱۵۰ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و حدود ۱۰ درصد وسعت کشور را داراست.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: این استان قابلیتهای زیادی در حوزه معدن داشته و مقام معظم رهبری هم تاکید دارند که جامعه دانشگاهی به بخش اجرایی کشور کمک کند و برگزاری این کنفرانسها در این زمینه مفید است.
وی افزود: طرحهای پژوهشی که قابلیت اجرا داشته باشد، برای دستگاه اجرایی مربوطه ارزشمند است و میتواند در کوتاهترین زمان ممکن ثمره خود را نشان دهد.
عابدی اظهار داشت: سند آمایش خراسان جنوبی به همت دانشگاهیان دانشگاه بیرجند تهیه شد و امیدواریم بسیاری از موضوعاتی که در کنفرانسهای علمی مطرح میشود مکمل تحقیقات گذشته و قابلیت اجرایی داشته باشد.
وی گفت: برگزاری چنین همایشهایی میتواند زمینه ساز پیوند ویژه بین دانشگاهیان و دستگاه اجرایی باشد و محورهای اصلی همایش که درخصوص استخراج، اکتشاف، ایمنی و سایر موارد است و محورهای فرعی آن میتواند دستمایه اعلام مقالاتی باشد که در خراسان جنوبی امکان بومیسازی دارد.
وی افزود: در خراسان جنوبی از کمبود فراوری معادن گفته شده و در این خصوص اقداماتی خوبی هم انجام شده و تفاهمنامهای بین وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر نیرو و با پیگیری استاندار خراسان جنوبی در راستای تامین هزینههای زیرساختهای معادن منعقد شد که قابلیت اجرایی هم دارد و به دستگاههای مربوط ابلاغ شد که اقدامی برای توسعه فراوری معادن در استان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: درخصوص ایجاد ژئوتوریست در خراسان جنوبی با توجه به ظرفیت و توانمندی خاصی که بعضی مناطق خراسان جنوبی دارد، از رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی تقاضای مساعدت ویژه را داریم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم گفت: راهبرد توسعه این استان بر معدن و محصولات استراتژیک کشاورزی و توسعه تجارت متمرکز شده که بخش معدن هم در سند آمایش آمده و هم ظرفیت خوبی برای توسعه استان را فراهم کرده است.
داوود شهرکی افزود: ۸۰ هزار کیلومتر مربع از وسعت خراسان جنوبی زیرپوشش مطالعات ژئوفیزیک هوایی قرار گرفت که ابتدای امسال این مطالعات به پایان رسید و نتایج آن عرضه شد.
وی تصریح کرد: هشت هزار کیلومتر مربع مناطق امیدبخش ناشی از این مطالعات است و استان در سال ۱۳۹۲ ذخیره ۲ میلیارد تن را داشت و امروز سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تن ذخایر کشف شده ماست که این عدد از توفیقات مطالعات سیستماتیک در استان است.
وی گفت: انتظاری که از دانشگاهیان داریم این است که در پروژههای اکتشافی که در استان انجام میشود به ما کمک کنند تا از ظرفیت دانشگاه به خوبی استفاده کنیم.
هشتمین کنفرانس مهندسی معدن ایران به میزبانی دانشگاه بیرجند تا فردا یکم اسفند ادامه دارد.
۴۵ مقاله برای سخنرانی و ۲۱۴ مقاله به صورت پوستر در این همایش ارایه میشود.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.