معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: اقدامات لازم برای تامین میوه شب عید و اقلام مورد نیاز مردم در نوروز ۱۴۰۰ به ویژه ماه مبارک رمضان در استان انجام شده و این کالاها در حال تامین است.
مشیرالحق عابدی روز چهارشنبه در سیزدهمین نشست کمیسیون تنظیم بازار استان که با حضور سه معاون سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در محل استانداری برگزار شد، افزود: امیدواریم با حمایت مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه ارسال اقلام اساسی مورد نیاز مردم استان اهتمام ویژهای شود تا بتوانیم بهترینها را برای مردم فراهم کنیم.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه سال ۹۹ تکانههای ویژه در مباحث قیمتهای کشوری و موضوعات مترتب بر مناطق خاص کشور جاری بود، در استان خراسان جنوبی با وحدت نظر موضوعات ختم به خیر شد.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: مجموعه سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان استان هرچند با معضلاتی همچون کمبود نیرو مواجه است اما با همراهی بسیج و اتاق اصناف، پلیس اماکن و سایر دستگاههای مربوطه، در زمینه میزان رضایتمندی مردم از نتایج گزارشات مردمی و رسیدگی به تخلفات در حوزه بازرسی ۷۰ درصد اعلام شده است.
وی عنوان کرد: درخواست خراسان جنوبی رسیدگی ویژه به استان با توجه به شرایط خاص خراسان جنوبی، با داشتن مردم بسیار فهیم و فرهنگی و ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان است که میتواند زمینهساز معضلات و مشکلاتی در راستای کمبود اقلام اساسی شود.
عابدی افزود: در حوزه نظارت و بازرسی از اصناف و بازار، بازرسی به صورت کیوسکهای خیابانی نیز مدنظر قرار دارد و در مدت زمان معین، قبل از اعلام کشوری این کار در استان اجرا شد تا مردم بدون واسطه با بازرسان در ارتباط باشند.
وی تصریح کرد: متوسط رسیدگی به پروندههای وارده به شعب تعزیرات حکومتی و اجرای احکام در استان، نشان از همت همکاران در حوزه تعزیرات حکومتی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: از آنجا که صنعت طیور استان با شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در این استان با مشکلاتی مواجه شده و خسارتهای زیادی بر تولیدکنندگان وارد شد، انتظار میرود قیمتگذاریها منطقهای شود.
وی گفت: همیشه آنچه در کلان کشور به صورت قیمت واحد اعلام میشود برای بسیاری از مناطق ارزشمند است اما برای برخی مناطق ممکن است چالشزا باشد.
وی افزود: انتظار ما از مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت که به استان سفر کردهاند، اعلام مراتب منطقهای کردن بسیاری از قیمتها برای کشور است.
عابدی گفت: اگرچه رسیدگی تمام قد به معضلات و مشکلات ایجاد شده مدنظر مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت است اما با توجه به شرایط مختلف استانها باید قیمتگذاری کالاها به صورت منطقهای تعیین شود.
وی افزود: برای حل مشکل مرغداران آسیبدیده از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، استاندار خراسان جنوبی با وزیر جهاد کشاورزی مکاتبه کردهاند که درخواست داریم تامین نهادههای طیور در مصوبات گنجانده شود تا از طریق سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان هم پیگیری شود.
توزیع بیش از ۹ هزار تن کالای اساسی در خراسان جنوبی
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۹ هزار و ۴۵۰ تن انواع کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم در استان جذب و توزیع شده است.
عباس جرجانی افزود: از این میزان ۲ هزار و ۷۴۵ تن برنج، سه هزار و ۵۹۸ تن شکر، ۸۱۰ تن گوشت مرغ منجمد، ۲۲۹ تن گوشت گوساله منجمد و ۲ هزار و ۶۸ تن روغن خوراکی بوده است.
وی گفت: همچنین اکنون ۳۰۰ تن برنج، ۳۶۱ تن شکر و ۱۵۰ تن روغن در حال توزیع و ۹۵۸ تن شکر و ۳۰۰ تن روغن خوراکی در حال جذب است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای مرغداری استان بیان کرد: با حذف بیش از نصف گلههای مرغ تخمگذار استان و کاهش توان تولید و از طرفی کشش قیمتی استانهای همجوار شاهد کاهش عرضه این محصول در استان بودیم.
وی گفت: با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و نظارت موثر بازرسان، تعریف شبکه توزیع و برخورد با برخی متخلفان، شرایط عرضه و توزیع نسبتا مناسب است.
جرجانی تصریح کرد: در این زمینه به منظور افزایش دسترسی و رفع دغدغه مردم در حوزه توزیع تخم مرغ با توجه به تصمیم کمیسیون تنظیم بازار استان، مراکز توزیع عمده تخم مرغ در مرکز استان با تایید سازمان جهاد کشاورزی و دامپزشکی افزایش یافت همچنین برای سایر شهرستانها در مرکز هر شهرستان یک واحد توزیع عمده تخم مرغ تعیین شد.
وی افزود: در حال حاضر قیمت تخم مرغ به ازای هر کیلوگرم به واحد صنفی ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان و برای مصرف کننده نهایی ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی درباره تامین گوشت قرمز گفت: کشش قیمتی استانهای همجوار سبب شد واحدهای صنفی قصابی در تامین دام با سطح قیمتی تعیین شده با مشکل مواجه باشند بر همین اساس اتحادیه صنف مربوط قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغوب به صورت شقه را از قیمت ۹۵ هزار تومان به ۱۰۵ هزار تومان افزایش داده است.
وی در ارتباط با وضعیت روغن خوراکی اظهار داشت: علیرغم جذب سهمیههای مناسب با توجه به کاهش عرضه روغن توسط واحدهای تولیدی در ۲ ماه گذشته، خریدهای هیجانی مردم در روغن نباتی کماکان ادامه دارد.
جرجانی با بیان اینکه سایر اقلام برنج و حبوبات با ثبات نسبی قیمتی همراه بوده است تصریح کرد: در راستای رصد و کنترل بازار سطح استان، بازرسان سازمان با همکاری بسیج اصناف و همراهی سایر دستگاههای نظارتی طرح ویژه بازرسی و نظارت بر بازار کالا و خدمات نوروز ۱۴۰۰ را همزمان با سراسر کشور اجرا میکنند.
وی تاکید کرد: شیوع گسترده بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و حذف برخی مرغداریها از زنجیره تولید سبب کاهش جوجهریزی شده است که میتواند برای روزهای پایانی سال یک چالش جدی محسوب شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: مقدار مرغ مورد نیاز استان به مراکز اصلی ایجاد شده در شهرستانها تحویل و توزیع بین واحدهای صنفی خرده فروشی با نظارت سازمان صمت انجام میشود.
وی بیان کرد: در حال حاضر قیمت گوشت مرغ عرضه مستقیم در میادین میوه و تره بار شهرداری ۲۰ هزار و ۲۳۰ تومان و مصرف کننده نهایی ۲۱ هزار و ۴۳۰ تومان به فروش میرسد، سود مجاز در نظر گرفته شده برای هر واحد صنفی طبق مصوبه کمیته تخصصی ذیل تنظیم بازار استان به ازای هر کیلوگرم ۱۲۰۰ تومان است.
هزار و ۷۲۲ پرونده به تعزیرات حکومتی ارسال شد
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی هم گفت: در ۱۰ ماه گذشته هزار و ۷۲۲ پرونده تخلف کالا و خدمات به شعب تعزیرات حکومتی استان ارسال شد که هزار و ۶۸۵ پرونده رسیدگی شده که بالای ۹۸ درصد عملکرد پروندههای مختومه به وارده است.
محمدحسین اشرفی میزان جزای نقدی این پروندهها را ۲۰ میلیارد ریال اعلام و افزود: از مجموع پروندهها، هزار و ۳۹۷ فقره توسط بازرسان سازمان صمت پیگیری و گزارش شده است.
وی بیان کرد: از مجموع پروندهها درج نکردن قیمت با ۴۰ درصد بیشترین تخلفات را به خود اختصاص داده و سپس گرانفروشی، ارائه نکردن فاکتور خرید، تقلب، کمفروشی و احتکار در ردههای بعدی قرار دارد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی اظهار داشت: همچنین در ۱۰ ماه گذشته ۵۸۵ اکیپ گشتی در استان تشکیل و ۲ هزار و ۳۴۶ بازرسی انجام شد که برای ۳۴۶ واحد صنفی نیز پرونده تخلف تشکیل شده است.
وی متوسط زمان رسیدگی به پروندههای تخلف را ۱۶.۵ روز و اجرا را نزدیک به ۱۳ روز ذکر کرد و گفت: اجرای الکترونیکی پروندههای تخلف در دوران شیوع کرونا فعالیت خوبی بود اما ایراداتی هم داشت که منعکس کردیم و امید است برطرف شود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی نیز گفت: از ۱۰ دی امسال استان درگیر شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شدیم و تا امروز در ۱۰ واحد صنعتی مرغداری ۸۰۶ هزار قطعه معدوم شده است.
محمد اصغرزاده افزود: همچنین تاکنون ۹ واحد مرغ گوشتی با ۲۷۰ هزار قطعه، یک واحد مرغ مادر با ۱۵۰ هزار قطعه، یک واحد بوقلمون با ۲ هزار و ۹۰ قطعه، ۲۵ قطعه شترمرغ و چند قطعه مرغ مهاجر معدوم سازی شده است.
وی بیان کرد: از آنجا که خراسان جنوبی در چند سال گذشته موردی از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نداشت لذا تجربه چندانی نداشتیم اما عملکرد خوبی در مهار بیماری و معدوم سازی داشتیم.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برخی از واحدهای درگیر فاقد بیمه بودند اظهار داشت: اکنون بیمه واحد اجباری شده و شرایط رو به بهبود است.
وی با بیان اینکه وضعیت واحدهای مرغداری استان به طور مستمر و روزانه در حال رصد است گفت: خوشبختانه آزمایشگاه تشخیص مولکولی در استان راهاندازی شد و اکنون آزمایشات مربوطه که قبلا به استانهای مجاور ارسال میشد در استان انجام میشود.
انجام بیش از ۷۶ هزار بازرسی در استان
معاون بازرسی و حمایت از مصرفکنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: امسال ۷۶ هزار و ۷۸۳ مورد بازرسی در استان انجام شد که منجر به تشکیل هزار و ۳۴۲ پرونده به مبلغ ۴۳ میلیارد و ۳۶۰ میلیون ریال شد.
علی تهوری تعداد گزارشهای مردمی به سامانه ۱۲۴ را ۱۹ هزار و ۱۶۳ مورد اعلام کرد و افزود: در مجموع ۲۶ میلیارد و ۴۷۸ میلیون ریال به شکات پروندههای تخلف بازگشت داده شده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۳۳ تیم بازرسی سازمان صمت بر شبکه توزیع کالا و خدمات استان در ۲ شیفت صبح و عصر نظارت دارند و ستاد خبری نیز در ۲ شیفت فعال است.
معاون بازرسی و حمایت از مصرفکنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهار داشت: گزارش مربوط به بازرسی و گزارشات مردمی درخصوص تخلفها در مدت ۲۴ ساعت رسیدگی میشود.
وی عنوان کرد: علاوه بر تیمهای نظارتی سازمان صمت، گشتهای مشترک با همکاری اتاق اصناف، بسیج اصناف، تعزیرات حکومتی و پلیس امنیت اقتصادی نیز انجام میشود.
تهوری با بیان اینکه اولویت بازرسی را بر نظارت بر انبارها گذاشتهایم گفت: بازرسی از همه انبارهای کالا و خدمات در استان به طور مستمر در حال انجام است.
وی افزود: از آنجا که حضور بیشتر مردم را در خرید شب عید خواهیم داشت لذا نظارتها در آستانه نوروز تشدید میشود.
وی گفت: در زمان شیوع کرونا و محدودیتهایی که اعمال شد تاکنون اصناف همکاری بسیاری خوبی در تعطیلیها داشتند و امید است در روزهای پایانی سال نیز مانند گذشته با ما همکاری کنند.
معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات، معاون نظارت بر کالاهای مصرفی و شبکههای توزیعی، معاون نظارت بر کالاهای سرمایهای و خدمات سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان روز گذشته (سهشنبه) وارد بیرجند شدند و به همراه مسوولان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از فروشگاههای زنجیرهای و بازار روز بیرجند بازدید کردند.
بازدید از سردخانه و میوه طرح تنظیم بازار، بازدید از واحدهای تولیدی ماسک، واحدهای خوراک دام و کارخانه کویر تایر بیرجند در شهرک صنعتی از دیگر برنامههای سفر ۲ روزه معاونان سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان به خراسان جنوبی است
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.