رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی گفت: تاکنون گزینه قطعی استانداری برای جمع بندی با مجمع نمایندگان مطرح نشده است.
هرچند گزینه هایی مطرح است اما هنوز به مرحله ای نرسیده که نظر مجمع نمایندگان استان گرفته شود.
وی اظهار داشت: ما در خصوص اداره استانداری به شکل سرپرستی مخالف بوده و به وزارت کشور اعلام کرده ایم که صلاح نمی دانیم استان با توجه به مشکلات و شرایطی که دارد با سرپرستی اداره شود اما وزارت کشور به دلیل معذوریت هایی که داشت و با توجه به اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان اعلام کرد که زمان سرپرستی کوتاه است.
نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: تاکید ما به عنوان نمایندگان مردم، انتصاب فرد بومی به عنوان استاندار است چون افراد توانمند و آشنا به محیط در استان هستند که حتی قابلیت تصدی پست وزارت را دارند اما چون سیاست دولت انتصاب فرد غیربومی به عنوان استاندار است ما هم باید به سیاست های دولت احترام بگذاریم چون دولت پاسخگوی مسائل اجرایی است.
وی افزود: هرچند تمایل ما به سمت نیروی بومی بیشتر است اما کاملا با نیروی غیربومی که مستعد خدمت بوده و با هماهنگی مجمع نمایندگان استان انتخاب شود، همکاری می کنیم.
فلاحتی بیان کرد: دولت هم به احتمال زیاد نظر مجمع نمایندگان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی را می گیرد اما هنوز نه فرد موردنظر برای استانداری قطعی شده و نه نظرخواهی از ما شده است.
وی گفت: نمایندگان مجلس در استان خواهان استانداری هستند که استان را به خوبی شناخته و به دنبال توسعه متوازن استان باشد.
** خواهان استاندار اعتدال گرا و آشنا به استان هستیم
رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی افزود: ما به عنوان نمایندگان مردم در مجلس در خصوص انتصاب استاندار، فقط کلیات موضوع را با دولت هماهنگ کرده و خواهان فردی هستیم که ضمن شناخت از استان، اعتدال گرا بوده، در دام گروه ها و جناح های خاص گرفتار نشود و روحیه انقلابی داشته باشد.
وی اظهار داشت: اگر با این ملاک ها نیروی بومی پیدا شود و دولت انتصاب کند، ما نمایندگان استقبال بیشتری می کنیم اما رویکرد دولت در انتخاب استانداران رویکرد بومی گرایی نیست و دلایل خاص خود را دارد.
فلاحتی گفت: انتخاب استاندار و شیوه و مصداق های انتخاب از وظایف دولت است که اگر از مجمع نمایندگان در خصوص گزینه های مطرح برای استانداری نظرخواهی شود ما قطعا نظر خود را می دهیم.
وی تصریح کرد: ما به عنوان نمایندگان مردم در مجلس هیچگاه وارد مصداق ها و افراد نمی شویم و نمی گوییم که اینها مصادیق ما برای استانداری است و دولت باید از بین اینها فردی را منصوب کند.
وی گفت: اگر دولت گزینه هایی را با مجمع نمایندگان استان مطرح کند ما هم نظر خود را می دهیم و قطعا قبل از ابلاغ با مجمع هماهنگی می شود.
«محمدمهدی مروج الشریعه» که شهریور سال گذشته از سوی هیات دولت به عنوان استاندار خراسان جنوبی انتخاب شد، ۲۶ آبان امسال با اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان این پست را ترک کرد.
وی ششمین استاندار خراسان جنوبی پس از ابراهیم رضایی بابادی، سید صولت مرتضوی، قهرمان رشید، وجهالله خدمتگزار و سید علیاکبر پرویزی از زمان تاسیس این استان در سال ۱۳۸۳ تاکنون بود.
«مشیرالحق عابدی» معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری ۲۶ آبان ماه با حکم وزیر کشور به عنوان سرپرست استانداری خراسان جنوبی منصوب شد.
دوم مردادماه امسال نمایندگان مجلس شورای اسلامی قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان را اصلاح و محدودیتهای جدیدی را در این قانون اعمال کردند.
۲۷ شهریورماه نیز رییس جمهوری در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آن را به «سازمان امور اداری و استخدامی کشور» ابلاغ کرد و ۳۱ شهریور در روزنامه رسمی کشور به چاپ رسید.