فعالیت هفت هزار نشریه در کشور/مرکز هماهنگی فعالیت های فرهنگی در کشور راه اندازی شود

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید مرکز هماهنگی فعالیت های فرهنگی در بخش های مختلف در کشور راه اندازی شود، تاکید کرد: این مرکز هماهنگی می تواند فعالیت هایی که هم پوشانی دارند را مقداری کم کند و از اعتبارات محدود بیشترین استفاده را برد.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی؛دکتر علی اصغر کار اندیش مروستی امروز(١۶ مهرماه) در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه در دور قبل در دولت یازدهم به اتفاق برخی مدیران کل وزارتخانه سفرهای استانی را شروع کردیم و در طول چهار سال توانستیم تمام استانهای کشور را به صورت سفر کاری به همراه مدیران برویم، گفت: دیدار با نماینده ولی فقیه و استاندار، دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر و روسای شهرستان ها و بازدید های میدانی از برنامه سفرهای استانی بود.

 

وی با بیان اینکه مصوبات کل این سفرها در قالب سه کتاب به چاپ رسیده است، گفت: در حال حاضر اگر کسی آن کتاب ها را مشاهده کند می تواند از مشکلات و اقدامات انجام شده در استان ها با خبر شود.

 

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در این دور اولین سفر را به خراسان جنوبی گذاشتیم، اظهارداشت: امید است بتواینم در این سفر هم بخشی از مشکلات و مسائل را مرتفع کنیم.

 

کاراندیش خطاب به نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی گفت: حضور شما در سنگر امامت جمعه و نماینده ولی فقیه باعث افتخار برای مردم خراسان جنوبی و امید جهت ارتقاء سطح فرهنگ در استان است.

 

وی افزود: امید است با حضور دکتر مروج الشریعه، استاندار خراسان جنوبی در دور جدید استان شاهد تحولات خوبی در عرصه های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و عمرانی باشیم.

 

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه آنچه که در توان ما است در جهت ارتقاء شاخص های این استان در حوزه فرهنگ و هنر اقدام خواهیم کرد، ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک وزارتخانه حساس و عریض و طویل است، بنا بر شرح وظایف، شش معاونت در حوزه های هنری، مطبوعاتی، فرهنگی، قرآن و غیره دارد و علاوه بر اینها سازمان هایی مانند اوقاف و امور خیریه و حج و زیارت نیز دارد که در راستای فعالیت های مختلف فرهنگی کار می کنند.

 

کاراندیش با بیان اینکه این وزارتخانه در دولت یازدهم در جهت ارتقاء شاخص های فرهنگی هنری موفقیت هایی را کسب کرده است، عنوان کرد: در شروع دولت یازدهم ١٧ هزار کانون فرهنگی مساجد داشتیم و در پایان دولت یازدهم ٢٣ هزار کانون در کشور فعال بود.

 

وی با بیان اینکه تعداد فیلم های سینمایی که در کشور ساخت می شد تا قبل دولت یازدهم حدود ٧٠ مورد بود که در پایان دولت یازدهم به ١٨٠ فیلم بلند رسید، افزود: در حوزه قرآن در شروع دولت یازدهم ٣٠٠ موسسه قرآنی مجوزدار داشتیم که در پایان دولت به یک هزار موسسه قرآنی مجوز دار رسید و بیش از دو هزار موسسه را وزارت در حوزه قرآنی حمایت می کند.

 

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در حوزه مطبوعات دو هزار تا قبل از دولت یازدهم در کشور داشتیم که اکنون به هفت هزار نشریه رسیده است، گفت: در حوزه فرهنگی نیز حدود ٨٠ هزار عنوان کتاب در سال به چاپ می رسد و کتابخانه های عمومی ما از بُعد کمی و کیفی جهش خوبی داشته است و در حد توان و امکاناتی که داشته ایم توانسته فعالیت هایی را داشته باشیم.

 

کاراندیش مرودشتی با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگی تکثر فعالیت‌های فرهنگی و دستگاه‌های که کار فرهنگی می‌کنند در کشور وجود دارد، اظهار داشت: اعتباری که برای حوزه فرهنگ پیش بینی می شود تقریبا ٣ تا ٣,۵ درصد از اعتبارات بودجه عمومی دولت است که از این ٣.۵ درصد تنها ١٣ درصد آن به وزارت ارشاد می رسد.

 

وی با بیان اینکه در سال جاری ٩ هزار و ١٠٠ میلیارد تومان بودجه فرهنگی در کشور داریم حدود ١٣ تا ١۵ درصد آن به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می رسد، گفت: بقیه اعتبارات بین دستگاهها و سازمان های مختلفی که در کشور کار فرهنگی می کنند، توزیع می شود که این تکثر طبیعی است و نمی شود کاری کرد.

 

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید مرکز هماهنگی فعالیت های فرهنگی در بخش های مختلف در کشور راه اندازی شود، تاکید کرد: این مرکز هماهنگی می تواند فعالیت هایی که هم پوشانی دارند را مقداری کم کند و از اعتبارات محدود بیشترین استفاده را برد.

کاراندیش با اشاره به سفر قبلی خود به خراسان جنوبی گفت: در سفر قبل به استان تصمیم هایی را گرفتیم و طبق گزارش ارائه شده از سوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ما در سال ٩۵ صددرصد تعهداتی که داشته ایم اجرایی شده و سال ٩۶ هم چند درصد مانده بود که امید است انجام شود.

در ابتدای این دیدار محمد مهدی مروج الشریعه، استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه آقای کاراندیش در خراسان رضوی منشاء خیر و برکت و توسعه برای جای جای مسئولیت های مختلف بودند، گفت: دکتر کاراندیش چندین سال است که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیت های مهم و تاثیر گذاری دارند.

رهنگ و هنر مفاهیمی که باید به معنای واقعی به آن عمل شود

فرهنگ و هنر مفاهیمی که باید به معنای واقعی به آن عمل شود
آیت الله عبادی با بیان اینکه انقلاب ما عین دین ما است، نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر، اظهار داشت: وقتی در پیاده کردن اسلام به نتیجه خواهم رسید که به دو مفهوم فرهنگ و هنر به معنی واقعی عمل کنیم و گرنه به اسم دین و انقلاب و روحانیت دردی دوا نخواهد شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی؛آیت الله سید علیرضا عبادی امروز (١۶ مهرماه) در دیدار معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه انسان ذاتا موجودی فرهنگی است، گفت: یک انسان ممکن است در هر روز و حتی ساعت یک طور باشد، چراکه انسان موجودی فرهنگی است.

وی با بیان اینکه اگر انسان فوق تخصص اقتصاد و یا هر رشته دیگر باشد اما تفکر و فرهنگ او فرعونی باشد، معلوم نیست که سر مردم چه خواهد آورد، افزود: علم وقتی کارآمدخواهد بود که با فرهنگ خوب همراه باشد.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مشکل امروز جهان دانشی است که با فرهنگ منحط غربی همراه است، ادامه داد: هویت هر انسانی در فرهنگ او شکل می گیرد.

آیت الله عبادی خطاب به معاون وزیر ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه مسئولیت شما فوق همه مسئولیت ها است، گفت: هیچ کاری درست نخواهد شد مگر اینکه به فرهنگ اسلامی برگردد.

وی اظهار داشت: وقتی مسئله فرهنگ که از اهمیت زیادی برخوردار است از نظر اعتبارات در آخر صف قرار گیرد، طبیعی است که کارها به خوبی پیش نخواهد رفت.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تعریف هنر آنچه در عرف جامعه صورت می گیرد با آنچه که تعریف واقعی آن است تفاوت دارد، گفت: هنر به فعلیت رساندن استعدادها است، در انسان استعدادهای زیادی وجود دارد که انسان می تواند آنها را شکوفا کند.

آیت الله عبادی با بیان اینکه امروز هنر را تحریک مسائل انسانی تعریف می کنند، اظهار داشت: این موضوع که خودش بالفعل است و نیاز به زحمت ندارد، هنر را آنهایی شکوفا کردند که توانستند از وجود انسان اسیر طبیعت، فضیلت هایی را بسازند.

وی کشف کردن رنگ خدایی از داخل یک انسان را هنر دانست و افزود: خداوند مکتب خود را فرهنگی آفریده که همه مشکلات بشر در قالب فرهنگی حل می شود.

امام جمعه بیرجند افزود: هنر آن است که از یک عرب صحرانشین شترچران، اویس قرنی ساخته شود که کاملا تابع دستورات رسول خدا و اسلام است.

آیت الله عبادی با بیان اینکه انقلاب ما عین دین ما است، نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر، اظهار داشت: وقتی در پیاده کردن اسلام به نتیجه خواهم رسید که به دو مفهوم فرهنگ و هنر به معنی واقعی عمل کنیم و گرنه به اسم دین و انقلاب و روحانیت دردی دوا نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه مشکلات کشور بخاطر اینکه هنوز به فرهنگ اصیل خودمان برنگشته ایم حل نشده است، گفت: فرهنگ اسلامی، آن فرهنگی است که انسان خود را وقف دیگران کند و یا از خودگذشتگی داشته باشد، اما آنچه که در دنیای امروز شاهد آن هستیم مسابقه در امور حیوانی است که هرگز به مقصد نمی رسد.

امام جمعه بیرجند با بیان اینکه باید نوبرانه های فرهنگ اسلامی را به مردم هدیه دهیم، ادامه داد: باید شربت شیرین فرهنگ ایرانی اسلامی به مردم چشانده شود.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله